Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Melnkalnes Futbola asociācija: "Radījām iespaidu, ka esam barbari"

Melnkalnes Futbola asociācija: "Radījām iespaidu, ka esam barbari"
Foto: TASS/Scanpix

Vakar ar pamatīgu skandālu noslēdzās 2016. gada Eiropas čempionāta atlases spēle starp Melnkalnes un Krievijas izlasēm. Melnkalnes galvaspilsētā Podgoricā spēle tika apturēta pēc vairākiem līdzjutēju izgājieniem, kuri rezultātā cieta arī Krievijas izlases futbolisti.

Pirmais starpgadījums notika jau spēles pirmajā minūtē, kad karstasinīgāko līdzjutēju mestā petarde trāpīja Krievijas vārtsargam Igoram Akinfejevam, kuram pēc tam slimnīcā tika konstatēti galvas apdegumi un smadzeņu satricinājums. Pēc 20 minūšu pārtraukuma spēle tika atsākta, taču Melnkalnes līdzjutēji otrajā puslaikā parūpējās, lai tā tomēr tiktu pārtraukta pavisam. Pēc 11 metru soda sitiena piešķiršanas uz melnkalniešu vārtiem un izpildīšanas (Romāns Širokovs gan neizmantoja iespēju) Krievijas futbolistu virzienā atkal lidoja nepiederoši priekšmeti, viens no tiem (šķiltavas) trāpīja pussargam Dmitrijam Kombarovam. Futbolistu starpā izcēlās nelieli asumi, un mačs tika pārtraukts.

Krievijas Futbola savienība jau ir nosūtījusi protesta vēstuli UEFA ar lūgumu izskatīt minētos spēles notikumus. Paredzams, ka UEFA savu lēmumu paziņos 30. martā. Jau tagad zināms, ka Maskavas klubs CSKA, kurā spēlē Akinfejevs, saņems finansiālu kompensāciju no UEFA. Par laimi, Akinfejeva veselībai briesmas nedraud, un jau pēc pāris dienām krievu vārtsargs varēs atgriezties treniņos. Krievijas izlases ārsts Eduards Bezuglovs medijiem atklāja, ka Akinfejevs jau ir devies uz Maskavu, kur turpinās atlabšanu CSKA ārstu uzraudzībā.

Nav pārsteigums, ka notikušais izraisīja asu reakciju abu valstu nometnēs. Krievijas izlases treneris Fabio Kapello gan bija lakonisks: "Domāju, ka spēli vajadzēja pārtraukt jau pēc Akinfejeva savainojuma. Te nav īsti, ko komentēt. Šis notikums ir nepatīkamākais manā karjerā." Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko piebilda, ka daļa atbildības par notikušo jāuzņemas galvenajam tiesnesim Denizam Aitekinam un UEFA delegācijai: "Pirms spēles nekas neliecināja par tādiem notikumiem, atmosfēra bija laba. Tribīnēs valdošā agresija nav izskaidrojama. Mūsu komanda skaidri pateica, ka negrib turpināt spēli (pēc Akinfejeva savainojuma). Atbildība ir uz tiesnešu un UEFA delegātu pleciem – viņi apspriedās un pieņēma lēmumu turpināt spēli. Galvenais tiesnesis uzvedās ļoti nervozi."

"Šie līdzjutēji dzied "Mēs mīlam Melnkalni", bet tajā pašā laikā met laukumā petardes, rupji apvaino pretiniekus un izraisa visāda veida incidentus katru reizi, kad vien parādās. Mēs radījām iespaidu, ka esam barbari – tā ir pilnīga katastrofa. Izskatās, ka neesam pelnījuši ne valsts izlasi, ne vietu lielā futbola turnīrā," pēc spēles komentēja Melnkalnes Futbola asociācijas ģenerālsekretārs Momirs Džurdževacs.

"Uzskatu, ka spēlei nevajadzēja turpināties pēc incidenta pirmajā minūtē. Varam tikai pateikties Dievam, ka neviens nav guvis nopietnu savainojumu. Visticamāk, mēs samaksāsim pamatīgu soda naudu un atvadīsimies no izredzēm iekļūt finālturnīrā, taču vairāk mani biedē tas, ka šie notikumi var atkārtoties. Kādam ir jāsper solis uz priekšu un jāsaka: "Pietiek!" Kurš vēlēsies spēlēt izlasē šādos apstākļos? Šiem futbolistiem ir sapnis pārstāvēt mūsu mazo valsti finālturnīrā, taču šobrīd mēs dodamies nekurienē," turpināja Džurdževacs.

