Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2979, Did:0, useCase: 3

Teksta tiešraide: Lielbritānija - Latvija 80:87 (spēle galā)

Emils Ozerinskis

Teksta tiešraide: Lielbritānija - Latvija 80:87 (spēle galā)
Foto: LBS

Ņūkāslā otro pasaules kausa kvalifikācijas augusta sabraukuma spēli aizvada Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība, tiekoties ar Lielbritānijas komandu. Uzvara pār grupas pastarīšiem britiem ļautu latviešiem nonākt jau diezgan tuvu ceļazīmes iegūšanai uz Filipīnām, Indonēziju vai Japānu.

40' Lomažs sekmīgi dedzina sekundes pēdējā minūtē, bet par atlēkušo bumbu pacīnās Rodions Kurucs, raidot to grozā un tiekot pie soda metiena. Cēsnieks sodiņu netrāpa, bet ir pirmais pie atlēkušās bumbas, kas gan soģiem nepatika, neieskaitot vēl divus punktus. Britiem nekam sakarīgam laika vairs nepietiek un Latvija gūst uzvaru ar 87:80.

39' Porziņģis ar cīņu blokos izprovocē Nelsonu uz pārkāpumu un raida grozā divus brīvmetienus. Briti ātri atbild ar saviem diviem punktiem, bet Porziņģis triec bumbu grozā no augšas, gūstot savu 29. punktu.

39' Hensons atsakās pieņemt Lielbritānijas zaudējumu, raidot grozā tālmetienu no Porziņģa distances. Atkal trīs punktu starpība - 81:78.

38' Iespējamais lūzums ir panākts. Lūks Nelsons izkāpj ārpus laukuma robežām un pēc strīdiem ar soģiem saņem tehnisko piezīmi. Porziņģis trāpa sodiņu - 81:75.

37' Mājinieki piespiež Zoriku kļūdīties, bet Porziņģis aizsardzībā nosit pretinieku bumbu no stīpas. Pēc Zorika piespēles Kurucs no groza apakšas gūst divus punktus, bet nākamajā uzburkumā pēc pārtvertas bumbas Rodions triec bumbu grozā no augšas - svarīgs pārsvars Latvijai +5.

36' Daira Bertāna trejacim atbild Soko ar izprovocētu sodu un diviem punktiem. Soda metiens britu basketbolistam nav precīzs. Dairis Latvijas uzbrukumā nesaprotas ar Lomažu, pieļaujot kļūdu.

35' Ovijs Soko no groza apakšas gūst divus punktus un rezultāts ir līdzsvarā (71:71). Luka Bani ņem minūtes pārtraukumu, lai nomierinātu komandu un sakārtotu tās spēli pirms atbildīgajām piecām minūtēm ceturtdaļas izskaņā. Pēc pārtraukuma mājinieki labi nostrādā aizsardzībā un ātrajā uzbrukumā pārņem vadību. Porziņģis atbild, spēlējot ar muguru pret grozu - 73:73.

34' Nekas viegli šajā spēlē nenāk. Fiziskie briti tur līdzi, atgriežoties viena precīza metiena atstatumā.

33' Nokļuvis trīs pretspēlētāju mežā, Strēlnieks uzbrukuma laika beigās atrod Dairi Bertānu, kurš pirms uzbrukuma beigu signāla pamanās raidīt bumbu grozā no laukuma stūra. Latvija priekšā ar 71:65.

31' Izšķirošo ceturtdaļu Mailss Hesons sāk ar saviem centieniem atdarītnāt Porziņģi, mēģinot likt grozā vienroča danku, tomēr bumba uzskrien augstu debesīs. Brīdi vēlāk Karls Vītls mazāk iespaidīgā, bet efektīvā veidā caurgājienā samazina starpību līdz vienam punktam.

30' Bena Mokforda un Lūka Nelsona trejači aptur Latvijas izrāvienu. Pirms izšķirošajām desmit minūtēm rezultāts ir 64:60. Priekšā saspirngta ceturtdaļa.

