Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

40. reizi sadalītas medaļas Latvijas džudo čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

40. reizi sadalītas medaļas Latvijas džudo čempionātā
Jevgēņijs Borodavko olimpiskajās spēlēs 2012
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Svētdien notika jau 40. Latvijas džudo čempionāts, kurā piedalījas arī daži sportisti no Igaunijas un Lietuvas. Savās svara kategorijās zelta medaļas izcīnīja Londonas olimpisko spēļu dalībnieki Jevgēņijs Borodavko un Konstantīns Ovčiņņikovs.

Londonas olimpisko spēļu 9. vietas ieguvējs Jevgēņijs Borodavko (26) svara kategorijā līdz 100 kg aizvadīja vienu cīņu ar Vladislavu Voronu un kļuva par četrkārtējo Latvijas čempionu.

Lielākā konkurence bija svara kategorijā līdz 81 kilogramiem, kur piedalījās 14 džudisti. Visās trijās cīņās uzvarēja Konstantīns Ovčiņņikovs (30) un trešo reizi ieguva mūsu valsts zelta medaļu, sudraba medaļu dabūja Matīss Stasjuns, bet pie bronzas medaļas tika Ņikita Sapega un Romāns Klibiks.

Svara kategorijā līdz 90 kilogramiem piedalījās 12 džudisti, uzvarētājam bija jāaizvada četras cīņas. Aigars Mīlenbergs (23) kļuva par četrkārtējo Latvijas čempionu, otrajā vietā ierindojās igaunis Georgijs Lagodins, bet trešie finišēja Gļebs Mihailovs un igaunis Aleksandrs Marmeļuks.

12 džudisti startēja arī svara kategorijā līdz 73 kilogramiem. Visās četrās cīņās visai negaidīti uzvarēja jaunais Dmitrijs Fedosejonkovs (20), kurš finālā pieveica galveno favorītu - divkārtējo valsts čempionu Denisu Aņiščenko (21). Bronzas medaļas dabūja Staņislavs Ļebedevs un Mihails Šteinbuks.

10 džudisti izgāja uz tatami svara kategorijā līdz 66 kilogramiem. Šeit triumfēja lietuvietis Andrejs Klokovs, sudrabu ieguva Lauris Stasjuns, bet bronzas medaļas saņēma Roberts Kabanovs un Maksims Morozovs.

7 džudisti sacentās 60 kilogramu kategorijā. Savu trešo zelta medaļu izcīnīja Andrejs Magers (27), sudrabu uz Lietuvu aizveda Mariušs Čirvinsks, bronzas medaļas ieguva Raitis Taube un lietuvietis Martins Kvedars.

6 dalībnieki pieteicās uz turnīru virs 100 kilogramiem. Zelts tika igaunim Mihkelam Joemegi, sudrabu ieguva Dāvids Balahajevs, bet bronzas medaļas saņēma Juris Kozlovskis un Vladimirs Osnačs.

Sieviešu konkurencē medaļas tika dalītas 5 svara kategorijās. Par čempionēm kļuva Aiga Bērziņa, Linda Circene, Diāna Krūmiņa, Tatjana Voinova un lietuviete Sandra Jablonskīte. Jāpiezīmē, ka mūsu labākās džudistes šogad nav piedalījušās lielākajos starptautiskajos turnīros.

Izmantotie resursi:
judo.org.lv