Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs zaudē tikai trīs geimus, grauj arī pārējie favorīti

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs zaudē tikai trīs geimus, grauj arī pārējie favorīti
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Dubaijas ATP "World Tour 500" turnīrā noskaidroti pusfinālu pāri. Pieckārtējais čempions Rodžers Federers piektdien sacentīsies ar Tomāšu Berdihu, bet trīskārtējā uzvarētāja Novaka Džokoviča pretinieks būs Huans Martins Del Potro. Visi labāko četriniekā iekļuvušie tenisisti šodien guva graujošas uzvaras.

No Rodžera Federera un Nikolaja Davidenko spēles potenciāli varēja gaidīt vairāk nekā no pārējiem trim ceturtdaļfināliem, taču Šveices un Krievijas tenisistu spēle neitrāliem skatītājiem sagādāja vilšanos. Federers 19. uzvaru 21 spēlē pret Davidenko guva nieka 54 minūtēs – 6:2, 6:2.

Pusfinālā Federera pretinieks būs Tomāšs Berdihs. Viņš otro reizi nedēļas laikā sagrāva Dmitriju Tursunovu. Ja Marseļā bija 6:2, 6:1 čeha labā, tad šoreiz nedaudz sīvāka spēkošanās – 6:3, 6:2.

Federers ar Berdihu līdz šim spēlējis 16 reizes, iekrājot 11-5 pārsvaru. Pēdējā mačā gan pārāks bija čehs, ar Federeru četros setos tiekot galā "US Open" ceturtdaļfinālā – 7:6(1), 6:4, 3:6, 6:3.

Turnīra trīskārtējais čempions Novaks Džokovičs sacentās ar itālieti Andreasu Sepi, kurš pērn spēja Novakam Parīzē likt spēlēt piecus setus. Šodienas mača pirmais geims bija daudzsološs – Džokovičs astoņas minūtes ilgušajā geimā atspēlēja breikbumbu. Turpinājums tik saspringts gan vairs nebija, un Džokovičs Itālijas pirmo numuru sagrāva ar 6:0, 6:3.

Džokovičam tā bija jubilejas 10. uzvara pret Sepi, bet šogad Novaks uzvarējis visas 11 spēles. Skaitot kopš pagājušā gada finālturnīra, Serbijas un arī pasaules pirmajam numuram ir 16-0 bilance.

Nole pusfinālā sacentīsies ar Argentīnas labāko tenisistu Huanu Martinu Del Potro. Viņam potenciāli sarežģītā mačā izdevās viegli tikt galā ar Danielu Brandsu – 6:4, 6:2. Vācietim mačā nebija nevienas breikbumbas un pie pretinieka serves izdevās uzvarēt tikai 10 izspēlēs.

Džokovičam ir 7-2 bilance pret Del Potro, kopš zaudējuma olimpiādes bronzas medaļas mačā uzvarot visas trīs spēles. Pēdējā no tām bija Londonā – 4:6, 6:3, 6:2.

  +1 [+] [-]

, 2013-02-28 20:33, pirms 11 gadiem
Džoko - bez komentāriem.Laikam atcerējās supergrūto maču ar Seppi Fr.Open un tiešām šoreiz grāva.Un beidzot šodien ieraudzīju kaut ko no īstā Del Potro - tur gan loma bija arī tam apstāklim, ka Brands šoreiz bija "nekāds"