Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Canadiens" pēcspēles metienos pieveic Daugaviņa jauno komandu

Rolands Eliņš

"Canadiens" pēcspēles metienos pieveic Daugaviņa jauno komandu
Brendans Galahers
Foto:AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas ietvaros šonakt spēli aizvadīja Ziemeļaustrumu divīzijas līderes Monreālas „Canadiens” un Kaspara Daugaviņa jaunā komanda Bostonas „Bruins”. Lai arī vēl astoņas minūtes pirms pamatlaika beigām vadībā ar 5:3 bija „Bruins”, „Canadiens” atspēlējās un uzvarēja pēcspēles metienos ar 6:5.

Tikai Ziemeļaustrumu divīzijā ir četras komandas, kuras šobrīd sasniegušas 40 punktu robežu (nevienā citā divīzijā nav vairāk par divām), līdz ar to Monreālas „Canadiens” un „Bruins” dueli bez lielas vilcināšanās varēja nodēvēt par cīņu par NHL spēcīgākas divīzijas troni (pirms spēles abām komandām bija 45 punkti). Kaspars Daugaviņš, kuru "Bruins" vakar izņēma no "Senators" neaizsargāto spēlētāju saraksta, šajā spēlē vēl nepiedalījās.

Taču arī bez Daugaviņa spēle izvērtās ļoti aizraujoša – jau pirmā perioda piektajā minūtē pēc lieliska Tomaša Plekaneca slaloma pa „Bruins” zonu vārtu priekšā viens pats palika Maikls Raiders, kurš izvirzīja „Canadiens” vadībā (1:0). Otrā perioda sākumā aizsargs Subans ar raķetes cienīgu metienu no zilās līnijas rezultāta starpību dubultoja. "Bruins" vārtsargam Raskam lielu cerību nebija ne pirmajā, ne otrajā vārtu guvumā.

Bet tad sekoja „Bruins” atbilde, kuri nākamo 13 minūšu laikā izcaurumoja Korija Praisa sargātos „Canadiens” vārtus ar veseliem četriem precīziem metieniem, panākot jau 4:2 savā labā. Trīs rezultativitātes punktus šajā laika sprīdī bija paspējis nopelnīt Patriks Beržerons (1+2). „Canadiens” nomainīja Praisu pret rezerves vārtsargu slovāku Budaju un trešā perioda sākumā rezultāta starpību samazināja (3:4), kad atkal pēc Plekaneca piespēles vārtus guva Raiders.

Trešā perioda vidū gan nācās kapitulēt arī Budajam, kurš nespēja apturēt Tailera Seigina izgājienu viens pret vienu, un tikai astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām „Bruins” atradās vadībā ar 5:3. Tiesa, uzreiz pēc pusminūtes Galahers vienus vārtus atguva, izmantojot „Bruins” aizsargu paviršību savā zonā. Atlikušajā laikā „Bruins” nopelnīja divus noraidījumus, no kuriem otrais izvērtās liktenīgs, jo tikai deviņas sekundes pirms pamatlaika beigām pēc Andreja Markova metiena ripa atsitās pret „Bruins” aizsarga Zdeno Hāras nūju un ielidoja vārtos – 5:5 un papildlaiks. Tajā gan vārti netika gūti, un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos, kuros arī tik viegli negāja, jo vārtsargi izrādījās pārāki pār laukuma spēlētājiem pirmajos 11 mēģinājumos, līdz beidzot Brendans Galahers pārspēja Rasku un izrāva „Canadiens” uzvaru ar 6:5.

"Protams, ir patīkami redzēt, ka komanda guvusi piecus vārtus, it īpaši pēc tam, kad pēdējā laikā spēlējām nedaudz pasausi," atzina "Bruins" galvenais treneris Klods Džuliens. "Diemžēl nepratām dabūt ripu projām no vārtu priekšas, kas mums maksāja pārāk daudz."

