Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Jahovičs: "Atpakaļ uz VTB Vienoto līgu neuzprasāmies"

Jahovičs: "Atpakaļ uz VTB Vienoto līgu neuzprasāmies"
Foto: VEF Rīga

Latvijas čempionei basketbolā “VEF Rīga” nav plānā atgriezties VTB Vienotajā līgā, jo tā šobrīd ir apmierināta ar dalību FIBA Čempionu līgā, bet abus turnīrus apvienot būtu praktiski neiespējami, jaunākajā podkāsta “Ārpus kadra” epizodē teica Rīgas kluba prezidents Gatis Jahovičs.

“VEF Rīga” iepriekšējo reizi Vienotajā līgā spēlēja 2018./19. gada sezonā, kad nācās palikt ārpus “play-off”. Vasarā klubs nolēma atgriezties Eirokausos un kopš tā laika spēlē Čempionu līgā.

“Uz Vienoto līgu mūs atpakaļ neviens nesauc, bet mēs paši arī neuzprasāmies, redzot, cik grūti mums gāja pēdējā sezonā, kad tur piedalījāmies. Arī budžets tika samazināts par kādiem 30%. Tāda bija realitāte – apzinājāmies, kādus spēlētājus varam atļauties. Gribējām arī pamainīt tirgu, uz kuru braucam – no Krievijas uz Rietumeiropu, tāpēc nolēmām startēt Čempionu līgā,” pauda Jahovičs. “Pagaidām domu kaut ko mainīt nav. Par apvienošanu – interesanti, kā Tallinas “Kalev/Cramo” ar to veiksies, jo viņi startēs Vienotajā līgā un Čempionu līgas kvalifikācijā. Ja tas būs iespējams, varbūt par to kaut kad domāsim. Pašlaik tas šķiet ļoti sarežģīti un neiespējami.”

Jahovičs piekrita, ka abu turnīru apvienošanai vajadzīgs dziļš sastāvs ar lielu skaitu spēlētāju, kas “VEF Rīga” gadījumā pagaidām nav īstenojams.

“Šobrīd Čempionu līga ir “VEF Rīga” pamatturnīrs. Ja gribas pasapņot par ULEB Eirolīgu vai ko tādu, ir jāsaprot, ka tas nav reāli,” Jahovičs gan arī piebilst, ka dalība Čempionu līgā nav peļņas pasākums. Finansiāli izdevīgs šis turnīrs varētu kļūt tikai tad, ja izdotos sasniegt pirmo četrinieku. “Tomēr nespēlēt nemaz arī nav labi, jo tad paliek tikai Latvijas-Igaunijas čempionāts. Virs 20 spēlēm regulārajā sezonā – tas ir krietni par maz.”

Pagājušajā sezonā visi Čempionu līgas pamatturnīrā startējušie klubi saņēma pa 50 000 eiro, bet “VEF Rīga” tika vēl pie papildus 20 000 eiro par otrā posma sasniegšanu. Šogad bonuss par dalību esot nedaudz zemāks – 40 000 eiro.

“Nezinām, cik dārga būs ceļošana. Pirms Covid-19 tā bija krietni lētāka. Tad bija ļoti ok – Čempionu līgas dalības nauda atsita ceļošanas izdevumus. Salīdzinājumam – pagājušajā sezonā iekļuvām Čempionu līgas otrajā kārtā, kur mums ielozēja divus spāņu klubus un bosniešus. Par iekļūšanu otrajā kārtā saņēmām 20 000 eiro, taču viens lidojums uz Tenerifi un atpakaļ ar ēšanu izmaksāja ap 22 000 eiro. Var teikt, ka mēs šo summu iztērējām jau ar vienu braucienu. Tikpat labi mums otrajā posmā varēja ielozēt Bambergas klubu, un ceļš uz turieni būtu jūtami lētāks. Tā kā ielozētie pretinieki ir svarīgi arī ģeogrāfiski,” norādīja Jahovičs.

“VEF Rīga” prezidents atcerējās, ka Vienotajā līgā prēmēšanas sistēma bijusi citādāka, un klubi tika pat pie trīs veida bonusiem - iegūtā vieta attiecībā pret budžetu, tāpēc, piemēram, Maskavas CSKA parasti saņēma vismazāko summu, fanu piesaiste un vienkārši izcīnītā vieta turnīra noslēgumā.

“Tomēr jāņem vērā, ka sezonas laikā mums bija 13 izbraukumi... Jā, Vienotajā līgā iegūtā summa bija lielāka, taču tādi bija arī tēriņi. Nevar salīdzināt ar Čempionu līgu,” uzsvēra Jahovičs.

Gaidāmās Čempionu līgas pamatturnīra pirmajā posmā “VEF Rīga” spēlēs vienā grupā ar Grieķijas klubu Atēnu AEK, Sombatejas "Falco” no Ungārijas un kvalifikācijas veiksminieci. Jahovičs podkāstā pauda prieku, ka šoreiz nav ielozēts neviens Spānijas klubs, jo ceļošana uz šo valsti esot ļoti dārga.

Sarunu ar Jahoviču podkāstā “Ārpus kadra” skaties ŠEIT un klausies populārākajās audio straumēšanas vietnēs. Runājam arī par Tokijas olimpiskajām spēlēm, 3x3 basketbolu, “VEF Rīga” sastāva komplektāciju, ceļošanu Krievijā un “Krastu maču”.

     [+] [-]

, 2021-07-28 15:47, pirms 3 gadiem
22000 tūkstoši par braucienu uz tenerifi? Ko tu Jahovic pīpē? Tur var mēnesi nodzīvot visa Latvija par tādu naudu

     [+] [-]

, 2021-07-28 16:12, pirms 3 gadiem
peterborough rakstīja: 22000 tūkstoši par braucienu uz tenerifi? Ko tu Jahovic pīpē? Tur var mēnesi nodzīvot visa Latvija par tādu naudu
Izskatās, ka nekad neesi bijis Tenerifē... Tas, ka gadu iepriekš "pa lēto" tiec pie biļetēm kaut kad, ir viena lieta, taču, ja tev vajag biļetes konkrētā dienā/laikā, konkrētam(lielam) lidotāju skaitam ar visām bagāžām utt. + visa ēdināšana, izmitināšana. 22000 ir pilnīgi adekvāts cipars!

     [+] [-]

, 2021-07-28 16:55, pirms 3 gadiem
Emilio rakstīja: Izskatās, ka nekad neesi bijis Tenerifē... Tas, ka gadu iepriekš "pa lēto" tiec pie biļetēm kaut kad, ir viena lieta, taču, ja tev vajag biļetes konkrētā dienā/laikā, konkrētam(lielam) lidotāju skaitam ar visām bagāžām utt. + visa ēdināšana, izmitināšana. 22000 ir pilnīgi adekvāts cipars!
Tu viņam tā saki izbrīnīts ka nav bijis Tenerife ... pieļauju domu ka no lv uz vienas rokas pirkstiem varētu atļauties BRĪVI ,neskaitot kapeiku atpūsties tur.(neskaitam ministrus un pārējos pizģukus)