Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Mārcis Vītols līdz sezonas beigām tiek izīrēts "Valmierai"

Agris Suveizda

Mārcis Vītols līdz sezonas beigām tiek izīrēts "Valmierai"
Mārcis Vītols
Foto: Vladislavs Proškins, f64

Latvijas basketbola klubi "Valmiera" un "Latvijas Universitāte" savās mājaslapās apstiprina, ka 21 gadu vecais aizsargs Mārcis Vītols līdz sezonas beigām īrē pievienosies "Valmierai". Vītols savulaik LBL3 ir pārstāvējis "Valmieru"/BSS, taču augstākajā līgā ir spēlējis tikai "Latvijas Universitātē".

"No Valmieras kluba puses interese par mani tika izrādīta jau sen, pat aizvadītās sezonas laikā, taču tad uz to tik daudzsološi vēl neskatījos," LU komandas mājas lapā citēts Mārcis Vītols. "Apmierināja visi apstākļi Latvijas Universitātes sistēmā, kā arī prioritāras bija studijas augstskolā, jo tad studēju vēl tikai otrajā kursā un nebija pavadīta pat puse no visa studiju laika. Ja tobrīd būtu pievienojies ''Valmierai'', domu par augstāko izglītību varētu uzreiz atmest."

"Šobrīd situācija ir nedaudz citāda, jo ''Valmieras'' komandas lielā interese liek domāt par patiesu rēķināšanos ar mani kā nozīmīgu komandas posmu. Kā ar pēc veiksmīgā sezonas ievada pašam ir iekšēja pārliecība, ka varu tur sevi turpināt labi apliecināt," Vītols turpināja. "Lēmums pievienoties ''Valmierai'' uz izslēgšanas spēlēm noteikti nebija viegls. To es pieņēmu pēc konsultēšanās ar LU komandas treneriem un vadību, vecākiem un arī draugiem. Kopsaucējs bija par labu pārejai, un tas noteikti ir solis augšup manai kā spēlētāja karjerai."

"Vai pievienošanās ''Valmieras'' komandai ir īpaša? Protams! Valmierā esmu ilgi dzīvojis, absolvējis vidusskolu. Un arī savstarpējos mačos Vidzemes Olimpiskā centra tribīnēs vienmēr redzu daudz draugu un paziņu, kas, iespējams, dod papildus motivāciju sevi labi parādīt un varbūt ir arī galvenais pamats tam, ka pret ''Valmieru'' vienmēr ir padevušās veiksmīgas spēles. (smaida) Godīgi sakot, ja kāds cits LBL klubs izteiktu piedāvājumu, diez vai es to nopietni apsvērtu, taču pievienošanās ''Valmieras'' komandai savā ziņā ir arī emocionāls lēmums," teica Vītols.

"Ar studijām Latvijas Universitātē viss ir kārtībā!" sacīja Vītols. "Aizvadītā sesija ir veiksmīgi nokārtota un šobrīd veiksmīgi turpinu studijas Ekonomikas un vadības fakultātes 3.kursā. Studijas es noteikti nepārtraukšu, jo tāds bija arī viens no galvenajiem LU vadības un manu vecāku pārejas nosacījumiem, kā arī pašam ir mērķis absolvēt augstskolu. Ceru un domāju, ka izdosies rast kopsaucēju ar lektoriem, kā arī labs paraugs studiju un basketbola apvienošanai ir Kristaps Dārgais, kurš to paveica RTU. Visam ir jāizdodas!"

"Īpaši lielu paldies vēlos teikt treneriem Artūram Visockim-Rubenim un Gunāram Gailītim, jo tieši šie cilvēki ir mani izcēluši basketbola saulītē. Paldies arī visai komandai. Ir ļoti grūti pamest tik saliedētu un lielisku kolektīvu. Ar dažiem džekiem jau esam pārrunājuši manu iespējamo pāreju, un visi ir to uztvēruši ar sapratni. Šie trīs gadi pavisam noteikti ir bijuši vislabākie manā kā basketbolista laikā!'' Vītols noslēdza.

