Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Tiešraide: Ostapenko – Petkoviča 6:4, 4:6, 7:5

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tiešraide: Ostapenko – Petkoviča 6:4, 4:6, 7:5
Aļona Ostapenko
Foto: Reuters/Scanpix

2018. gada noslēdzošo "Grand Slam" turnīru – "US Open" – šodien sāk pasaules ranga desmitā rakete Aļona Ostapenko, kura pirmajā kārtā spēkojas ar vācieti Andreu Petkoviču. Pretiniece šobrīd rangā ir 89. pozīcijā, plus pirms desmit dienām viņa nepabeidza maču savainojuma dēļ. Arī abu vienīgais savstarpējais duelis noslēdzās ar Petkovičas traumu.

7:5 Otrā kārta rokā. Vēl viens ilgs geims, kurā arī Petkoviča nodemonstrē, ka nav atnākusi tikai sēdēt aizsardzībā. Taču Aļonas uzbrukumi ir pārāki, un ilgā cīņā viņai izdodas salauzt sāncenses pretestību. Grūta uzvara, taču galvenais, ka uzvara.

6:5 Aļonu turpina vajāt tīkls – pie 30:30 bumbiņa vēlreiz iestrēgst laukuma vidū. Petkovičai ne tikai breikbumba, bet arī iespēja uzbrukt otrajai servei, bet iespēja tiek palaista vējā. Vāciete tiek pie vēl vienas breika iespējas, gara izspēle, Aļona dodas pie tīkla un ir pārāka. Garš geims, un kā uzvarētāja to pabeidz Ostapenko.

5:5 Pie 15:15 Aļona sit aiz gala līnijas, pie 15:30 Aļona sit tīklā, pie 15:40 Aļonu pieviļ serves uzņemšana. Jāskatās, ka pavērsieni ietekmēs Ostapenko psiholoģiskajā ziņā.

5:4 BREIKS Ostapenko piespiež pretinieci sist tīklā, nopelnot divas mačbumbas. Lieliski uzbrukuma sitieni, bet Petkoviča raujas aizsardzībā un nopelna veiksmi – Aļona iesit tīklā. Divas reizes pēc kārtas. Vēl trakāk – Petkoviča iegūst breikbumbu, un Ostapenko sit tīklā vēlreiz. Neizservēts mačs, un viss turpinās.

5:3 Aļona dodas pie tīkla, tomēr Petkoviča pārmet bumbiņu pāri. Pacietību – mačs kļūst par geimu garāks. Cerams, ka tikai par geimu.

5:2 Aļona sper vēl vienu soli otrās kārtas virzienā, un atkal pie savas serves ļauj Petkovičai būt pārākai tikai vienā izspēlē. Punkts tiek pielikts ar saīsināto uzbrukumu, un vācietei nav atbildes. Jāuzvar vēl tikai vienā geimā.

4:2 Petkoviča negrasās padoties bez cīņas, savu serves geimu paņemot sausā.

4:1 Ostapenko nostiprina pārsvaru, geimā uzvarot uz 15. Šeit jāsaka, ka uzvaru atņemt var tikai viņa pati sev. Petkovičas sniegums lielā mērā bijis atkarīgs no tā, ko kortā dara Aļona. Protams, tas nav pārsteigums, zinot, ka latviete mīl uzbrukt, kamēr vācietes trumpis ir aizsardzība un garas izspēles.

3:1 BREIKS Nekas nesākas no gala, jo Aļona atbild ar breiku. Kas interesantākais – atkal Petkovičas dāva breiku ar dubultkļūdu.

2:1 BREIKS Cik ātri pārsvars iegūts, tik ātri atdots atpakaļ – pie breika tiek arī Petkoviča. Epizodiski Ostapenko izdodas labi uzbrukumi, tomēr kļūdu ir vairāk, un par tām nākas samaksāt dārgi.

2:0 BREIKS Ostapenko iegūst breika iespēju, un atkal nav jāpakustina pat pirkstiņš, lai realizētu breikbumbu, jo Petkoviča pieļauj dubultkļūdu. Abām tenisistēm problēmas ar servēšanu.

1:0 Petkovičai pirms trešā seta nepieciešams pārtraukums, savukārt Aļona mierīgi var pārdomāt dzīvi. Rezultāts redzams kortā. Ātrs 40:0, kam seko sitiens tīklā, bet uzreiz izdodas pielikt punktu geimam.

Otrais sets

4:6 Divas lieliskas serves Petkovičas izpildījumā pēc kārtas, un uzvarētāja būs jānoskaidro trešajā setā. Ostapenko galvenais klupšanas akmens bijis servēšana, bet – nekas jauns.