29' 12-0 izrāviens Latvijas izpildījumā! Trīs punktu metienu pēc pakāpšanās uz sāniem veic Lomažs, liekot pie 60:52 pretiniekiem doties minūtes sapulcē.

28' Vienradzis lido virs groza stīpas! Pēc neprecīza Šmita metiena, Porziņģis paceļās gaisā un ar vienu roku ietriec bumbu atpakaļ grozā, panākot rezultātu 56:52.

27' Lomažs lieliski izmanto britu centienus cieši aizsargāties, ar virziena maiņām provocējot pretspēlētājus uz notiekumu pārkāpumiem. No soda metiena līnijas aizsargs izvirza Latviju vadībā - 53:52. Arī savā laukuma pusē Lomažs nopelna pretiniekam sodu.

25' Lielbritānijas komanda aizsardzībā piekomandē Porziņģim divus spēlētājus, bet pārsvaru izdodas izmantot ar mainīgām sekmēm. Strēlnieka trejaci cauri groza stīpai lido, bet izlases kapteiņa Daira metiens nav precīzs. Latvija iedzinējos ar 47:49.

24' Pēc Latvijas izlases samocīta uzbrukuma un ļoti traka Dāvja Bertāna trejača, kas nebija precīzs, briti atrod brīvo spēlētāju uz tālmetiena līnijas un rezultāts kļūst nelabvēlīgs 44:49.

22' Otrais puslaiks iesākas Porziņģa un Strēlnieka zīmē, taču briti allaž atrod atbildi un Hesona trejacis liek Latvijas komandai būt iedzinējos ar 42:43.

20' Līdz ar uzbrukuma laika beigām Karls Vītls mājinieku labā raida grozā trīs punktu metienu. Savukārt Kristers Zoriks atbild ar efektīvu caurgājienu. Puslaika pārtraukumā komandas dodas ar līdzsvaru uz tablo 38:38.

18' Dairis Bertāns īsā brīdī gūst piecus punktus, tomēr nekur atrauties Latvijas komandai neizdodas, jo arī briti regulāri gūst punktus, turoties turpat līdzās.

17' Ja pirmajās desmit minūtēs latvieši ātri nokārtoja pretiniekiem piezīmju problēmas, tad otrajā ceturksnī normu pārsniedza viesi, ļajot britiem no soda metiena līnijas pirmo reizi kopš pirmā ceturkšņa izvirzīties vadībā.

16' Pēc rezultāta nonākšanas līdzsvarā, Strēlnieks pārmet bumbu pāri pretspēlētājam, raidot grozā varavīksnes metienu, bet briti atbild ar precīziem sodiņiem, atgriežot neizšķirtu - 28:28.

15' Neveiksmīgi spēli iesākušais Dāvis Bertāns otrajā ceturksnī centās uzraut kājās Latvijas līdzjutējus, caurgājienā cenšoties triekt vienroča danku. Tomēr rūjienietis ietrieca bumbu stīpas tālajā malā, tai uzlidojot augstu gaisā un Bertānam paliekot bez diviem punktiem.

13' Par spīti sīkstai pretspēlētāju pretestībai Porziņģis pēc pagrieziena met bumbu pret dēli un tā krīt cauri groza stīpai - 26:22.

12' Briti guvuši sešus punktus pēc kārtas, samazinot savu deficītu līdz vairs tikai viena metiena tiesai.

11' Ar fizisku spēku gūtiem punktiem otro ceturksni ievada Geibs Olaseni, bet Lielbritānijas uzbrukuma līderis Mailss Hesons pēc pagrieziena apspēlē Gražuli, liekot latviešiem doties minūtes apspriedē.

10' Latvieši valda gan laukumā, gan tribīnēs, kur līdzjutēji liek sarkanbaltsarkanajiem justies kā mājās. Pēc nospēlētām desmit minūtēm ar rezultātu 24:16 vadībā ir Lukas Banki padotie.

9' Mareks Mejeris izbaksta bumbu pretspēlētājam un Lomažs ar piespēli pāri visam laukumam atrod liepājnieku, kurš triec bumbu grozā no augšas. Latvijai jau +6, bet briti ņem minūtes pārtraukumu.

