Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Porziņģim zaudējums cīņā pret Gobēru un neapturamo "Jazz"

Rolands Eliņš

Porziņģim zaudējums cīņā pret Gobēru un neapturamo "Jazz"
Kristaps Porziņģis spēlē pret Jūtu. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Dalasas "Mavericks" ar 104:116 piekāpās Jūtas "Jazz" vienībai, kurai šī bija desmitā uzvara pēc kārtas. Kristaps Porziņģis guva 18 punktus ar 18 metieniem no spēles, kamēr viņa pretspēlētājs Rudī Gobērs savāca 29+20.

Kristaps Porziņģis laukumā pavadīja 32 minūtes, kurās iemeta 18 punktus (2p. 6/11, 3p. 2/7) un tika pie piecām atlēkušajām bumbām, visām aizsardzībā. Viņam arī divi bloķēti metieni un trīs piezīmes. Porziņģis turpināja savu sēriju, katrā spēlē šosezon iemetot vismaz 15 punktus, taču viņa +/- rādītājs šoreiz bija pārliecinoši sliktākais komandā (-24, nevienam citam Dalasas komandā tas nebija mazāks par -15).

Porziņģis savā individuālajā divcīņā piekāpās citam NBA garajam spēlētājam ar maksimālo līgumu – Francijas centrs Rudī Gobērs maču pabeidza ar 29 punktiem un 20 atlēkušajām bumbām. Viņam arī trīs pārtvertas bumbas un trīs bloķēti metieni. Mača izskaņā Porziņģis gan izcēlās ar efektīgu danku pāri Gobēra rokām, taču tas notika brīdī, kad Jūta jau bija uzvaras noskaņojumā. Gobērs šosezon vidēji spēlē guvis 12.5 punktus, attiecīgi šonakt iemeta divarpus reizes vairāk nekā parasti, un šī bija viņa pirmā 20+20 spēle šosezon.

Dalasai šis bija trešais zaudējums pēc kārtas (sezonas bilanci 8-10), turklāt lielos iedzinējos Dalasas komanda atradās visu otro puslaiku. Tās pretiniece Jūtas "Jazz" šobrīd uzskatāma par "karstāko" komandu līgā un šonakt guva desmito uzvaru pēc kārtas (14-4), neskatoties uz sava līdera Donovana Mičela nespēlēšanu, jo viņš ievietots NBA smadzeņu satricinājuma protokolā.

"Mavericks" sastāvā atgriezās Džošs Ričardsons, Finnijs-Smits un Dvaits Pauels, kuri Covid-19 dēļ nebija spēlējis trīs nedēļas. Luka Dončičs izcēlās ar 30 gūtiem punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un četrām atlēkušajām bumbām, kā arī tikpat kļūdām.

Ar Gobēra palīdzību "Jazz" dominēja cīņā zem groziem, savācot par 14 atlēkušajām bumbām vairāk nekā "Mavericks". "Jazz" iemeta 16 tālmetienus, par septiņiem no tiem parūpējās Austrālijas uzbrucējs Džo Inglss, kurš guva 21 punktu, bet četrus tālmetienus iemeta rezervists Džordans Klārksons, kurš ar 31 punktu aizvadīja savu sezonas rezultatīvāko spēli.

Jūta jau spēles sākumā apliecināja, ka tās uzvaru sērija nav nekāda nejaušība, "Jazz" ātri pārņēma pārsvaru un pirmajā ceturtdaļā uzvarēja ar 32:19. "Mavericks" tā arī ne uz brīdi neizvirzījās vadībā un pirmo puslaiku pabeidza ar 21 punkta deficītu, turklāt Porziņģis pēc pirmā puslaika bija ar +/- rādītāju mīnus 29, proti, viņam esot laukumā, "Jazz" bija iemetusi par 29 punktiem vairāk nekā ielaidusi.

"Jazz" pārsvars uz brīdi sasniedza arī 25 punktus un otrajā puslaikā Dalasa tā arī ne uz brīdi netika tuvāk par desmit punktiem. Pēdējā ceturtdaļā "Mavericks" ielaida tikai 16 punktus un uzlaboja savu statistiku, bet par mača uzvarētāju īstas šaubas tā arī neradās.