4:5 BREIKS Deviņas dubultkļūdas nepilnos divos setos – tieši tik vāji šodien servē Ostapenko. Divas breikbumbas sāncensei, un vāciete izmanto otro, uzbrūkot Aļonas otrajai servei un perfekti sitot pa līniju.

4:4 Aļona zaudē geimu uz nulles. Garajās izspēlēs viņa nespēj sacensties ar Petkoviču, bet savu spēli uzspiest neizdevās.

4:3 Ostapenko vēlas uzvarēt geimu sausā, tāpēc prasa atkārtojumu, bet bumbiņa pārliecinoši piezemējusies uz līnijas. Seko viņas otrā serve, Petkoviča ir labu gabalu iekšā laukumā un uzreiz uzbrūk, bet sit tīklā.

3:3 Aļona prasa atkārtojumu savam sitienam, kas piezemējies labu gabalu aiz gala līnijas. Pauze nedod nekādu labumu un neizsit Petkoviču no ierindas – viņa uzreiz ieservē eisu, panākot 3:3.

3:2 BREIKS Cik ātri spēle atrasta, tikpat ātri tā tiek pazaudēta. Petkovičai divas breikbumbas, bet Ostapenko dāvana – nu jau kārtējais sitiens autā, mēģinot trāpīt laukuma stūrī – palīdz izmantot jau pirmo. Un situācija kļūst sarežģītāka.

3:1 Pie 30:30 Aļonai pēkšņi rodas problēmas uzņemšanā, un tās aizved līdz pirmajam zaudētajam geimam setā.

3:0 Viena atspēlēta breikbumba, bet kopumā Ostapenko kortā izskatās arvien labāk un labāk. Jādomā, turpinot demonstrēt šādu sniegumu, otrā kārta nekur neizpaliks.

2:0 BREIKS Ostapenko trīs breikbumbas. Pirmā netiek izmantota, toties otrā ir veiksmīga, pateicoties skaistam diagonālajam sitienam. Vai Aļona būs atradusi savu spēli un pārliecību?

1:0 Otro setu Aļona sāk krietni pārliecinošāk nekā pirmo. Vienīgā izspēle zaudēta, Petkovičai uzreiz uzbrūkot Ostapenko otrajai servei.

Pirmais sets

6:4 BREIKS Perfekts geims Aļonas izpildījumā – breiks uz nulles un uzvarēts pirmais sets. Punktu tam gan pieliek pati Petkoviča, kurai arī dubultkļūdas nav svešas.

5:4 Pie Aļonas serves viss notiek zibenīgi – vai nu neatvairāms uzbrukums, vai nu kļūda un uzdāvināts punkts. Pie 40:40 vairākas reizes izmantots diagonālais sitiens, tad Ostapenko maina plānu un sit pa līniju, un izdodas perfekts noslēgums, kam seko arī punkts visam geimam.

4:4 Ostapenko izdodas pievilkt līdz 30:40, tomēr tas arī viss – Petkovičas serve ir pārāk laba, lai bumbiņu dabūtu atpakaļ pāri tīklam.

4:3 Aļona vairāk cīnās ar sevi, nevis ar pretinieci, un dubultkļūdas šodien ir ierasta lieta. Kad uzbrukumā izdodas cerētais, tad Petkovičai nav variantu, un pie 40:40 Ostapenko beidzot salauž sāncensi un uzvar geimā.

3:3 BREIKS Kārtējais sitiens autā, un Ostapenko paskatās savas komandas virzienā un noplāta rokas. Nākamajā izspēlē viņa pārbauda savu veiksmi atkārtojumu pieprasīšanā, un patiešām izrādās, ka sitiens bijis par garu. Tas maina geimu, un Petkoviča ar dubultkļūdu atdod atpakaļ breiku.

2:3 BREIKS Aļonas dubultkļūda noved pie Petkovičas divām breikbumbām. Pirmo izdodas neitralizēt, tieši pateicoties servei, tomēr otrās izspēlē kļūda – sitiens aiz gala līnijas. Vācietei otrais breiks spēlē, Ostapenko atkal iedzinējos.

2:2 Un arī Petkovičai serves noturēšana šoreiz nesagādā nekādas problēmas – geims uzvarēts uz 15.

2:1 Jau atkal savelkas drūmi mākoņi, taču Aļonas situāciju glābj serves – eiss un vēl viena lieliska serve ļauj 0:30 pārvērst par 30:30. Seko divi teicami uzbrukumi pa līniju, un pirmoreiz mačā noturēta serve.

1:1 BREIKS Labs uzbrukums piespiež pretinieci sist aiz gala līnijas, un arī Ostapenko tiek pie breikbumbām, tiesa, divām. Taču arī viņa izmanto jau pirmo, un arī Petkoviča izšķirošo bumbiņu raida tīklā.

