Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Deniss Ivanovs: "Esmu labā formā un ar prieku atgrieztos izlasē"

Agris Suveizda

Deniss Ivanovs: "Esmu labā formā un ar prieku atgrieztos izlasē"
Deniss Ivanovs savā atgriešanās spēlē pret "Mettu"/LU (2:0)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Spēlējis Dienvidāfrikā, Turcijā, Azerbaidžānā un Rumānijā, 30 gadus vecais Deniss Ivanovs pēc piecu gadu pārtraukuma ir atgriezies mājās un kļuvis par futbola kluba "Liepāja" kapteini. Sarunā ar Sportacentrs.com Ivanovs pēc neveiksmīgās spēles Jelgavā (0:1) sīkāk pastāstīja par tikko aizvadīto maču, par atgriešanos Latvijā un arī cerībām kādreiz atgūt vietu Latvijas izlasē.

- Otrajā puslaikā ļoti daudz uzbrukāt un spiedāt, bet neguvāt vārtus. Tavuprāt, bijāt pelnījuši zaudēt?
- Uzskatu, ka pilnībā apspēlējām "Jelgavu". Ielaidām nevajadzīgus vārtus, un otrajā puslaikā mums vienkārši pietrūka pēdējās piespēles un pēdējā sitiena. Diemžēl ar to mums ir problēmas ne tikai šajā spēlē. Bet priecēja tas, ka visi puiši sitās līdz beigām, un uzskatu, ka bijām labāki par "Jelgavu". Taču viņi iesita, uzvarēja un paņēma trīs punktus. Tāds ir futbols.

- "Liepājā" jau esi aizvadījis vairākas spēles. Pastāsti, kāpēc atgriezies!
- Rumānijā beidzās līgums. Piedāvāja jaunu, taču nevienojāmies. Pēc tam Māris [Verpakovskis] piedāvāja palikt "Liepājā" un palīdzēt komandai. Nevarēju Mārim atteikt un patiesībā arī nebija tādu 100% variantu. Tikai solījumi, bet pēc savas pieredzes zinu, ka uz tiem nevar paļauties. Tāpēc neriskēju palikt vispār bez komandas un ar prieku atgriezos mājās.

- No kurienes bija tie "varianti"?
- Nav jēgas teikt, jo zvanīja dažādi aģenti un teica, ka rīt vai parīt būs līgums. Dažādās valstīs. Nav jēgas teikt, jo tagad ir tik daudz visādu aģentu, kuri īstenībā vienkārši cenšas pievērst sev uzmanību un ne ar ko nenodarbojas, un nevar palīdzēt.

- Vēl kāds interesējās arī no Latvijas? Piemēram, "Ventspilij" vajadzēja centra aizsargu.
- Jā, arī Latvijā interesējās. Arī vairs nav jēgas saukt konkrēti. Interesējās ne tikai viena komanda. No Latvijas bija divi piedāvājumi, bet tos pat neizskatīju.

- Iepriekš mocījies ar traumām. Kā ar veselību ir tagad?
- Paldies Dievam, viss ir kārtībā un ceru, ka tā būs arī turpmāk.

- Vienkārši šo jautājumu vedinu saistībā ar izlasi. Biji pamatsastāva spēlētājs, bet uz to vairs netiki saukts traumu dēļ. Vai vēl ceri kādreiz tajā atgriezties?
- Labs jautājums. Protams, ar prieku atgrieztos izlasē [Ivanova pēdējā spēle ir zaudējums 0:5 pret bosniešiem – A.S.], bet mans darbs ir parādīt labu futbolu un galvenais treneris lemj, kuri spēlētāji pēc viņa domām ir spēcīgākie.

- Pahars nav zvanījis un prasījis, kā jūties un kā tev iet?
- Zvanīja pašā sākumā, kad viņu nozīmēja amatā. Pēc tam sarunas nebija, un arī neuzskatu, ka izlases galvenajam trenerim būtu man jāzvana. Domāju, ka viņš tāpat visiem seko līdzi un visu zina.

- Līmeņa ziņā jūti, ka vēl varētu spēlēt izlasē? Varbūt ne tagad, bet, piemēram, oktobrī, novembrī vai vēl vēlāk.
- Jūtos labi un uzskatu, ka esmu labā formā. Spēlēju, cik labi vien spēju, un tad jau izlases treneri skatās un vērtē.

- Tev ir interesants krekls – vienīgajam komandā [ar logo uz krūtīm]. Pastāsti, kā pie tā tiki!
- Kā saprotu, tas Latvijā ir pirmais tāds gadījums. Māris to noorganizēja ar vienu Liepājas uzņēmēju Ģirtu. Tā ir viņa firma, kas tagad ir mans personīgais sponsors un kas tādējādi palīdz "Liepājai" finansiālā ziņā. Cik zinu, Skandināvijā ļoti daudz tiek piekopta tāda prakse. Katrā ziņā tas nav jaunums.

- Finansiālajā ziņā tev noteikti ir kritums, salīdzinot ar ārzemēm.
- Protams, taču nevajag salīdzināt. Ne par ko nežēlojos. Visam pietiek, un viss ir normāli.

- Virslīgā nebiji spēlējis piecus gadus. Kas pa šo laiku ir mainījies?
- Viss ir mainījies. Praktiski visi spēlētāji ir mainījušies, arī komandas un to spēku samēri ir mainījušies. Jā, arī "Jelgava" ir pielikusi [Ivanovs Latvijā pēdējoreiz spēlēja 2009. gadā, kad "Jelgava" uzvarēja 1. līgā – A.S.] un spēlē labi.

- Kā mainījies līmenis? Daudzi nebeidz atkārtot, ka tas visu laiku krītas.
- Droši vien piekritīšu, ka līmenis ir nedaudz krities. Nevaru gan vēl precīzi pateikt, jo esmu aizvadījis tikai četras spēles. Grūti pateikt, taču droši vien, ka piekritīšu.

- "Liepājā" ir ļoti daudz U21 vecuma spēlētāju, arī šodien pamatsastāvā. Savos 30 gados nejūties kā veterāns?
- No malas tā izskatās, bet nejūtos kā večuks vai veterāns. Uzskatu, ka komandā ir labs jaunības un pieredzes sajaukums. Pagaidām ar kapteiņa klausīšanu viss ir kārtībā. Puiši ir labi audzināti, un nekādu konfliktu nav.

- Visbeidzot, uz cik ilgu laiku esi noslēdzis vienošanos ar "Liepāju"?
- Šobrīd līdz gada beigām. Taču nav izslēgts, ka, ja viss būs kārtībā, palikšu "Liepājā".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-08-28 11:37, pirms 10 gadiem
Laba forma gan tu neesi

  -4 [+] [-]

, 2014-08-28 14:34, pirms 10 gadiem
Nu sūdīgs tas futbols Latvijā...Mans piedāvājums būtu savākt finanses un koncentrēt uz vienu klubu (kā hokejā Dinamo) ar labākajiem latviešiem un vidusmēra ārzemniekiem un tad spīdētu varbūt pat Eirokausi, utt.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-28 15:36, pirms 10 gadiem
Jā,bet eirokausi nav pamat turnīrs,ko viņi pārējo laiku darītu,jo virslīgā spēlēt viņiem nebūtu jēgas.

Atbildot uz :

chevi

pirms 58 min.Nu sūdīgs tas futbols Latvijā...Mans piedāvājums būtu savākt finanses un koncentrēt uz vienu klubu (kā hokejā Dinamo) ar labākajiem latviešiem un vidusmēra ārzemniekiem un tad spīdētu varbūt pat Eirokausi, utt.

     [+] [-]

, 2014-08-28 17:57, pirms 10 gadiem
Šobrīd Latvijas izlasē tā situācija ir tāda, ka simtgades sākuma aisardzības dziļus rezervistus (Zirnis, Isakovs, Zakreševskis, Pučinsks, Korabļovs) labprāt sagaidītu atpakaļ. Tie vismaz bija veči, kuriem varbūt nebija tās meistarības, bet kapās līdz galam. Šobrīd mums aizsardzība vispār bez mugurkaula. Ka tik kaut kur aizsist no bailēm.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-28 19:23, pirms 10 gadiem
Ivanovs ir viens no večiem, kuru tiešām labprāt redzētu atgriežamies izlasē. Tas pats ir ar Kļavu. Pahars gan sacīja, ka mērķis ir iesaistīt jaunos, ko arī var saprast un prieks centra aizsargos redzēt, piemēram, perspektīvos Dubru un Jagodinski , bet, ja būs nepieciešams pieredzējis papildinājums, tad jālūkojas šo divu vīru virzienā. Daudz ko var teikt par Starkova laiku izlasē, bet viņi reāli bija tie veči, kas kopā vēl ar Gorkšu neļāva mums bieži vien zaudēt ar daudz lielākiem rezultātiem. Ivanova varoņdarbus pret Šveici, kuru dēļ viņu lielā mērā piesaistīja Keiptaunas Ajax, vien nevar aizmirst.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-29 09:19, pirms 10 gadiem
visu cieņu D.Ivanovam - sakarīgs cilvēks, turklāt reizē arī viens no labākajiem aizsargiem Latvijas futbolā!