Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Mobilajā aplikācijā iespējams uzzināt par Latvijas olimpisko vēsturi

Ints Megnis
Ints Megnis

Mobilajā aplikācijā iespējams uzzināt par Latvijas olimpisko vēsturi
Oskars Melbārdis un Jānis Strenga. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Izveidota mobilā aplikācija "Olimpisma ABC", kurā iespējams iepazīties ar olimpiskajām vērtībām, vēsturi, kā arī Latvijas sportistu biogrāfiju un rezultātiem.

"Mūsdienu laikmetā bez modernajām tehnoloģijām iztikt nevar un dažādas mobilās aplikācijas ir kļuvušas par ikdienas sastāvdaļu," saka Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis. “Mobilā aplikācija “Olimpisma ABC” ir mūsu, Latvijas Olimpiskās komitejas dāvana ikvienam interesentam Latvijas simtgadē. Tā kalpos par mūsdienīgu un atraktīvu zināšanu apguves veidu par Olimpisko kustību un tās vēsturi, vienlaikus veicinot Olimpisko vērtību un sporta popularizēšanu Latvijas jauniešu vidū.”

Aplikācija sevī ietver informāciju un faktus par Olimpisko sporta veidu vēsturi, kā arī visu Latvijas sportistu biogrāfijas un sasniegumus olimpiskajās spēlēs, sākot ar V Olimpiādes spēlēm Stokholmā 1912. gadā līdz pat Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm 2018. gadā. Kā uzsver LOK, aplikācija nav tikai informācijas iegūšanas kanāls, bet ikvienam jau šobrīd ir iespēja pārbaudīt arī savas zināšanas par Olimpisko kustību, olimpiskajām spēlēm un Latvijas sportistiem dažādos interaktīvos testos, kā arī tikt pie vērtīgām balvām piedaloties konkursos.

Pašlaik aplikācijā jau pieejams pirmais konkurss, kas sākās 28. janvārī un ilgs līdz 4. februārim, kad trīs laimīgie savā īpašumā iegūs vērtīgas balvas no Latvijas Olimpiskās komitejas.

Drukas versijā pirmo reizi “Olimpiskā ABC” tika izdota 1998. gadā, bet atjauninājumu tā piedzīvoja 2008. gadā. Kopš pēdējā izdevuma ir pagājuši vairāk kā 10 gadi, līdz ar to jaunā aplikācija piedāvā aktuālāko informāciju par Olimpisko kustību pasaulē un Latvijā. Aplikācijas saturs regulāri tiks papildināts ar aktuālāko un jaunāko informāciju, kā arī jauniem testiem un konkursiem.

Mobilo aplikāciju “Olimpisma ABC” bez maksas lejupielādēt ir iespējams viedveikalos "App Store" un "Google Play".