0:1 BREIKS Ostapenko sāk pavisam nelāgi – vairāki sitieni autā noved pie 0:40. Petkoviča izmanto jau pirmo breikbumbu. Aļonai neizdodas pirmā serve, savukārt otrā joprojām dod pretiniecēm iespēju uzbrukt, un neērtajā situācijā Ostapenko sit tīklā.

Pirms spēles

17:52 Ostapenko un Petkoviča tikās 2016. gada februārī Dohā, un vāciete bija vadībā ar 5:1, kad iedzīvojās savainojumā. Turpinājumā Aļona bija pārāka septiņos geimos pēc kārtas, un pretiniece no cīņas izstājās. Tāpat Petkoviča pirms desmit dienām ar savainojumu izstājās no Ņūheivenas kvalifikācijas, ar 6:7(4) un 1:1 zaudējot Monikai Pugai.

17:50 Otro reizi pēc kārtas Aļona Ostapenko Ņujorkā ieradusies ar trīs zaudējumu sēriju – neveiksmei Vimbldonas pusfinālā sekoja izstāšanās Monreālas un Sinsinati turnīru pirmajā kārtā. Pirms gada Aļona sasniedza "US Open" trešo kārtu, un tas ir viņas labākais sasniegums.

1 2 3 4 108 komentāri

     [+] [-]

, 2018-08-28 18:08, pirms 6 gadiem

     [+] [-]

, 2018-08-28 18:09, pirms 6 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Eurosport2 tomer nerāda
ir kāds LABAS kvalitātes links uz spēli??
Видеотрансляция игр

     [+] [-]

, 2018-08-28 18:13, pirms 6 gadiem
Eurosport2 rāda tās cīņas kuras ranga sportistes ir augstāk par 7 vietu. Nesaprotu. Alonai jānopelna lai rādītu par Eurosport 2.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:14, pirms 6 gadiem
Tribīnēs nu gan vējš svilpo.. Un Aļona sāk savā stilā

     [+] [-]

, 2018-08-28 18:16, pirms 6 gadiem
Un vai tiešām Adidas ir tik nabadzīga kompānija, ka nevar katrai savai GS sportistei individuālu tērpu izveidot, ka jāspēlē abām vienādās kleitiņās.
Slēpts komentārs: FUNS 1

  -1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:30, pirms 6 gadiem
ja abam speletajam seta bus kopa 4 breiki, es ieskaitisu katram sc lietotajam pa 5 euro

  +3 [+] [-]

, 2018-08-28 18:34, pirms 6 gadiem
FUNS 1 rakstīja: aļona šodien baigi smird
Trakak par tevi? Neticu.

  -3 [+] [-]

, 2018-08-28 18:35, pirms 6 gadiem
T.G.H. rakstīja: Trakak par tevi? Neticu.
nositishu kabaci

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 18:38, pirms 6 gadiem
adrenalin8 rakstīja: Eurosport2 rāda tās cīņas kuras ranga sportistes ir augstāk par 7 vietu. Nesaprotu. Alonai jānopelna lai rādītu par Eurosport 2.
samaksā 29 eiro gadā par eirosport pleijeri un skaties kuru gribi maču un kur gribi!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:45, pirms 6 gadiem
Uz 19.2astras raada eurosport 360 HD 2...tikko pats piesledzos
11993 H 27500 9/10 DVB-S2

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:47, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Un vai tiešām Adidas ir tik nabadzīga kompānija, ka nevar katrai savai GS sportistei individuālu tērpu izveidot, ka jāspēlē abām vienādās kleitiņās.
Es arī par to pašu iedomājos, viņām pat apavi vienādi!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:49, pirms 6 gadiem
Edison rakstīja: Es arī par to pašu iedomājos, viņām pat apavi vienādi!
Lai kaut kā izceltos uz pārējo standarta adidas klientu fona nebija tā, ka jābūt indivuduālajam līgumam jeb Adidas "sejai" kā saka? Tos apčubina, pārējiem standarta vienveidīgs komplekts!

  -1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:50, pirms 6 gadiem
ganjau uz beigām parādīsies krievu mentalitāte un nogrūdīs maču

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:50, pirms 6 gadiem
Diezgan nereāli no 0:30 5x pēc kārtas ieservēja pretiniecei laukumā un sets rokā! Nesaprotu kā var vinnēt FO vai citus titulus esot vispār bez serves.. Protams, ka uzbrukums ir vienreizējs..

     [+] [-]

, 2018-08-28 18:51, pirms 6 gadiem
Nu, Petkoviča kaut ko nobijās!

