Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dārziņš atgriežas ar vārtiem, "Ak Bars" izrauj uzvaru pagarinājumā

Dārziņš atgriežas ar vārtiem, "Ak Bars" izrauj uzvaru pagarinājumā
Lauris Dārziņš
Foto:ITAR-TASS/Scanpix

Šodien Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences fināla spēlē Kazaņas "Ak Bars" pagarinājumā ar 6:5 pārspēja Čeļabinskas "Traktor". Latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš atgriezās Kazaņas kluba sastāvā, aizvadot pirmo spēli kopš zaudētā "play-off" mača 9.martā pret Ufas "Salavat Yulaev", un gūstot piektos komandas vārtus, panākot izlīdzinājumu nepilnas piecas minūtes līdz trešā perioda beigām. Līdz ar šo uzvaru Kazaņas klubs palielinājis savu pārsvaru sērijā līdz 3:1, nonākot tikai soļa attālumā no Gagarina kausa fināla.

Mačs iesākās mierīgi, komandām vairāk iesildoties un ieskrienoties. Izteiktāku uzbrukuma tendenci tomēr rādīja mājinieki, kuri jau trešajā minūtē izvirzījās vadībā – no laukuma stūra Baruļina vārtu priekšā iznira Valērijs Ničuškins un ar precīzu plaukstas metienu atklāja rezultātu. Mača turpinājumā komandas vairāk taustījās, meklēja īstos ceļus, kā tikt līdz vārtu guvumam, tomēr pretī vienmēr bija organizēta aizsardzība. Bīstamāk uzbrukt tomēr izdevās "Traktor" hokejistiem, kuri pat spēja epizodiski aizkavēties pie Baruļina vārtiem, tomēr līdz metienam tikt bija grūti. Ko mājinieki nespēja panākt ar kombinācijām, to panāca vienkāršākā veidā – pēc Alekseja Vasiļčenko viegla uzmetiena vārtu virzienā ripu pielaboja Maksims Jakuceņa. Pusotru minūti līdz perioda beigām noraidīts tika Jevģēnijs Kuzņecovs, bet Kazaņai vajadzēja tikai 11 sekundes, lai izmantotu viena spēlētāja pārsvaru – precīzs bija Morozovs.

Otro periodu nedaudz aktīvāk iesāka mājinieki, tomēr Kazaņa spēja atbildēt ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Vienā no tādiem uz Gārneta vārtiem aizmuka Kuļašs, un "Cars-lielgabals" ("царь-пушка") ar spēcīgu metienu panāca izlīdzinājumu. Pēc pusotras minūtes viesiem bija vēl viena pretuzbrukuma iespēja, un šoreiz Kuļašs izvēlējās piespēlēt Lukojanovam, kurš izvirzīja Kazaņu vadībā. "Traktor" atjaunoja spiedienu uz Baruļina vārtiem, tomēr tikai perioda beigās no tā guva jūtamu rezultātu – pēc Vadima Homicka noraidījuma vairākumu realizēja Jans Bulis. Jau pēc minūtes Zaharčuks sagādāja viesiem vēl vienu mazākumu, un Bulis atguva vadību "Traktor" komandai – 4:3. Pirmajā reizē čehu uzbrucējs pielaboja Rjabikina metienu no zilās līnijas, bet otrajā gadījumā saņēma labu piespēli vārtu priekšā no Staņislava Čistova.

Trešo periodu aktīvāk iesāka Kazaņas kluba hokejisti, kuriem arī īsti nebija izvēles – bija vismaz jāizlīdzina rezultāts. Genādija Razina noraidījuma laikā "Ak Bars" pat īsti nenostājās pretinieku aizsardzības zonā, toties uzbrukumi turpinājās arī pēc vairākuma. Tomēr Kazaņai bija lemts krist par upuri no tā paša ieroča, ko pati izmantoja iepriekš – pēc kārtēja "Ak Bars" mēģinājuma iesēsties "Traktor" vārtu tuvumā mājinieki aizskrēja pretuzbrukumā, un Petri Kontiola pēc labas Jakuceņas piespēles panāca 5:3. Perioda vidū nevajadzīgu noraidījumu nopelnīja Zaripovs, atstājot Kazaņu mazākumā uz četrām minūtēm. Situācija izskatījās tuvu bezcerīgai no viesu skatupunkta, tomēr "Ak Bars" hokejisti acīmredzami domāja savādāk. Piecas minūtes līdz perioda beigām komandas kapteinis Aleksejs Morozovs ar precīzu un spēcīgu plaukstas metienu pārspēja Gārnetu, bet jau pēc 24 sekundēm pēc Alekseja Tereščenko piespēles vārtu priekšā viens pats palika Lauris Dārziņš, kurš ar metienu no neērtā nūjas tvēriena raidīja ripu zem vārtu pārliktņa un panāca izlīdzinājumu – 5:5. Papildlaikā mājinieki spēja vairāk kontrolēt ripu un uzbrukt, vairākas reizes arī satricinot vārtu konstrukciju, tomēr uzvaras vārtus 77.mača minūtē guva Daniss Zaripovs.

Uzvarētāju labā divus vārtus guva komandas kapteinis Aleksejs Morozovs, bet Lauris Dārziņš aizvadīja pirmo maču kopš 9.marta, spēli aizvadīja trešajā uzbrucēju trijniekā ar Alekseju Tereščenko un Kirilu Petrovu, nedaudz vairāk kā 18 minūtēs iemetot vienu no trīs metieniem. Dārziņa vārti izlīdzināja rezultātu nepilnas piecas minūtes līdz trešās trešdaļas beigām. Kazaņa līdz ar šo uzvaru palielinājusi savu pārsvaru sērijā līdz divām uzvarām un nonākusi soļa attālumā no Gagarina kausa fināla.

KHL, 28.marts

"Traktor" – "Ak Bars" 5:6 (2:1, 2:2, 1:2, 0:1)

Vārti: 2:57 Ničuškins (Nesterovs) 1:0, 15:51 Jakuceņa (Vasiļčenko, Kontiola) 2:0, 18:43 Morozovs, vair. 2:1, 24:36 Kuļašs 2:2, 26:12 Lukojanovs (Golubevs, Kuļašs) 2:3, 36:52 Bulis (Kvints, Rjabikins, vair.) 3:3, 39:03 Bulis (Kuzņecovs, Čistovs, vair.) 4:3, 49:38 Kontiola (Jakuceņa) 5:3, 55:08 Morozovs (Medvedevs) 5:4, 55:36 Dārziņš (Tereščenko) 5:5, 76:50 Zaripovs (Medvedevs) 5:6.
Metieni: 39:30.
Soda minūtes: 4:8.
Vārtsargi: Maikls Gārnets – Konstantīns Baruļins

Izmantotais avots:
Континентальная Хоккейная Лига - KHL.RU -...