Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF pretinieces ''Strasbourg'' un ''San Pablo Burgos'' spēlēs FIBA ČL pusfinālā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

VEF pretinieces ''Strasbourg'' un ''San Pablo Burgos'' spēlēs FIBA ČL pusfinālā
''Strasbourg'' basketbolisti Brendons Džefersons un Deandre Lensdauns. Foto: FIBA

Šovakar FIBA Čempionu līgas Final 8 burbulī Krievijas pilsētā Ņižņijnovgorodā tika aizvadītas atlikušās divas ceturtdaļfināla spēles. Divu ''VEF Rīga'' pretinieču mačā ''Strasbourg'' pagarinājumā uzveica ''Tenerife'', bet ''San Pablo Burgos'' tika galā ar ''Hapoel Holon'' pretestību.

''Strasbourg'' - ''Tenerife'' 88:86 (14:16, 20:28, 23:12, 16:17, 15:13)

Francijas ''Pro A'' čempionāta komanda Top 16 fāzi uzsāka ar trīs zaudējumiem, taču noslēdza ar trīs panākumiem pēc kārtas, iekļūstot Final 8 turnīrā. Savukārt ''Tenerife'' vienība 16 labāko komandu turnīrā spēlēja vienā grupā ar Latvijas čempionvienību ''VEF Rīga'', izcīnot pirmo vietu.

Pirmajā puslaikā savu pārākumu demonstrēja par vienu no galvenajām favorītēm uzskatītā Spānijas komanda, taču Lasi Tovi vadītā Francijas komanda aizvadīja lielisku trešo ceturksni, atspēlējot desmit punktu deficītu un izvirzoties vadībā. Pamatlaika noslēdzošajā ceturtdaļā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, bet pagarinājumā veiksmīgāki bija tieši Strasbūras komandas basketbolisti. ''Strasbourg'' izcīnīja uzvaru un pirmo reizi iekļuva FIBA Čempionu līgas pusfinālā.

Uzvarētājiem 22 punktus un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Brendons Džefersons, bet Išmaels Veinraits pievienoja 19 punktus. Otrā sakarā tiek mēļots, ka uzbrucējs nākamajā sezonā varētu pārstāvēt Lietuvas superklubu Kauņas ''Žalgiris''. Spānijas komandas rindās ar 19 punktiem izcēlās raženais gruzīns Giorgi Šermadini, double-double ar 18 punktiem un desmit piespēlēm savāca Marselinju Huertass, savukārt 16 sameta Santi Justa.

''San Pablo Burgos'' - ''Hapoel Holon'' 86:77 (24:19, 11:20, 25:15, 26:23)

Arī ACB līgas komanda ''San Pablo Burgos'' Top 16 fāzē spēkojās pret ''VEF Rīga'', uzvarot abās spēlēs un ierindojoties otrajā vietā. Tikmēr ''Hapoel Holon'' sešās spēlēs izcīnīja četrus panākumus un triumfēja I apakšgrupā.

Jau mača ievadā ''San Pablo Burgos'' izdevās izvirzīties vadībā, bet neveiksmīgi tika aizvadīta otrā desmitminūte. Tajā Izraēlas komanda uzvarēja ar 20:11 un pārtraukumā devās ar četru punktu pārsvaru. Pēc puslaikā paredzētās 15 minūšu atpūtas Burgosas vienība palielināja apgriezienus - spāņiem izdevās atspēlēt deficītu un pārņemt spēles iniciatīvu. Arī noslēdzošajā ceturtdaļā ''San Pablo Burgos'' pārsvaru neizsēja un izcīnīja visai drošu panākumu, otro sezonu pēc kārtas iekļūstot vismaz pusfinālā. Pagājušā gada Final 8 turnīrā, kas Covid-19 dēļ tika izspēlēts septembrī, Spānijas komanda triumfēja FIBA Čempionu līgā.

Burgosas kluba rindās produktīvākais ar 26 punktiem bija Vitors Benite, ar 14 punktiem atzīmējās bijušais vefietis Alekss Renfro. Zaudētājiem 23 punktus guva Aizeja Mailzs.

Viens no spēles arbitriem bija latvietis Mārtiņš Kozlovskis.

FIBA Čempionu līgas pusfinālspēles norisināsies 7. maijā

FIBA ČL pusfināli

PārisLaiks
Zaragoza (Spānija) - Pinar Karsiyaka (Turcija)19:00
San Pablo Burgos (Spānija) - Strasbourg (Francija)21:30

Izmantotie resursi:
Basketball Champions League 2020-21