  +2 [+] [-]

, 2018-08-28 18:52, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Lai kaut kā izceltos uz pārējo standarta adidas klientu fona nebija tā, ka jābūt indivuduālajam līgumam jeb Adidas "sejai" kā saka? Tos apčubina, pārējiem standarta vienveidīgs komplekts!
Melni, nesmuki un vēl sauli pievelk. Kerberei smukāks tērps:
https://www.womenstennisblog.com/20...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 18:55, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Lai kaut kā izceltos uz pārējo standarta adidas klientu fona nebija tā, ka jābūt indivuduālajam līgumam jeb Adidas "sejai" kā saka? Tos apčubina, pārējiem standarta vienveidīgs komplekts!
Lai kādas arī nebūtu viņu reklāmas līgumu detaļas, bet šitie vienādie tērpi godu nedara. Miljonu sports ar milzīgu pasaules auditoriju vienos no galvenajiem sezonas mačiem un viņi pat nevar atļauties katram no saviem sportistiem savu tērpu piešķirt. Pēc tādas nelielas nabadzības izskatās. Lai gan pārējiem zīmoliem jau laikam tas pats.

     [+] [-]

, 2018-08-28 18:57, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Melni, nesmuki un vēl sauli pievelk. Kerberei smukāks tērps:
https://www.womenstennisblog.com/2018/07/14/angelique-kerbers-adidas-fashion-us-open-series/
Man gan patīk, kā tas melnais tērps Aļonai izskatās, bet nu tas, ka pretiniece spēlē ar tieši tādu pašu liekas diezgan absurdi.

     [+] [-]

, 2018-08-28 18:59, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Man gan patīk, kā tas melnais tērps Aļonai izskatās, bet nu tas, ka pretiniece spēlē ar tieši tādu pašu liekas diezgan absurdi.
viena komanda, viens tērps

  -1 [+] [-]

, 2018-08-28 19:08, pirms 6 gadiem
Ņemam ciet Petkoviču, labi koefi..

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:11, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: viena komanda, viens tērps
Kur tu esi redzējis, ka viena komanda spēlē pati pret sevi?

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:13, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Kur tu esi redzējis, ka viena komanda spēlē pati pret sevi?
Tu kamēr par tērpiem iespringsti no 3-0 ir 3-3

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:13, pirms 6 gadiem
ostapenko ka gulbis, potencials liels, bet tusetaja, dzeraja un savu piz** visiem vegasa pardot, choms stastija ka shi vacija esot nogulusies zem 4 chaliem, vinju njema visos caurumos, sakot ar dirsu beidzot ar degunu

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:15, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Tu kamēr par tērpiem iespringsti no 3-0 ir 3-3
Varētu padomāt, ka tas ir kas neparasts, kā uz vienu tā otru pusi

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 19:16, pirms 6 gadiem
Ko viņa ņem tos čelendžus, kad saule acīs spīd.

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:18, pirms 6 gadiem
Sāk pagurt, liekais svars liek par sevi manīt..

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:19, pirms 6 gadiem
Tūdaļ sets aizies..

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:20, pirms 6 gadiem
Būs 3.sets.

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:20, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Varētu padomāt, ka tas ir kas neparasts, kā uz vienu tā otru pusi
Pie 3-0 padomāju, ka nebūs standarta 3 seti šoreiz

  +1 [+] [-]

, 2018-08-28 19:21, pirms 6 gadiem
otins rakstīja: Ko viņa ņem tos čelendžus, kad saule acīs spīd.
Čelendžus jau neņem tikai, kad liekas, ka tiesneši kļūdījušies, bet arī lai nedaudz piebremzētu spēli. Vai tas reāli ko maina, vai nē, tas jau cits jautājums, bet reizēm arī izdodas nedaudz no ritma pretinieku izsist.

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:23, pirms 6 gadiem
seja rakstits ka ostapenko nomizas biksities

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:23, pirms 6 gadiem
neputns rakstīja: Čelendžus jau neņem tikai, kad liekas, ka tiesneši kļūdījušies, bet arī lai nedaudz piebremzētu spēli. Vai tas reāli ko maina, vai nē, tas jau cits jautājums, bet reizēm arī izdodas nedaudz no ritma pretinieku izsist.
Viņa sevi no ritma izsita. Pretīgi skatīties kā var būt tāda nestabilitāte, koncentrēšanās zaudēšana..

  -1 [+] [-]

, 2018-08-28 19:25, pirms 6 gadiem
man vakar sencis nospraga, 7dien beres, cerams mantojuma savu masinu bus atstajis un kadu naudu

     [+] [-]

, 2018-08-28 19:27, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Viņa sevi no ritma izsita. Pretīgi skatīties kā var būt tāda nestabilitāte, koncentrēšanās zaudēšana..
Grūti ko citu, kā neskaties tev ieteikt. Seriālus un filmas ar skaties tādas, kas tev riebjas un ir pretīgas?
1 2 3 4 108 komentāri