Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Noslēgsies pirmais mācību gads "Mettas" un Hanzas vidusskolas futbola klasē

Agris Suveizda

Noslēgsies pirmais mācību gads "Mettas" un Hanzas vidusskolas futbola klasē
Jānis Goba
Publicitātes foto

Mācību gads tuvojas noslēgumam, un pirmo reizi to noslēgs arī Futbola skolas METTA un Hanzas vidusskolas kopīgi izveidotā Futbola klase, kas šobrīd ir Latvijā unikāls projekts.

Jau no pašiem Futbola skolas METTA pirmsākumiem skolas audzēkņiem, vienlaicīgi ar futbola prasmju apguvi, tiek prasīta arī augsta līmeņa pašatdeve skolā un augstskolā. Futbola skola METTA uzskata, ka izglītotai personībai ir daudz lielākas izredzes sasniegt iecerēto, jo tā spēj pārvarēt jebkuras grūtības un veiksmīgāk pielāgoties apstākļiem.

FS METTA audzēkņu skaits jau pārsniedz sešus simtus un tā ir lielākā futbola skola Latvijā. Futbola skolas mērķis ir ne tikai bērnu un jauniešu iesaiste futbolā, bet arī augsta līmeņa futbolistu sagatavošana, kuri spētu pierādīt sevi gan Latvijas izlasē, gan spēcīgākajās Eiropas valstu futbola līgās.

Lai iesāktās ieceres tiktu realizētas dzīvē, 2007. gadā Futbola skola METTA un Latvijas Universitāte vienojās par kopprojektu, kura ietvaros tika izveidota futbola meistarkomanda FS METTA/Latvijas Universitāte. Komandas mērķis ir nodrošināt futbolistu duālās karjeras (sports un izglītība) iespējas un stiprināt tā nozīmi Latvijas futbolā un citu sporta veidu vidū.

Stiprinot izglītības nozīmi audzēkņu vidū, skolas treneri sistemātiski veic pārrunas ar audzēkņiem un skaidro tās nepieciešamību futbola meistarības līmeņa celšanā. Lai jau jaunības gados vēl vairāk stiprinātu saikni starp futbolu un izglītību, 2013. gada septembrī tika uzsākts pirmais projekta "Futbola klases" mācību gads, kas tapis sadarbojoties Futbola skolai METTA un Rīgas Hanzas vidusskolai. Tajā skolniekiem radīta iespēja aizvadīt futbola nodarbības gan pirms, gan pēc mācību stundām. Apmācības programmas laikā tiek apgūta nepieciešamā skolas viela, iegūtas specializētās futbola programmas praktiskās un teorētiskās prasmes, kā arī veikta personības sagatavošana iespējamās nākotnes profesijas izvēlē.

Nu futbola klasē tiks noslēgts pirmais mācību gads, tāpēc devāmies palūkot, kā jaunajiem futbolistiem un Futbola klases galvenajam trenerim un pedagogam Jānim Gobam, ir veicies.

Informāciju sagatavoja:
Elvijs Ērglis,
FS "Metta" preses sekretārs

  +5 [+] [-]

, 2014-05-28 19:59, pirms 10 gadiem
Tas tikai 2013 gada notika,cik es zinu SK BABITE jau cetri vai pieci gadi tas projekts strada un puikas jau aizbrauca spelet un macities arzemes,un te es saprotu darbs izdarits un nav nekadas reklamas bet ir darbs!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-28 20:13, pirms 10 gadiem
alf68 rakstīja: Tas tikai 2013 gada notika,cik es zinu SK BABITE jau cetri vai pieci gadi tas projekts strada un puikas jau aizbrauca spelet un macities arzemes,un te es saprotu darbs izdarits un nav nekadas reklamas bet ir darbs!
cik no Babītes kur ir aizbraukuši?1 ?O.R.? Kur ,Kāds projekts Babītei strādā?Viņiem viens gads,99tie un tie paši ar Tukumu apvienoti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2014-05-28 20:54, pirms 10 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Rīt laikam Rihters kopā ar latvijas izlasi.
vai nu tu neproti rakstīt vai nu lasīt, vai arī abas šīs lietas tev nesanāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2014-05-29 12:08, pirms 10 gadiem
Bronsons rakstīja: cik no Babītes kur ir aizbraukuši?1 ?O.R.? Kur ,Kāds projekts Babītei strādā?Viņiem viens gads,99tie un tie paši ar Tukumu apvienoti.
Ir gan aizbraukuši! Puisis no Babītes šobrīd mācās un trennējas Hannover akadēmijā!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-29 15:36, pirms 10 gadiem
latgalestauretajs rakstīja: Rihters šodien kopā ar Latvijas izlasi.
Riherts, nevis Rihters.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-30 19:58, pirms 10 gadiem
oskars rubenis cska ,marko regza fortuna djuseldorf,aleksandrs jegorovs arsenala filials,artems urusadze kaptivasportsacademy.com spanija,rihards matrevics west hem anglija un cik man zinams vel tris cilveki brauks prom