Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

"Elite Trophy" finālā iekļūst Džena un Hadada-Maija

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

"Elite Trophy" finālā iekļūst Džena un Hadada-Maija
Cjiņveņa Džena. Foto: WTA / Weibo

Ķīnas dienvidaustrumu pilsētā Džuhai tuvojas noslēgumam WTA "mazais" finālturnīrs jeb "Elite Trophy". Pusfinālos šodien uzvarēja brazīliete Beatrise Hadada-Maija un ķīniete Cjiņveņa Džena.

# Turnīra saspringtākajā pusfinālā spēkojās Ķīnas labākā tenisiste Cjiņveņa Džena (WTA 18.) un ar īpašo ielūgumu startējošā ķīniete Liņa Džu (#33).

Pirmajā setā favorīte nonāca iedzinējos (2:4), nākamajā nogrieznī atspēlēja sešas breikbumbas, desmitajā geimā neitralizēja divas setbumbas un beigās uzvarēja ar 7:5. Pēc tam Džu ieguva breika pārsvaru un gatavojās servēt par uzvaru otrajā setā, bet tad Džena pieprasīja medicīnisko pārtraukumu un devās uz ģērbtuvēm. Otrajā setā sanāca 4:6, taču turpinājumā viss nostājās savās vietās - 6:1.

Šajā spēlē uzvarētāja piekāpās pirmās serves izdošanās procentos (55 pret 62), toties izrādījās pārāka breikbumbās (6/14 pret 4/17) un izspēlēs. Eisu un dubultkļūdu attiecība: 12-4 pret 1-5. Tīri uzvarēto izspēļu un nepiespiesto kļūdu attiecība: 40-46 pret 27-44.

Kā jau ziņots, cīnoties par pusfinālu, Latvijas tenisa līdere Aļona Ostapenko (WTA 13.) atzina Dženas pārākumu - 4:6, 6:1, 2:6.


WTA mazā finālturnīra pusfināli

#18 Cjiņveņa Džena - #33 Liņu Džu7:5 4:6 6:1
#19 Beatrise Hadada-Maija - #17 Darja Kasatkina6:4 6:1

# 29. oktobrī plkst. 9.30 finālā spēlēs ķīniete Cjiņveņa Džena un brazīliete Beatrise Hadada-Maija. Ja uzvarēs mača favorīte, tad debitēs pasaules ranga desmitniekā.

Kā jau ziņots, lai reāli pretendētu uz "United Cup" turnīru, brazīlietei obligāti vajag izcīnīt "Elite Trophy" čempiones titulu.

Atgādinām, ka uz sezonas diviem noslēguma turnīriem ir uzaicinātas labākās tenisistes. 29. oktobrī Meksikā sāksies WTA finālsacensības (astoņām sekmīgākajām pēc sezonas ranga), savukārt 24.-29. oktobrī Ķīnā notiek "Elite Trophy" (11 nākamajām pēc sezonas ranga + "Wild Card").

Izmantotie resursi:
wtatennis.com