Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Kvitova Dohas pusfinālā pārtrauc četru zaudējumu sēriju pret Bārtiju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Kvitova Dohas pusfinālā pārtrauc četru zaudējumu sēriju pret Bārtiju
Petra Kvitova. Foto: Reuters/Scanpix

Piektdien dažādos mačos tika noskaidrotas Dohas "Premier 5" turnīra finālistes. 2018. gada čempione Petra Kvitova (WTA 11.) ar 6:4, 2:6, 6:4 uzvarēja ranga līderi Ešliju Bārtiju, bet Arinai Sabaļenkai (WTA 13.) vieglāka 6:4, 6:3 uzvara pār divkārtējo finālisti Svetlanu Kuzņecovu (WTA 46.).

Šodien bija Petras Kvitovas un Ešlijas Bārtijas septītā tikšanās pēdējo divu sezonu laikā. Čehietei pēc uzvaras pagājušā gada "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar 6:1, 6:4 bija 4-0 bilance pret Austrālijas tenisisti, kura atbildēja ar savu četru uzvaru sēriju, pēdējo panākumu gūstot pirms mēneša "Australian Open" ceturtdaļfinālā ar 7:6(2), 6:2.

Kvitova svinēja sesto uzvaru pret ranga līderi. Viņa iepriekš divreiz uzvarēja Karolīnu Vozņacki, bet vienreiz Serēnu Viljamsu, Andželiku Kerberi un Dinaru Safinu.

2018. gada čempione Kvitova bija vienīgā iepriekšējo gadu čempione, kura šonedēļ sasniedza pusfinālus. Čehu kreile pagājušajā sezonā titulu neaizstāvēja, tāpēc viņai Katarā arvien ir aktīva uzvaru sērija, kas šobrīd sasniegusi 10 mačus.

2004. un 2007. gadā Dohas finālu sasniegusī Svetlana Kuzņecova ar zaudējumu Arinai Sabaļenkai nespēja kļūt par vienīgo turnīra vēsturē uzvarām bagātāko spēlētāju. Viņa 1. vietu dala ar Vozņacki, abām šajā turnīrā sakrājot 19 uzvaras.