Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky lieliskā spēle ieved "FaZe" pusfinālā

Rolands Eliņš

broky lieliskā spēle ieved "FaZe" pusfinālā
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV

Datorspēles CS:GO turnīrā "Roobet Cup 2022", kura balvu fonds ir 250 tūkstoši dolāru, pusfinālu sasniegusi "FaZe Clan" komanda ar Latvijas spēlētāju Helviju broky Saukantu sastāvā.

broky aizvadīja teicamu spēli, izceļoties ar pārliecinoši labāko statistiku spēlē pret Somijas komandu ENCE, kurā šobrīd gan vairs neviena somu spēlētāja nav. Viņš tika pie 57-29 un atzīmējās ar reitingu 1.58. Otrs labākais viņa komandā bija igaunis Robins ropz Kols ar 45-36 un reitingu 1.31.

broky palīdzēja savai komandai ar 16:10 uzvarēt pirmajā kartē "Ancient". Otrā karte bija "Overpass", un tur "FaZe" sākums neizdevās, nonākot iedzinējos ar 4:11. Taču pēc apmainīšanās ar pusēm "FaZe" visu pavērsa sev par labu un uzvarēja ar 16:12, nokārtojot uzvaru arī visā mačā.

Ar uzvaru "Roobet Cup 2022" ceturtdaļfināla spēlē "FaZe" garantēja sev vietu pusfinālā un vismaz 15 tūkstošu dolāru prēmija. Par vietu finālā tiks pasniegti 50 tūkstoši, bet turnīra uzvarētāji saņems 150 tūkstošus dolāru.

Turnīrā piedalās 16 komandas, un "FaZe" iepriekš ar divām uzvarām trīs spēlēs pārvarēja grupu turnīru un kvalificējās ceturtdaļfinālam.

Šis turnīrs tiek izspēlēts tiešsaistē, un to organizē Serbijas esporta organizācija "Relog Media". Šis turnīrs nepieder IEM, BLAST vai "Major" turnīru sērijas, bet gan ir atsevišķas sacensības, kurās piedalās tikai īpaši uzaicinātās komandas.

Pusfināls paredzēts rītdien, un tajā "FaZe" tiksies ar "forZe" un "Astralis" dueļa uzvarētāju. Otrā pusfinālā pāris jau skaidrs - Vācijas BIG pret Amerikas organizāciju "Cloud9", kas savā sastāvā šobrīd iekļāvusi visu bijušo Krievijas komandas "Gambit" sastāvu.

Izmantotie resursi:
https://www.hltv.org/matches/235688...