Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Panthers" kapteinim Džovanovskim gurna operācija, sezona beigusies

"Panthers" kapteinim Džovanovskim gurna operācija, sezona beigusies
Džovanovskis (no kreisās) cīņā par ripu vienā no savām retajām spēlēm šosezon
Foto: AFP/Scanpix

Ceturtdienas vakarā Nacionālās Hokeja līgas (NHL) komanda Floridas "Panthers" izplatījusi paziņojumu, ka 5.aprīlī gurna operācija tiks veikta komandas kapteinim Edam Džovanovskim. Kanādiešu aizsargam līdz ar to šī sezona būs beigusies.

Pantēru ģenerālmenedžeris Deils Tellons gan ir pārliecināts, ka Džovanovskis būs atpakaļ ierindā uz nākamo sezonu: "Es zinu, ka Džovo darīs visu, kas ir viņa spēkos, lai tiktu atpakaļ laukumā. Tāds viņš vienkārši ir. Es ceru, ka viss izdosies labi. Ja kāds to var paveikt, tad tas ir tieši viņš."

Komandas kapteinis šosezon aizvadījis tikai sešas spēles, nopelnot vienu punktu par rezultatīvu piespēli un koeficientu -4. Aizvadījis piecas no Floridas kluba pirmajām sešām spēlēm šosezon, Džovanovskis guva savainojumu 29.janvāra mačā pret Tampabejas "Lightning". Izlaižot 22 spēles, aizsargs atgriezās 16.marta spēlē pret Ņujorkas "Islanders", tomēr pabeidza maču jau otrajā periodā un kopš tā brīža nav spēlējis.

Džovanovskis atgriezās "Panthers" 2011.gada 1.jūlijā, kad parakstīja četru gadu līgumu par 16,5 miljoniem ASV dolāru (nedaudz vairāk kā 9 miljoni latu). 1994.gada drafta pirmais numurs pirmās trīs ar pusi sezonas NHL pavadīja Floridā, pirms tika aizmainīts uz Vankūveras "Canucks", kur aizvadījis visvairāk gadus. 2006.gadā brīvā aģenta statusā esošais Džovanovskis vienojās ar Fīniksas "Coyotes", kur aizvadīja piecas sezonas.

NHL Džovanovskis aizvadījis 1091 spēli, kuru laikā guvis 495 (136+359) punktus un sastrādājis -80 koeficientu. Aizsargs ir pārstāvējis arī Kanādas izlasi dažāda līmeņa turnīros, tostarp pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs.

Floridas klubam Džovanovskis nav pirmais no līderiem, kurš priekšlaicīgi beidz sezonu – ierindā nav arī kreisās malas uzbrucējs Šons Bergenheims, centrs Stefans Vaiss un labās malas uzbrucējs Kriss Verstīgs. Šobrīd komanda ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē, 35 spēlēs nopelnot 26 punktus. 14.vietā esošajai Filadelfijas "Flyers" 33 spēlēs 29 punkti.

Izmantotais avots:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-03-29 13:34, pirms 11 gadiem
Šī sezona Pantērām ir stabili norakstīta, ja ir traumēts gandrīz viss vadošais piecinieks, kas komandu pagājušogad ievilka PO.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja