Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Dobrecovs: "Ja šādu aizsardzību "Euro 2004" neuzlauza turki, ko gribat no Dobrecova?"

Agris Suveizda

Dobrecovs: "Ja šādu aizsardzību "Euro 2004" neuzlauza turki, ko gribat no Dobrecova?"
Viktors Dobrecovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Jelgava" savā laukumā smagā cīņā nosargāja uzvaru pār "Liepāju" (1:0) un nostiprinājās SMScredit.lv Virslīgas trešajā vietā. Pēc mača jelgavnieku galvenais treneris Vitālijs Astafjevs, neskatoties uz pretinieku pārsvaru, uzsvēra, ka komandas galvenais mērķis bija panākt rezultātu un ka īstais rezultāts ir redzams tablo. Savukārt "Liepājas" galvenais treneris Viktors Dobrecovs atzina, ka viņa vadītajai vienībai ir problēmas ar atspēlēšanos mača gaitā.

"Liepājas" galvenais treneris Viktors Dobrecovs: "Bēdīgi zaudēt spēles, kurās mums ir tāda bumbas kontrole un iespiežam pretiniekus ne tikai pēc ielaistajiem vārtiem, taču nespējam atspēlēties. Ja skatāmies tabulā, pirms šīs spēles mums bija 15 uzvaras, viens neizšķirts un 11 zaudējumi. Viens neizšķirts, un tas pats Daugavpilī, kur izlaidām uzvaru. Par ko tas liecina? Neesam vēl gatavi izraut un glābt spēles. Nevaru pārmest čaļiem – darījām maksimāli visu, kas bija mūsu spēkos. Diemžēl beidzās tā, kā beidzās."

"Jelgavas" galvenais treneris Vitālijs Astafjevs: "Ļoti svarīga uzvara. Neskatoties uz to, ka vēlētos labāku spēles kvalitāti, esmu apmierināts. Gan ar spēlētāju pašatdevi, gan to, ka guvām vārtus un neielaidām. Tagad pats galvenais ir rezultāts. Gribējām pirms izlašu pārtraukuma kļūt par vienīgo trešās vietas ieguvēju [iepriekš Daugavpils "Daugavai" bija tikpat punktu – A.S.]. Kā mēs to izdarījām – vai pretuzbrukumā vai pēc standartsituācijas, nav svarīgi. Guvām vārtus, savējos nosargājām neieņemtus, un te ir liels nopelns puišiem, kuri izpildīja uzstādījumus."

Pēc spēles "Liepājas" kapteinis Deniss Ivanovs teica, ka viņi satura ziņā pilnībā apspēlēja "Jelgavu". Vai tam piekrītat?
Astafjevs: "No malas varbūt bija redzams "Liepājas" pārsvars bumbas kontrolē, bet mēs spēlējām uz rezultātu. Lai kā tur viņam arī nelikās, ir jāskatās uz tablo."
Dobrecovs: "Vēl nedzirdot Ivanova vārdus, pats teicu, ka arī līdz ielaistajiem vārtiem mums bija bumbas kontrole un bijām gatavi gan "Jelgavas" shēmai, gan tam, kā viņi spēlēs. Pirms mača ieraugot protokolu, sapratu, kā viņi spēlēs, un "Jelgava" ne pirmo reizi tā spēlēja. Skaidrs, ka "Jelgava" ir komanda, kas ļoti labi dara savu darbu aizsardzībā un ir pārliecināta, ka var noturēt rezultātu. Varbūt, ka viņi arī atdeva teritoriju, taču, kā jau teicu, arī līdz ielaistajiem vārtiem kontrolējām [bumbu] un nebijām sliktāki."

Kas notika ielaistajos vārtos?
Dobrecovs: "Tie man drusku atgādināja Latvijas kausa pusfinālu. Ar tiesnešiem izrunāju, ka pēc manām domām tas ir, varētu teikt, stulbākais lēmums, kādu pieņēmusi UEFA un FIFA. Protams, tām nepārmetu – viņi vēlas, lai futbolā būtu vairāk vārtu. Tajā epizodē Malašenoks stāvēja aizmugurē. Ko aizsargi var darīt? Viņi nedrīkst bumbu vienkārši palaist garām – tad [zonā] ieskries kāds cits un izies viens pret vienu. Aizsargi cīnās, izsit bumbu, Malašenoks skrien atpakaļ, cīnās un pēc tam izved partneri gandrīz viens pret vienu. Tādi ir noteikumi – ne jau LFF tos ir izdomājusi, un tā ir visā pasaulē. Bet es uzskatu, ka tas nav pareizi."

Kāpēc tik agri nomainījāt Kozlovu?
Astafjevs: "Pirmkārt, nomainījām shēmu un spēlējām uz rezultātu. Un arī emocijas Vladam jau gāja pāri malām, tāpēc nolēmu viņu pietaupīt citām spēlēm."

Ja Afanasjevs nebūtu guvis savainojumu, Verpakovskis būtu izgājis laukumā?
Dobrecovs: "Grūti spriest, bet domāju, ka laikam nē. Tā bija piespiedu maiņa, un domāju, ka [Verpakovskis] nebūtu [gājis uz maiņu]."

Otrajā puslaikā starp spēlētājiem bija daudz negatīvu emociju un sīku saķeršanos. Epizodē, kurā Fair Play dēļ bija jāatdod bumba pretiniekiem, Jānis Ikaunieks izlēma apzināti kļūdīties auta metienā. Tas neizskatījās pārāk glīts veids, kā atdot bumbu.
Dobrecovs: "Saviem spēlētājiem pateicu, ka mums vairs nav Fair Play. Pret "Ventspili", zaudējot ar 0:1, viņiem vāļājās spēlētājs un arī mēs izsitām bumbu ārā. Diemžēl viņi izmeta autu, samainīja puses un iesita golu. Kur ir Fair Play? Lai to pieņem tiesnesis, vai pareizi viņš izmeta autu vai nepareizi. Laikam jau nepareizi, ja atdeva bumbu "Jelgavai"."

Vadība jums deva uzdevumu izcīnīt trešo vietu. "Ventspils" tabulā nemaz nav tik tālu – kādas jums ir iespējas pacīnīties arī par augstākām vietām?
Astafjevs: "Objektīvi novērtējam savus spēkus. Šobrīd trešā vieta mums ir labs rezultāts, un domāt par kaut ko vairāk pagaidām ir pāragri."

Trešajā aplī ar 20 punktiem bijāt labākie Virslīgā. Kā apmierināja spēles kvalitāte?
Astafjevs: "Pēc punktiem esmu apmierināts, bet pēc spēles – ne visai. Ņemot vērā kopējo ainu, darām visu, ko varam, un sasniedzam labu rezultātu. Tas varbūt netiek panākts ar neprātīgu spēli vai teicamiem izpildītājiem, bet mums ir komanda, ir spēlētāji, kuri taisa rezultātu. Esmu apmierināts."

Uz izlasi ir izsaukts Freimanis un Lazdiņš. Kā vērtējat viņu iespējas izlasē spēlēt pamatsastāvā?
Astafjevs: "Lazdiņš pēdējās spēlēs bija pamatsastāvā, bet Freimanis šosezon ir progresējis, nokļuvis treneru redzeslokā. Viss ir atkarīgs no pašiem puišiem un ne tikai no viņiem, bet arī pārējiem spēlētājiem."

Nesen bija jābūt Savaļnieka medicīniskajām pārbaudēm. Kādi ir rezultāti?
Dobrecovs: "Tie mums ir bēdīgi. Domāju, ka viņam sezona ir beigusies. Plīsis muskulis, tā ka domāju, ka būs jāizlaiž divi mēneši. Tās principā ir sezonas beigas."

Pirms diviem gadiem Rīgas "Daugava" savācās pirms pašas sezonas un izlaida sagatavošanās posmu – tāpat kā jūs šosezon. Ceturtajā aplī Jurijs Popkovs bieži žēlojās, ka nav pieticis spēka visai sezonai. Vai jums ar ne pārāk garo rezervistu soliņu pietiks fiziskās bāzes visam gadam?
Dobrecovs: "Nešaubos, ka mums pietiks spēka. Pie tā strādājam, un tā ir mana izvēle. Bija uzvaru sērija, kad gatavojāmies gluži kā pieaugušie – no spēles līdz spēlei. Kad pazuda rezultāti un bija neveiksmju sērija, neesam spējīgi tā gatavoties, jo visi futbolisti ir gados jauni. Domāju, ka līdz ar strādāšanu nākamsezon kļūsim spēcīgāki. Viss būs kārtībā."

