Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2984, Did:0, useCase: 3

Baltijas un Latvijas čempione RSU/MSĢ iegūst arī Superkausu

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Baltijas un Latvijas čempione RSU/MSĢ iegūst arī Superkausu
RVS/LU aizsardzībā. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Iepriekšējā sezonā Baltijas un Latvijas meistarsacīkstēs triumfējusī "Rīgas Stradiņa universitātes"/"Murjāņu Sporta ģimnāzijas" (RSU/MSĢ) komanda šodien Latvijas volejbola Superkausā Jēkabpilī ar 3-0 (25:21, 25:10, 25:23) pārspēja "Rīgas Volejbola skolas"/"Latvijas Universitātes" (RVS/LU) vienību.

Cīņu gan nedaudz pārliecinošāk iesāka RVS/LU, pirmā seta sākuma daļā veicot 7:1 izrāvienu un panākot 10:5. RSU/MSĢ atguvās ļoti ātri un drīz vien pašas tika priekšā (14:13). Kādu laiku spēkošanās noritēja punkts punktā, bet galotnē svaru kausi nosliecās RSU/MSĢ labā.

Bijušās pludmales volejbolistes Ingunas Minusas trenētā RSU/MSĢ otrajā cēlienā dominēja, agri pārņemot vairāku punktu vadību un bez spriedzes tiekot līdz divu setu pārsvaram.

Trešajā setā RSU/MSĢ volejbolistes iniciatīvu pārņēma tā vidusdaļā, pēcāk pēc Paulas Nečiporukas uzbrukuma sitiena iegūstot vairākas mačbumbas (24:19). RVS/LU gan vēl spēja sarūpēt intrigu, Renātei Krūklītei ieservējot divus eisus un viņas komandas biedrenēm neitralizējot pretinieču uzbrukumus, kā rezultātā pietuvojās līdz 23:24. Nākamajā izspēlē gan uzbrukumā precīzi un spēcīgi laukuma vidū sita Karmena Struka, sniedzot RSU/MSĢ ilgi gaidīto 25. punktu.

Šodien 18 punktus sakrāja Karmenas māsa un komandas biedrene Katrīna Struka, kurai tostarp pa diviem rezultatīviem blokiem un pretinieču neuzņemtām servēm. RSU/MSĢ rindās deviņi punkti Kristīnei Kramēnai, bet par vienu mazāk nopelnīja Nečiporuka.

RVS/LU komandā pa septiņiem punktiem Anetei Čelnovai un Rūtai Putenei.

Pērn Superkausa spēlē triumfēja RVS/LU, savas sīvākās pretinieces pieveicot ar 3-1.

“Šobrīd izcīnītais Superkauss vēl ne par ko neliecina, jo tas ir tikai sezonas sākums, un sezonas sākumā esam spēcīgākas. Tomēr, tā kā pretī mums bija gados ļoti jaunas spēlētājas, kuru izaugsme būs burtiski pa stundām, domāju, ka pēc diviem – trim mēnešiem viņas būs visneērtākais pretinieks jebkurai komandai. Mūsu pusē šobrīd ir pieredze – daudzas meitenes ir Latvijas izlases kandidātes, – un tāpēc mēs šobrīd varam pārliecinoši uzvarēt,” uzvaru komentēja RSU/MSĢ komandas galvenā trenere Inguna Minusa.

“Rezultāts 3-0 atspoguļo to, ka divas komandas cītīgi gatavojās šai spēlei, bet pieredze bija mūsu pusē. Tomēr vaļības atļauties nevarējām. Mums ir jāgatavojas CEV Izaicinājuma kausam, kura spēles būs jau pēc pāris nedēļām. Mums ir jānotur šis līmenis, bet tas nav viegli. Ja runājam par pārsteigumiem, man ļoti patika Šarlotes Šliteres iznāciens laukumā. Ļoti liels potenciāls.”

“Varbūt sākumā nebijām īsti iesildījušās, bija jābrauc gars ceļš, bija neliels satraukums, bet pieradām pie zāles, un otrajā setā viss bija kārtībā,” LTV7 tiešraidē teica Katrīna Struka. “Ļoti gatavojamies Izaicinājuma kausam, treniņi ir bieži, un strādājam, lai būtu uzvaras. Cenšamies atstrādāt to, kas mums ir nepieciešams. Tā ir ātra spēle, lielāka precizitāte un noteikti labāka serve.”

“Man ļoti patika spēle. RVS/LU ir diezgan jauna komanda, kurā nav daudz manu “veco” komandas biedreņu. Meitenes spēlēja labi, un bija interesanti spēlēt pret viņām,” par spēli ar savu bijušo komandu televīzijas tiešraidē teica Kristīne Kramēna. “Oktobrī brauksim uz Grieķiju, kur aizvadīsim CEV Izaicinājuma kausa spēli. Inguna mums diezgan daudz maina sastāvu, lai redzētu, kā mums vislabāk padodas spēle. Arī šajā mačā kaut ko pamainījām, bet uzsvars ir uz saspēlēšanos, agresīvu spēli un tās izbaudīšanu.”

Pulksten 17.15 turpat Jēkabpilī sāksies "Jēkabpils Lūšu" un "Ezerzemes"/"Daugavpils Universitātes" duelis. Arī tai spēlei tiešā pārraide LTV7.

Spēles vietne:
https://bvl-web.dataproject.com/Mat...