Melnkalnē gan ir arī atšķirīgi viedokļi par notikušo, norādot, ka mača pārtraukšana nebija tikai mājinieku vaina. Medijos klīst vairākas versijas – viena no tām ir saistīta ar krievu līdzjutējiem un viņu iespējamo huligānisko rīcību saistībā ar NATO karogu, kas tika publiski sadedzināts. Citi vērš uzmanību uz to, ka blakus Krievijas līdzjutējiem blakus atradās arī serbu grupa, lai, iespējams, provocētu melnkalniešus. Tikmēr Melnkalnes izlases futbolists Stevans Jovetičs ("Manchester City") norādīja, ka Krievijas delegācija spēles laikā gaidīja kaut mazāko iemeslu, lai mačs tiktu pārtraukts.

Izmantotie resursi:
СПОРТ-ЭКСПРЕСС
Goal.com

     [+] [-]

, 2015-03-28 19:31, pirms 10 gadiem
Bērnu darzs...

     [+] [-]

, 2015-03-28 19:48, pirms 10 gadiem
Kur, tad tagad vatenstāna patīk.

     [+] [-]

, 2015-03-28 20:00, pirms 10 gadiem
Ir kā ir ...un vainīgi tie, kuri ir laukuma saimnieki un tirgo biļetes...pārbaudi visus, izkrati kabatas, saliec videokameras , apsargus, met arà alkašus utt...kaut vai neielaid nevienu krievu stadionā ...tā ka vainīgi ir Melnkalne...skola maksā naudu

  -3 [+] [-]

, 2015-03-28 20:01, pirms 10 gadiem
marka3x3 rakstīja: Kur, tad tagad vatenstāna patīk.
Sportisti nav vainīgi, ka Krieviju vada gudri prāti.

  -2 [+] [-]

, 2015-03-28 21:52, pirms 10 gadiem
SportaFansNR1 rakstīja: Sportisti nav vainīgi, ka Krieviju vada gudri prāti.
Ir jau daudz slaveni sportisti, kas atbalsta huilo, to publiski vizuāli izrādot.

  +2 [+] [-]

, 2015-03-28 22:07, pirms 10 gadiem
Var jau pagriezt arī tā, ka nelaime nebūtu, ja pret KRE būtu jau viss izdarīts kā ar DSL 1992...

  +5 [+] [-]

, 2015-03-28 22:19, pirms 10 gadiem
Jebkurā gadījumā Melnkalnes līdzjutēji šoreiz noraka paši savu komandu un palīdzēja Krievijas izlasei tikt pie trim punktiem,ko viņi normālos apstākļos varēja arī neizcīnīt.

     [+] [-]

, 2015-03-29 12:00, pirms 10 gadiem
Nezināju ka Melnkalnē tik ļoti neieredz krievus. Tomēr šoreiz lielākie zaudētāji būs Melnkalnes futbola izlase no visas šitās jezgas. Žēl, krievi varēja neizcīnīt punktus

  +1 [+] [-]

, 2015-03-29 14:02, pirms 10 gadiem
marka3x3 rakstīja: Kur, tad tagad vatenstāna patīk.
Ak tu mazais, arobežotais kret**eli!
Sports ir sports, tas nav vienojams ar politiku! Mēsls tu tāds...

     [+] [-]

, 2015-03-29 15:08, pirms 10 gadiem
[quote januks]
Nesāc man stāstīt, ka šie divi (sports un politika) nav savienojami, īpaši, vatestānā.
Te, daži piemēri
NHL vārtsargs Varlamovs pauž atbalstu Krievijas...

     [+] [-]

, 2015-03-29 21:50, pirms 10 gadiem
Varlamaovs,tāpat kā Ovečkins ir vienkārši politiski gavņuki,kuri zinot politisko situāciju Krievijā grib dzimtenē vēl vairāk pacelt savu reitingu.