Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga" šķiras no NBA uzspēlējušā uzbrucēja Hamiltona

Emils Ozerinskis

"VEF Rīga" šķiras no NBA uzspēlējušā uzbrucēja Hamiltona
Daniels Hamiltons. Foto: FIBA

Latvijas basketbola flagmanis "VEF Rīga" atteicies no amerikāņu uzbrucēja Daniela Hamiltona pakalpojumiem, vēstot par līguma pārtraukšanu pēc abpusējas vienošanās.

27 gadus vecajam un 201 cm garajam uzbrucējam Danielam Hamiltonam ir visas fiziskās dotības, lai būtu augsta līmeņa basketbolists, tomēr "VEF Rīga" rindās amerikānis neattaisnoja uz sevi liktās cerības. FIBA Čempionu līgā trīs aizvadītajās spēlēs Hamiltons, laukumā pavadot vidēji 21 minūti, caurmērā guva 6,3 punktus, veica 4,7 rezultatīvas piespēles un pieļāva 4,3 kļūdas. Savukārt "Pafbet" Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā uzbrucējs piecās spēlēs laukumā pavadīja 19 minūtes, pierakstoties ar 10,2 punktiem, 6,2 atlēkušajām bumbām, piecām rezultatīvām piespēlēm un 2,8 pieļautām kļūdām.

Lai gan vietējā čempionātā statistikas rādītāji Hamiltonam bija visai pieklājīgi, tomēr, vērojot spēles, uzkrītoši acīs krita amerikāņa daudzās nepiespiestās kļūdas un regulārā iekrišana aizsardzībā. Pēc pieticīgā sezonas sākuma, kurā rīdzinieki zaudēja divas no trīs apvienotās līgas spēlēm, kā arī izgāza pirmos divus Čempionu līgas mačus, kļuva skaidrs ka komandas sastāvā notiks pārmaiņas. Paredzami tika prognozēta atvadīšanās no Hamiltona, kas gan prasīja zināmu laiku, bet sastāvam tika piesaistīts VEF līdzjutējiem labi pazīstamais Glens Kouzijs.

Koledžas karjeru Hamiltons aizvadīja labi pazīstamajā Konektikutas Universitātē. Pēc divām studentu basketbola sezonām uzbrucējs izpelnījās atzīmes NBA skautu blociņos un 2016. gadā jauno spēlētāju draftā ar Denveras "Nuggets" piederošo 56. izvēli tika nosaukts tieši šī basketbolista vārds. Denvera gan uzreiz Hamiltonu aizmainīja uz Oklahomsitijas "Thunder", kurā uzbrucējs nospēlēja sešas spēles. NBA karjeras lielāko vairumu maču (19) Hamiltons pavadīja Atlantas "Hawks" rindās. Kopumā 25 spēlēs uzbrucējs caurmērā guva 2,8 punktus un izcīnīja 2,1 atlēkušo bumbu.

Pirms pievienošanās rīdziniekiem Hamiltons uzspēlēja arī Puertoriko, Turcijā un Grieķijā, taču ilgtermiņā nekur talantīgajam basketbolistam piestāt nav izdevies.

Rīgas VEF nākamā spēle norisināsies svētdien, kad Jāņa Gailīša trenētā komanda pulksten 17:00 viesosies Tallinā, tiekoties ar Igaunijas un arī "Pafbet" apvienotās līgas čempiontitulus atgūt alkstošo "Kalev/Cramo", kas pērn apvienotajā līgā nesasniedza Final 4 turnīru, bet Igaunijā samierinājās ar bronzas godalgām.

Noderīgas saites

# Klausītava | Ģenerālis un Gailītis par aģentiem, treneriem, izlasēm...
# Lasītava | Gailītis par izlases uzvarām un redzēto NBA Vasaras līgā
# Sporta špikeris | Kāpēc “Real Madrid” nespēlē Čempionu līgā kopā ar VEF?

     [+] [-]

, 2022-10-28 16:11, pirms gada
Nav brīnums diemžēl

  +1 [+] [-]

, 2022-10-28 16:29, pirms gada
Lai Valmiera ieķer, tur viņam brāli netrūks!

     [+] [-]

, 2022-10-28 16:31, pirms gada
Vēl varētu pēc idejas kādam izīrēt Krūmiņu jo kopš Kouzija atnākšanas minūtes būs mazāk un ČL nemaz netiks spēlēt (ja grib Eiropas mačus var iedot Valmierai uz ziemeļu līgu domājams būs win-win abām jo Valmierai vajag vēl saspēlnieku)

     [+] [-]

, 2022-10-28 18:19, pirms gada
Witslenamitea rakstīja: Vēl varētu pēc idejas kādam izīrēt Krūmiņu jo kopš Kouzija atnākšanas minūtes būs mazāk un ČL nemaz netiks spēlēt (ja grib Eiropas mačus var iedot Valmierai uz ziemeļu līgu domājams būs win-win abām jo Valmierai vajag vēl saspēlnieku)
Valmierai visās pozīcijās vajag spēlētājus !

     [+] [-]

, 2022-10-28 18:31, pirms gada
juings rakstīja: Valmierai visās pozīcijās vajag spēlētājus !
Nu no VEF īrē var paņemt divus kas varētu kautkādos eurokausos uzspēlēt (Krūmiņš un Pinnis)