Līdz ar šo uzvaru „Canadiens” saglabā pirmo vietu divīzijā, kā arī otro konferencē, bet „Bruins” būs iespēja pakāpties augstāk 30. martā, kad viesos tiks aizvadīta spēle pret Filadelfijas „Flyers”.

Īsumā citās spēlēs

No zaudējuma izglābusies arī Minesotas „Wild”, kura pamatlaika pēdējā minūtē izlīdzināja rezultātu pret „Coyotes” (3:3), kad precīzs bija Raiens Suters. Savukārt papildlaikā veikli ar nūju vārtu priekšā nospēlēja Miku Koivu, izraujot „Wild” uzvaru ar 4:3.

Sauso zaudējumu tikmēr piedzīvojusi Klusā okeāna divīzijas līdere Anaheimas "Ducks", kura ar 0:4 atzina savas divīzijas konkurentes Sanhosē "Sharks" pārākumu. "Sharks" rindās trīs punktus guva Tomijs Vingelss (1+2), kurš arī tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

Savukārt uzvaru izcīnījusi Kalgari "Flames", kura bez Džeroma Iginlas ierindā ar 4:3 pārspēja Kolorādo "Avalanche". Tikmēr mača gaitā Iginla tika aizmainīts uz Pitsburgas "Penguins".

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Canadiens-Bruins6:5 PM
Coyotes-Wild3:4 P
Avalanche-Flames3:4
Ducks-Sharks0:4

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-28 07:49, pirms 11 gadiem
Nezinu,kāpēc Bostona iegādājās Daugaviņu,bet būšu ļoti pārsteigts,ja Kaspars izcīnīs vietu "lāču" pamatsastāvā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-28 09:14, pirms 11 gadiem
Būtu Daugaviņš, viņš uztaisītu savu firmas zīmi un būtu iemetis.
Un tad Kreiči uzsistu pa plecu.

  +2 [+] [-]

, 2013-03-28 10:57, pirms 11 gadiem
Tatārs rakstīja: noteikti ieraudzīja daugaviņā kautko tādu kas bruins ir vajadzīgs
Nu palasot forumus un blogus, liekas ka ja Daugava rāda sakarīgu spēli tad Bruins sastāva nostiprināties iespējas ir diezgan labas

  +1 [+] [-]

, 2013-03-28 11:39, pirms 11 gadiem
alguns rakstīja: Nezinu,kāpēc Bostona iegādājās Daugaviņu,bet būšu ļoti pārsteigts,ja Kaspars izcīnīs vietu "lāču" pamatsastāvā.
Daugaviņš ir diezgan ātrs un mēdz taisīt labus spēka paņēmienus. Cik zinu, tad Bostonai spēka spēle ir lielā cieņā!

     [+] [-]

, 2013-03-28 11:39, pirms 11 gadiem
Tā Turpināt Monreāla!!

  +1 [+] [-]

, 2013-03-28 11:41, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka vakar vakarā Daugaviņš jau bija "Bruins" spēlētāju sarakstā viņu mājas lapā, bet šorīt vairs nav. Nav arī fārmkluba sarakstā.
Iespējams, tas saistīts ar to, ka Daugaviņš vēl kārto darba atļauju USA.

     [+] [-]

, 2013-03-28 16:25, pirms 11 gadiem
Martini12 rakstīja: Daugaviņš ir diezgan ātrs un mēdz taisīt labus spēka paņēmienus. Cik zinu, tad Bostonai spēka spēle ir lielā cieņā!
Tieši tā, aktīvs hokejs.

     [+] [-]

, 2013-03-28 17:04, pirms 11 gadiem
Senators sen gribēja tikt vaļā no Daugaviņa,bet darīja tā lai viņam nekas neliktos skaidri

  +1 [+] [-]

, 2013-03-28 19:00, pirms 11 gadiem
Ir patīkami redzēt Bostonu zaudējam, vēl patīkamāk redzēt Monreālu uzvaram, bet nav nekā patīkamāka, kā redzēt Monreālu uzvaram Bostonu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja