Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

ASV uz Rio sūta superkomandu, sastāvā Zībarta spēlētāja

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

ASV uz Rio sūta superkomandu, sastāvā Zībarta spēlētāja
ASV izlase 2012. gadā Londonā
Foto: USA Basketball

Amerikas Savienoto Valstu basketbola federācija (USA Basketball) trešdien, 27. aprīlī, nosauca 12 spēlētājas, kuras iekļautas valstsvienības sastāvā startam Rio spēlēs.

Komanda tika nosaukta 100 dienas pirms turnīra sākuma, telekompānijas NBC raidījumā “Today”. Dienas turpinājumā izlases spēlētājas apmeklēja īpašu pasākumu Ņujorkas Taimskvērā (Times Square), kurā piedalījās arī ASV prezidenta dzīvesbiedre Mišela Obama.

ASV izlasē iekļautas deviņas spēlētājas, kuru kolekcijās ir 17 (!) Olimpiskās zelta medaļas. Divas no trīs debitantēm – Britnija Grainere un Briena Stjuarte – ir WNBA drafta pirmie numuri, savukārt Elena Delle Donne 2015. gadā nopelnīja līgas vērtīgākās spēlētājas balvu.

Veterānu kodolu veido trīskārtējās Olimpiskās čempiones Sjū Bērda (Seattle Storm), Tamika Kečingsa (Indiana Fever) un Daiana Taurasi (Phoenix Mercury). Visas trīs ieceltas par komandas kapteinēm.

Mārtiņa Zībarta trenētā Kurskas kluba “Dynamo” pārstāve Simona Ogastus (Minnesota Lynx) un Silvija Folsa (Minnesota Lynx) lepojas ar divām zelta medaļām, bet Tīnai Čārlzai (New York Liberty), Endželai Makotrijai (Atlanta Dream), Majai Mūrai (Minnesota Lynx) un Linsijai Veilenai (Minnesota Lynx) ir pa vienai medaļai katrai.

“Atlases komitejai šis bija ārkārtīgi sarežģīts lēmums un vienlaikus pozitīvs izaicinājums, ņemot vērā sportistu talantu,” teica valstsvienības direktore Kerola Kollana (Carol Callan). Ja saliekat kopā Olimpiskās un pasaules čempiones, iegūstot 15 izcilas kandidātes. Pievienojiet labākās jaunās spēlētājas un izvēlēties divpadsmitnieku kļūst daudz grūtāk.”

Kollana turpināja. "Labās ziņas ir, ka valstsvienībā esam pulcējuši daudz labu un talantīgu spēlētāju katrā pozīcijā. Mēs esam pateicīgi, ka mūsu valsts labākās spēlētājas grib spēlēt un izaicina viena otru kļūt labākai katru reizi, kad tiekamies treniņos."

“Mums ir viss nepieciešamais panākumu gūšanai – talants un dziļums katrā pozīcijā, elastība spēlēt vairākās pozīcijās, līderu spējas laukumā un ārpus tā, starptautiskā pieredze, komandas darba uzsvēršana, veterānu un jaunatnes apvienojums. Viņas saprot savas lomas un atbildību pārstāvēt Savienoto Valstu izlasi Rio. Strādāsim, lai izcīnītu sesto zelta medaļu pēc kārtas.”

Valstsvienības galvenā trenera Džīno Oriemmas bilance Londonas Olimpiskajās spēlēs un divos pasaules čempionātos ir 23-0. "Acīmredzams, ka vienmēr ir ārkārtīgi sarežģīti izraudzīties 12 spēlētājas no tik daudzām izcilām spēlētājām. Komitejai bija grūts uzdevums, jo pirmo reizi ilgā laikā mums bija daudz vairāk nekā 12 spēlētāju, kuras bez šaubīšanās varējām iekļaut komandā."

ASV basketbolistes ielozētas B grupā kopā ar Ameriku čempioni Kanādu, Āfrikas čempioni Senegālu un Eiropas čempioni Serbiju. Pārējās divas grupas dalībnieces (#2 un #4) tiks noskaidrotas kvalifikācijas turnīrā, kas 13.-19. jūnijā risināsies Francijas pilsētā Nantē.