8' Lielbritānijas izlases kapteinis Dens Klārks ar pustālo metienu atgūst vadību mājiniekiem, bet Rihards Lomažs gūst piecus punktus pēc kāras, pārņemot vadību sarkanbaltsarkanajiem. Rezultāts 17:14.

7' Briti cenšas spēlēt fizisku spēli pret Latvijas izlases vadošo spēlētāju. Porziņģis spēj pārvērst pretinieku pārkāpumos un no soda metiena līnijas panāk izlīdzinājumu uz rezultāta tablo - 12:12.

5' Uz pretinieku realizēto trejaci atbild Porziņģis, kurš lēnā riksītī pārskrien pāri centa līnijai, liekot pretiniekiem par sevi nedaudz piemirst. Liepājnieks, saņemot piespēli uz trejača līnijas, sadeldē starpību līdz vienam metienam - 9:11.

4' Lūks Nelsons raida grozā spēles pirmo precīzo trejaci, nostādot latviešus iedzinējos ar piecu punktu starpību. Latvieši iepaliek ar 6:11.

3' Jānis Strēlnieks panāk izlīdzinājumu uz rezultāta tablo - 4:4.Tomēr Mokfords pārmet bumbu pāri Latvijas tornim Porziņģim, savukārt Hensons gūst punktus ātrajā uzbrukumā. Briti priekšā ar 8:4.

1' Spēle sākusies! To ar precīzu metienu no pustālās distances ievada Kristaps Porziņģis, bet briti atbild ar diviem precīziem uzbrukumiem Okereafora un Olaseni izpildījumā.

Sāktumsastāvs:
Lielbritānija: Mokfords, Okereafors, Nelsons, Hesons, Olaseni.
Latvija: Strēlnieks, Dairis Bertāns, Dāvis Bertāns, Šmits, Porziņģis.

• Latvijas izlase I grupā ar piecās spēlēs gūtām četrām uzvarām atrodas ļoti labā pozīcijā, lai sekmīga spēle Ņūkāslā nostādītu Lukas Banki komandu pasaules kausa durvju priekšnamā. Atlikušās četras spēles izlases aizvadīs novembra un februāra sabraukumos, kad NBA spēlētāji pavisam noteikti nebūs izlasēm pieejami.

• Pirms spēles ar Latvijas valstsvienību britus visvairāk uztrauc Porziņģis. Liepājnieks spēlē pret Turcijas izlasi ne tikai ar 22 punktiem dominēja uzbrukumā, bet valdīja arī pie sava groza, kopumā izcīnot 14 atlēkušās bumbas un bloķējot sešus turku metienus.

• Trešdien Rīgā notikušajā spēlē Latvijas komandas treneru rīcībā bija vien 11 spēlētāji, jo Artūrs Kurucs no ierindas vīrusa dēļ izkrita spēles priekšvakarā, kad izmaiņas pieteikumā vairs nebija veicamas. Izlases 12 vīru sastāvā uz Lielbritāniju devies Toms Leimanis, kurš ieņēmis vakanto vietu sastāvā.

• Spēles tiešraide vērojama TV6 kanālā.

Noderīgas saites:

# 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas izspēles kārtība.
# Pēc pieciem gadiem: kā Latvijas izlase izskatīsies ar Porziņģi sastāvā.
# Latvijas un Igaunijas basketbols: vai ziemeļu kaimiņi mums jau priekšā?
# Ar savējiem nepietiek pat lielvalstīm - pilsoņa pase pret medaļām turnīrā
# Nezaudēt modrību: pret britiem izlasei vēl viena atbildīga spēle par vietu PK2023

1 2 3 4 125 komentāri

     [+] [-]

, 2022-08-28 19:50, pirms 2 gadiem
Kāds strīms ir zināms,kur spēli skatīties

     [+] [-]

, 2022-08-28 19:51, pirms 2 gadiem
linku studij'a

     [+] [-]

, 2022-08-28 19:53, pirms 2 gadiem
livetv.sx

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 19:54, pirms 2 gadiem

     [+] [-]

, 2022-08-28 19:56, pirms 2 gadiem
Izskatās ka mums divas mājas spēles šajā ciklā

     [+] [-]

, 2022-08-28 19:57, pirms 2 gadiem
Vairāk pēc kādas noliktavas ne arēnas izskatās.

