Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Pierast pie Ziemeļamerikas hokeja ātrumiem ir liels pluss Eiropā"

Rolands Eliņš

Merzļikins: "Pierast pie Ziemeļamerikas hokeja ātrumiem ir liels pluss Eiropā"
Elvis Merzļikins
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins vakar uzsāka dalību NHL kluba "Blue Jackets" attīstības nometnē un komandas mājaslapā publicētajā intervijā norādīja par starpsezonas plāniem un aizvadīto sezonu.

„Šosezon nebija īpaši daudz brīva laika, pēc pasaules čempionāta sanāca tikai viena brīva nedēļa,” sacīja Elvis Merzļikins.”Pēc tam atsāku treniņus, devos uz Zviedriju uz vārtsargu nometni, uz pāris dienām atgriezos Šveicē un tagad esmu šeit, Kolumbusā. Taču pēc šīs nometnes gan plānoju paņemt divas nedēļas brīvas un doties mājās pie ģimenes.”

„Aizvadītās sezonas sākums bija tāds, kāds bija – komandā bija divi vārtsargi, mainījāmies ik pēc spēles,” turpināja Merzļikins. „Vārtsargiem tā nav viegla situācija. Domāju, ka visi vārtsargi vēlas būt pirmie vārtsargi un spēlēt visu laiku. Kad spēlē divus mačus pēc kārtas, iegūsti pārliecību par saviem spēkiem un vēlies tikai turpināt.

„Bet sezonas gaitā „Lugano” nomainīja galveno treneri, un jaunais treneris man uzticējās, sūtīja laukumā gandrīz visās spēlēs regulārajā sezonā un „play-off”. Tā bija pirmā reize profesionāļos, kad izdevās piedalīties finālsērijā, un varēju daudz ko iemācīties un gūt pieredzi. Skaidrs, ka bija grūti izturēt, taču varēju izaicināt sevi, redzēt, cik daudz varu paveikt.”

Merzļikins nesen noslēdza jaunu līgumu ar „Lugano” vienību. Vienošanās paredzēta līdz 2019. gada vasarai un tajā nav atrunāta iespēja attiecīgu apstākļu gadījumā pārcelties uz NHL. Merzļikins norādīja, ka „Blue Jackets” attīstības nometnē sagaida darbu kopā ar Īenu Klārku, komandas vārtsargu treneri, kuru uzskata par lielisku padomdevēju.

„Ceru, ka izdosies apgūt kaut ko jaunu, kaut ko svarīgu, ko būs iespējams izmantot arī plašajos hokeja laukumos Eiropā,” sacīja Merzļikins. „Šeit ir daudz ātrāks hokejs, un, ja izdodas pie tā pierast un apgūt dažas lietas šajos ātrumos, tas ir liels pluss Eiropā. Tāpat vēlos sajust pārliecību par saviem spēkiem un sagatavoties augustam, kad kopā ar „Lugano” sāksim dalību Čempionu līgā.”

„Blue Jackets” attīstības nometne norisināsies līdz 30. jūnijam, un tajā piedalās pieci vārtsargi, ieskaitot Merzļikinu. Treniņnometnes noslēguma dienā paredzēts miniturnīrā, hokejistiem sacenšoties formātā trīs pret trīs.

Savukārt Latvijas 21 gadu vecais aizsargs Kristofers Bindulis izpelnījies uzaicinājumu uz Vašintonas „Capitals” attīstības nometni. Tā notiks no septītā līdz 10. jūlijam. Bindulis iepriekšējās trīs sezonas pavadīja NAHL un USHL, bet aizvadītajā sezonā NAHL vienībā „Rebels” 57 spēlēs izcēlās ar 46 punktiem. Nākamajā sezonā viņam paredzēta vieta NCAA 1. divīzijas čempionātā „Lake Superior State” universitātes komandā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/vid...
https://www.washingtonpost.com/news...