Trīskārtējā Olimpiskā čempione un trīskārtējā pasaules čempione Sjū Bērda (Sue Bird). Foto: AFP/Scanpix

2015. gada WNBA vērtīgākā spēlētāja Elena Delle Donne

Sjū Bērda un “USA Today” fotogrāfs Roberts Hanaširo (Robert Hanashiro)

Sjū Bērda 2016. gada 9. martā foto sesijā Beverlihilsā

Tamika Kečingsa (Tamika Catchings), Sjū Bērda, Kendisa Pārkere (Candace Parker) un Elena Delle Donne 9. martā Beverlihilsā

ASV Basketbola federācijas vadītājs Džerijs Kolandželo (Jerry Colangelo)

Tamika Kečingsa un Mišela Obama 27. aprīlī “Road To Rio Tour” pasākumā Ņujorkā

Skatuve Taimskvērā

Basketbola laukums Taimskvērā. Foto: SIPA/Scanpix

Sjū Bērda ir spēlējusi četros pasaules čempionātos un kļuvusi par trīskārtēju pasaules čempioni. Sešas spēlētājas – Kečingsa, Čārlza, Makotrija, Mūra, Taurasi un Veilena – ir divkārtējas pasaules čempiones, savukārt Ogastus, Grainerei un Stjuartei ir pa vienai zelta medaļai.

Atlases komitejā, neskaitot tās priekšsēdi Kollanu, bija vēl četri cilvēki: WNBA izpilddirektore Renē Brauna (Renee Brown), “San Antonio Stars” galvenais treneris Dens Hjūzs (Dan Hughes), “Connecticut Sun” ģenerālmenedžeris Kriss Sjenko (Chris Sienko), trīskārtējā Olimpiskā un divkārtējā pasaules čempione Keitija Smita (Katie Smith).

Amerikānietes, sākot no 1992. gada bronzas spēles Barselonā, Olimpiskajos turnīros ir uzvarējušas 41 spēlē pēc kārtas. Valstsvienības bilance Olimpiskajās spēlēs ir 58-3, šajā laikā izcīnot septiņas zelta medaļas, vienu sudraba medaļu un vienu bronzas medaļu.

Interesanti, ka visām 12 uzaicinātajām spēlētājām noslēgti līgumi ar "Nike", savukārt atraidītajai Kendisai Pārkerei ir vienošanās ar "Adidas".

Izmantotie resursi:
Experienced 12-Member U.S. Olympic Women’s...

     [+] [-]

, 2016-04-28 00:56, pirms 8 gadiem
Notiks tas pats kas vīriešiem, stiprākie uzvarēs

  +2 [+] [-]

, 2016-04-28 01:20, pirms 8 gadiem
"ASV izlasē iekļautas deviņas spēlētājas, kuru kolekcijās ir 17 (!) Olimpiskās zelta medaļas."
Kur ir loģika? Tādi valodnieki, bet nevar uzrakstīt normālu teikumu.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-28 07:03, pirms 8 gadiem
Cik no visām meitenēm ir normāla orientācija???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-04-28 08:08, pirms 8 gadiem
Basketbola_experts rakstīja: Cik no visām meitenēm ir normāla orientācija???
kds tur sakars ar sportu?

  +2 [+] [-]

, 2016-04-28 08:37, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: ASV ir geju perēklis. Tur nav ko daudz domāt.
Homoseksuālisms arī ir radies ASV!
Vai nu tu vēl neesi mācījies vēsturi un bioloģiju, vai tev smadzeņu vietā ir kompots.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-28 08:46, pirms 8 gadiem
hahaa, tikko taču raudājām un bijām šokā par kādas zvaigznes nepaņemšanu ..

     [+] [-]

, 2016-04-28 09:58, pirms 8 gadiem
Daiana Taurasi - nopietni? Daiana? Vai nu latvisko vai nelatvisko nemaz. Agris savu cenzūru neuzlika?

     [+] [-]

, 2016-04-28 11:26, pirms 8 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Daiana Taurasi - nopietni? Daiana? Vai nu latvisko vai nelatvisko nemaz. Agris savu cenzūru neuzlika?
Autoru iekšējās nesaskaņas publiskajā telpā?

     [+] [-]

, 2016-04-28 11:53, pirms 8 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Daiana Taurasi - nopietni? Daiana? Vai nu latvisko vai nelatvisko nemaz. Agris savu cenzūru neuzlika?
Kas nepatīk Daianā? Visi amerikāņu vārdi rakstā pēc angļu izrunas, kāpēc lai Daiana būtu izņēmums? Tikai tāpēc, ka latviešiem eksistē līdzīgs vārds "Diāna"?
Tad jau Mišelu arī vajadzētu kā kaut kādu Mihaelu.

     [+] [-]

, 2016-04-28 12:18, pirms 8 gadiem
Basketbola_experts, 07:03, pirms 5 stundām, ignorēt, atbildēt
Cik no visām meitenēm ir normāla orientācija???

[+] [-]Ziņot
Nikns Jenots, 07:08, pirms 5 stundām, ignorēt, atbildēt

Basketbola_experts rakstīja: Cik no visām meitenēm ir normāla orientācija???

ASV ir geju perēklis. Tur nav ko daudz domāt.
Homoseksuālisms arī ir radies ASV!

Divi (varbūt viens)provokatori.Uzdod provokatorisku jautrājumu,pēc tam arī atbild.Kremļa zvani!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja