Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

Bļugers atgriezies "Penguins" treniņos kopējā grupā

Rolands Eliņš

Bļugers atgriezies "Penguins" treniņos kopējā grupā
Teodors Bļugers. Foto: Richard Ulreich/Zumapress.com/Scanpix

Latvijas hokejists Teodors Bļugers šovakar piedalījās brīvprātīgajā treniņā kopā ar Pitsburgas "Penguins" sastāvu, atgriežoties kopējā grupā pirmoreiz kopš 17. marta, kad guva traumu.

Pitsburgas "Penguins" galvenais treneris Maiks Salivans šovakar vietējiem medijiem norādīja, ka starp spēlētājiem, kuri šodien pievienojušies komandai brīvprātīgajā treniņā, bija arī Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers. Bļugers jau pirms pāris dienām atsāka strādāt kopā ar komandas spēlētāju attīstības treneri pirms oficiālā treniņa, ko darīja arī šodien, bet pēc tam pievienojās kopējai grupai.

Bļugera došanās laukumā šonakt paredzētajā spēlē pret "Islanders" gan nav plānota, vismaz treneris Salivans nelika noprast, ka šāda iespēja tiktu izskatīta. Taču Bļugera atgriešanās kopējos treniņos nepārprotami liecina par viņa drīzu atgriešanos laukumā.

Bļugers savainojumu guva pirms 17. marta spēles pret Bostonu, kurai viņš nebija pieteikts. Toreiz pēc spēles tika ziņots, ka Bļugeram nāksies izlaist ilgāku laiku, taču netika precizēts, par kādu laika intervālu ir runa.

"Penguins" šobrīd savainojumu dēļ trūkst arī vairāku citu spēlētāju ar Jevgeņiju Malkinu priekšgalā, taču tas nav traucējis Pitsburgai uzvarēt trīs spēlēs pēc kārtas. Tuvākajās dienās Pitsburgai paredzētas divas spēles pret Bostonu (naktī uz otro aprīli un trešā aprīļa vakarā), bet pēc tam būs četru dienu pārtraukums.

Bļugers aizvada savu labāko NHL sezonu un pirms traumas bija ieņēmis stabilu vietu "Penguins" sastāvā. Viņa rēķinā šosezon 28 spēlēs gūti 15 punktu (4+11), kas ir dalīts septītais labākais rādītājs komandā.