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:00, pirms 2 gadiem
aigara rakstīja: tv3.lv - uzzini vairāk! ir tiešraide https://play.tv3.lv/live/tv6-lv,liv...,programme-4528622?utm_source=tv3.lv&utm_medium=event&utm_campaign=livewidget
senks

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:02, pirms 2 gadiem
GreenBoston#7 rakstīja: Izskatās ka mums divas mājas spēles šajā ciklā
britu karogu redz tikai uz tablo

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:07, pirms 2 gadiem
Kas pa bloku Rolim

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:09, pirms 2 gadiem
Pagaidam lidziga spele!

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 20:12, pirms 2 gadiem
Lāzers klaunu kurpes šodien uzvilcis, ka neredz, kur laukums beidzās?

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:12, pirms 2 gadiem
Saraustits speles sakums

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:13, pirms 2 gadiem
Bertānam sākums izcils

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:15, pirms 2 gadiem
KP 1 vs 5

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:18, pirms 2 gadiem
Lomazs un Mejeris limeni!

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:18, pirms 2 gadiem
kas par atbalstu musejiem!

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:25, pirms 2 gadiem
Banu kings rakstīja: Paldies jau iepriekš, apnikusies šitā miskaste
izdzēsies pats

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:27, pirms 2 gadiem
Loti laba komanda mums, uznak otrais piecinieks un parnemam vadibu!

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:28, pirms 2 gadiem
Kurucs nedaudz uzbrukumā ārā krīt. Prieks, ka Leimani ātri iesaistīja

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:35, pirms 2 gadiem
Davja danks butu Bomba!

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:35, pirms 2 gadiem
Dusmīgs par pirmo ceturtdaļu

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:35, pirms 2 gadiem
Briktāns is back.

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:37, pirms 2 gadiem
Novāciet kāds viņu no laukuma!

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:38, pirms 2 gadiem
Atgādina spēli ar igauņiem.

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:39, pirms 2 gadiem
Strelnieks pa smuko!

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:40, pirms 2 gadiem
vājprāts kas notiek??

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 20:41, pirms 2 gadiem
Briti reāli strādā vairāk. Ja tā turpināsies, zāģisbir reāls, galvenais, lai nesā forsēt uzbrukumu. Mejeri varēja vairāk izmantot

  +1 [+] [-]

, 2022-08-28 20:41, pirms 2 gadiem
Arprac,galigi nekadi pagaidam,bet tas ir Lv standarts,pec labam spelem

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:42, pirms 2 gadiem
zaxx rakstīja: vājprāts kas notiek??
Uz ko domāji? Briti nav lēnie tueki un ir daudz agresīvāki + mums tā spēle ar tueciju spēlētājus patukšoja

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:42, pirms 2 gadiem
Ludzu Dairis!

  +2 [+] [-]

, 2022-08-28 20:42, pirms 2 gadiem
Galīgi neiedvesmoti mūsējie izskatās, spēlē kā nabagi pret nabagiem.

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:43, pirms 2 gadiem
Dairim tulit bus 6 pts guti mazak ka viena minute!

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:47, pirms 2 gadiem
Smits cinas ka zvers! bravo Dairim un Rolim par pedejam minutem! Valmiera rulle!

     [+] [-]

, 2022-08-28 20:48, pirms 2 gadiem
Tāds normāls ghetto basketbols. Sods pret Dairi gluži kā būtu metis no groza apakšas. Jāsaprot arī briti, ka skrieties ar mūsējiem būtu pašnāvība.

  -1 [+] [-]

, 2022-08-28 20:50, pirms 2 gadiem
Loti kaujiniecisks pirmais puslaiks!
1 2 3 4 125 komentāri