Ja vērtētu kopš sezona sākuma, kurš no spēlētājiem šosezon ir spēris platāko soli uz priekšu?
Dobrecovs: "Diemžēl spēlētāji nevar šo kāpumu noturēt. Esam jauni, un trūkst stabilitātes. Kāds trīs četras spēles nospēlē labi, pēc tam paliek ēnā un uzrodas kāds cits. Pagaidām aizstājam viens otru, bet nevaram kaut vai astoņi spēlētāji kādas septiņas vai astoņas spēles aizvadīt vienā līmenī."

Kā var apspēlēt šādu "Jelgavas" aizsardzību, kas daudzām komandām rada problēmas?
Dobrecovs: "Lai apspēlētu "Jelgavu", ir jāgūst vārti. Kā to izdarīt, tas ir labs jautājums. Kādam no jums ir atbilde, kā to var izdarīt? [Atbilde no zāles - jātrāpa no dažiem metriem vārtos] Jā, laikam jātrāpa vārtu rāmī. Skaidrs, ka Vitālijs zina šo spēli un izprot. Viņš taču ir bijis Eiropas čempionātā. Kā viņi tur tika, mēs lieliski zinām. Ja aizsardzību nemācēja uzlauzt turki un tā tālāk, jūs gribat, lai Dobrecovs jums tagad uzreiz to pasaka? Domāju, ka es neesmu gatavs atbildēt (smejas)."

  +3 [+] [-]

, 2014-08-28 01:32, pirms 10 gadiem
Labs! Prieks par Jelgavu, bet ļepiešiem nenokart degunus un nezaudēt sponsorus. Gan jau ar laiku (pāris sezonas) viss būs štokos!

  -4 [+] [-]

, 2014-08-28 05:54, pirms 10 gadiem
Jau brīdināju pirms spēles, ka Jelgavai spēles nav, bet izmantos katru doto viņiem dāvanu, tāds viņiem ir spēles stils. Tā tie 1:0 viņiem nāk, un ar "muļļāšanos", kā atzina pat spēles komentētājs, liek kabatā trīs punktus pēc trīs punktiem. Astafjevs perfekti ir "iedolbījis" Starkova Latvijas futbolu, kas perfekti nes augļus Latvijā. Kāds varbūt pārmetīs, ka Vaičulis kļūdījās, jā kļūdījās, nebūtu kļūdījies, būtu Jelgava citu veidu atraduši kā vienu iebakstīt kaut kur no "pagrabiem". Pareizi Dobrecovs saka, ir jāmācās atspēlēties, nav māksla pie 1:0 esot vadībā, beigt spēli ar 3:0. Atspēlēšanās, tā ir pieredze, raksturs un psiholoģija. Tas viss nāks ar laiku un būs labi.

  +3 [+] [-]

, 2014-08-28 07:46, pirms 10 gadiem
Dobrecovs ir žurnālistu maize : )
Nepadoties un paciesties
tad jau viss būs

 +11 [+] [-]

, 2014-08-28 07:54, pirms 10 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Jau brīdināju pirms spēles, ka Jelgavai spēles nav, bet izmantos katru doto viņiem dāvanu, tāds viņiem ir spēles stils. Tā tie 1:0 viņiem nāk, un ar "muļļāšanos", kā atzina pat spēles komentētājs, liek kabatā trīs punktus pēc trīs punktiem. Astafjevs perfekti ir "iedolbījis" Starkova Latvijas futbolu, kas perfekti nes augļus Latvijā. Kāds varbūt pārmetīs, ka Vaičulis kļūdījās, jā kļūdījās, nebūtu kļūdījies, būtu Jelgava citu veidu atraduši kā vienu iebakstīt kaut kur no "pagrabiem". Pareizi Dobrecovs saka, ir jāmācās atspēlēties, nav māksla pie 1:0 esot vadībā, beigt spēli ar 3:0. Atspēlēšanās, tā ir pieredze, raksturs un psiholoģija. Tas viss nāks ar laiku un būs labi.
Ko var pārmest Jelgavai ,kurai reāli nav spēlētāju resursu ,lai spēlētu Barsas tiki-taka ,vai k-kādu Bayern/Dortmundes ātrus uzbrukumus. Ja jau Chelsea ar tādiem spēlētāju resursiem lika autobusu pāris sezonas atpakaļ, kāpēc, lai jelgava nevarētu ? Nav jau spēles 0:0 visulaiku...

  -3 [+] [-]

, 2014-08-28 09:57, pirms 10 gadiem
Dobrecovs tik čīkst un pīkst! Vēl pat spēli pret Ventspili atcerējās..
Bet noteikti vieni no interesantākajiem priekš žurnālistiem treneri ir Dobrecovs Un Pertija..