Šosezon Mārcis vidēji spēlē guvis 10,7 punktus, izdarījis 3,4 rezultatīvas piespēles, kā arī vidēji mačā pamanījies pārķert 3,3 pretinieku piespēles. Teju visu sezonas daļu Vītols bija LU rezultatīvākais spēlētājs, taču nelielie savainojumi aizvadītajos mačos mazināja spēles laiku, līdz aizvadītās sestdienas spēlē pret ''Jelgavu'' tika gūts nopietnāks kājas savainojums, kas liedza komandai palīdzēt trešdienas cīņā pret ''BA Turība''. LU ar desmit uzvarām un 17 zaudējumiem turnīra tabulā ieņem astoto vietu, savukārt "Valmiera" ar 18 uzvarām 27 spēlēs atrodas ceturtajā pozīcijā.

Mārcis Vītols BK ''Valmiera'' komandai pievienosies uz īres tiesībām līdz šīs sezonas beigām, taču aprīļa vidū palīdzēs Latvijas Universitātes komandai Starptautiskās Studentu basketbola līgas finālturnīrā Krievijā.

Izmantotie resursi:
Basketbola komanda LATVIJAS UNIVERSITĀTE -...

  -2 [+] [-]

, 2014-02-28 18:36, pirms 10 gadiem
Kā tā var uzmest čomus... PIEPIS.JS! Ja jau uzmet vienus, tad kur garantija, ka neuzmetīs arī valmieru, ja neveiksies ar uzvarām... GOLDDIGGER

  +4 [+] [-]

, 2014-02-28 18:40, pirms 10 gadiem
Kāda jēga?

  -4 [+] [-]

, 2014-02-28 18:43, pirms 10 gadiem
kurā pozīcijā viņš spēlē? jāatlaiž tas E.Krūmiņš un labāk jāpaņem kāds C, jo Iļjinu savāca Vef, kuru atkal uz beņķa sēdina. Cipruss nevar pavilkt visu spēli viens, jo Saulītis vēl nav gatavs Lbl. Btw, labs papildinājums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2014-02-28 19:58, pirms 10 gadiem
SportEXperts rakstīja: Žēl ka puisis pamaza auguma, būtu augums kā brālim Sandrim spēlētu Eirolīgā ar savu darba ētiku.
Pieduries, kāpēc Aigars Vītols nespēlēja Eirolīgā? Vajag arī nedaudz talantu lai tur spēlētu

  +3 [+] [-]

, 2014-02-28 21:45, pirms 10 gadiem
Vēl AB trūkst .

  -1 [+] [-]

, 2014-02-28 23:26, pirms 10 gadiem
Kārtējā akcija? Trakās dienas??

  +3 [+] [-]

, 2014-02-28 23:44, pirms 10 gadiem
Līdz ar M.Vītola pievienošanos Valmieras sastāvā ir 14 spēlētāji. Valmiera spiež uz kvantitāti ne kvalitāti? Laukumā tak vienalga var spēlēt tikai pieci. vajag kādu Iļjina vietā groza apakšā, bet šie ņem "mazo" spēlētāju! Ar kuru galu domā vadība?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-01 05:02, pirms 10 gadiem
Alojietis atgriežas tuvākajā Lielajā klubā

  -1 [+] [-]

, 2014-03-01 06:49, pirms 10 gadiem
HakunaMatata rakstīja: Līdz ar M.Vītola pievienošanos Valmieras sastāvā ir 14 spēlētāji. Valmiera spiež uz kvantitāti ne kvalitāti? Laukumā tak vienalga var spēlēt tikai pieci. vajag kādu Iļjina vietā groza apakšā, bet šie ņem "mazo" spēlētāju! Ar kuru galu domā vadība?
Kādi tur 14 spēlētāju,Saulītis,Engers.Zvīgurs jāsūta lai spēlēLBL2.un kur tie centri ir lai paņemtu vienīgi ja Grafu no Valgas varētu ayvilināt...