Porziņģim un "Mavericks" Soltleiksitijā būs jāpaliek vēl pāris dienas, 30. janvārī vēlreiz mēģinot pārtraukt "Jazz" uzvaru sēriju.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA for the latest NBA...

1 2 3 88 komentāri

     [+] [-]

, 2021-01-28 06:26, pirms 3 gadiem
ahahhhahahahahahahahaaha. Izbaudīju katru minūti no šī Podriņķa fiasko. 5 atlēkušās bumbas 7'3 makaronam, kurš spēlēja kā C. Protams, ka 0 piespēles. Un tad kronis visam apkaunojošs -24 koeficients, kas ir ar lielu atrāvienu sliktākais visā komandā. Čali aizsardzībā izvaroja bez maz vai katrā izspēlē.

Gobērs turpretim - monstrs. Parādīja kāpēc viņš katru gadu ir DPOY kandidāts un arī uzbrukumā parādīja Podriņķim kā īstam centram ir jāspēlē - lieliska spēle. Un te vēl nesen runāja, ka Gobērs esot pārmaksāts - ja Gobērs ar šādu sniegumu ir pārmaksāts, tad kas ir Podriņķis ar saviem 30 miljoniem? ahahahahahah.

Podriņķis = Biedriņš nr. 2 = Latvijas kauna traips.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-28 06:27, pirms 3 gadiem
Ir tikai viens jautājums-kā Mavs ar šādu spēli grib tikt Play Off? Basketbols bija, ir un būs komandas sporta veids, bet Mavs visi vienādi slikti spēlē aizsardzībā, un visi uzbrukumā cenšas kaut ko veidot individuāli, jo liela vēlme audzēt personisko statistiku. Ar tādu spēli Play Off, ja kaut ko radikāli Karlails&Co nemainīs, neredzēt kā savas ausis.
Par KP un LD sadarbību pat nav vērts rakstīt, jo cik tā sūdīga jau apnicis rakstīt.

  +5 [+] [-]

, 2021-01-28 06:47, pirms 3 gadiem
Kā normāls centrs pretīm, tā čau! Visi Kristapiņu grūsta pēc sirds patikas.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-28 06:49, pirms 3 gadiem
Neredzu pamatu stresam,stipri viduvēja spēle pēc cipariem (neredzēju) pēc traumas,dīvainā sezonā,rueklāt izbraukumā Jūtā. Viss ok,galvenais ka ir vesels,pārējais atnāks

     [+] [-]

, 2021-01-28 06:51, pirms 3 gadiem
Finklij, ja kads ir kro.lis, tad vienigi tu.... gimenes loceklus nevar aiztikt, kur nu vel par kro.liem saukt🤦🏻

  -3 [+] [-]

, 2021-01-28 06:53, pirms 3 gadiem
Viss būs ok, kad atgriezīsies rotācijas spēletāji. Ko streso.

  +5 [+] [-]

, 2021-01-28 07:14, pirms 3 gadiem
kkk rakstīja: Viss būs ok, kad atgriezīsies rotācijas spēletāji. Ko streso.
Ar šādu uzbrukuma zīmējumu,nespēlējot aizsardzībā,nekas nebūs ok.

     [+] [-]

, 2021-01-28 07:27, pirms 3 gadiem
Un tik piļî tos truļus.

  +6 [+] [-]

, 2021-01-28 07:31, pirms 3 gadiem
Porzinģim pret Gobēru nekad nav labi gājis.Aizsardzības mašīna,kurš arī var ko iemest.
Varbūt pat labi,ka Mavs iet slikti.Es arvien vairāk sliecos uz to,ka Mavs sapratīs,ka Dončičs+Porziņģis nav labs duets...Apskatnieki protams uzsver,ka ir vēl laiks ,lai abi saspēlētos.Es gan domāju,ka tieši laika nav vairs...Ja šajā sezonā neuzlabosies sadarbība,tad KP mainīs prom.
Dončičs ir neaizskarams.Liekas,ka abi ir vēl pārāk ambiciozi ,lai individuālos statistikas rādītājus mēģinātu pārvērst komandas uzvarās.Izšauj te viens,te otrs.Un KP labi spēlēja pagājušajā sezonā bez LD.
Es sapņojot vēlētos KP Bostonā...

  -1 [+] [-]

, 2021-01-28 07:41, pirms 3 gadiem
Cerbers24 rakstīja: Izšauj te viens,te otrs.
Pilnīgas muļķības. Lukam reti ir vājas spēles. Lielākajā daļā spēļu viņa statistika un sniegums ir lielisks un stabils. Podriņķis ir tas, kurš visulaiku ir ar sūdīgu statistiku un varbūt vienreiz mēnesī izšauj kā slotas kāts. Viņus salīdzināt un likt vienā maisā šajā aspektā ir absurds.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-28 07:48, pirms 3 gadiem
standarta Latvieši... kaut ko ritīgi cer un vaino blakusapstākļus. cer no viduvēja spēlētāja izspiest superzvaigzni, attopaties! VEF Rīgā varētu labi izšaut vienīgais

  +5 [+] [-]

, 2021-01-28 08:00, pirms 3 gadiem
---ZzZ--- rakstīja: Pilnīgas muļķības. Lukam reti ir vājas spēles. Lielākajā daļā spēļu viņa statistika un sniegums ir lielisks un stabils. Podriņķis ir tas, kurš visulaiku ir ar sūdīgu statistiku un varbūt vienreiz mēnesī izšauj kā slotas kāts. Viņus salīdzināt un likt vienā maisā šajā aspektā ir absurds.
KP izlaiž daudz spēles, nesen pēc traumas atgriezies. Nav viņš ne 100% formā, ne arī savā peakā vēl šobrīd, tas ir non relevant salīdzināt tur kaut ko, pie tam tie vispār ir pilnīgi citādi spēlētāji dažādās pozīcijās. Kad dabūs formu atpakaļ, 25+15 būs katrā spēlē, ar augstu %. Tā ķieģeļu mešana katrā spēlēt protams sāk piebesīt, bet treneris drošvien pagaidām neļauj vēl "kaulā" iet līdz galam, kas arī pašsaprotami.
Šitie vaukšķi komentāru sadaļā smird tikai pēc neveiksmēm, bet kad ir rezultāts, tad mute ir ciet, jo nav ko pateikt.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-28 08:05, pirms 3 gadiem
hoorai rakstīja: KP izlaiž daudz spēles, nesen pēc traumas atgriezies. Nav viņš ne 100% formā, ne arī savā peakā vēl šobrīd, tas ir non relevant salīdzināt tur kaut ko, pie tam tie vispār ir pilnīgi citādi spēlētāji dažādās pozīcijās. Kad dabūs formu atpakaļ, 25+15 būs katrā spēlē, ar augstu %.
Pilnīgas muļķības. Paskaties uz Podriņķa karjeras statiem - kādas tev vēl 15 atlēkušās katrā spēlē? Un 25 punkti arī nebūs ilgtermiņā nekad. Un augsta precizitāte? Aizmirsti, nekad karjerā viņš nav metis ar augstu precizitāti. Pārstāj meklēt attaisnojumus. Viņš ir dažu spēļu čempions labākajā gadījumā - t.i. dažreiz tiešām sanāk kaut kāds "hot streak" ar vairākām labām spēlēm pēc kārtas, bet pēc tam atkal nolaižas uz zemes vai gūst traumu. Un tā ir visulaiku.

Bet vienmēr pie Podriņķa vājā snieguma vainīgi citi vai kaut kādi ārējie apstākļi - tad Luka vainīgs, tad Kārlails, tad Knicks, tad traumas, tad pozīcija laukumā, tad vēl kaut kas. Sliktam dejotājam olas traucē.

  +6 [+] [-]

, 2021-01-28 08:16, pirms 3 gadiem
---ZzZ--- rakstīja: ahahhhahahahahahahahaaha. Izbaudīju katru minūti no šī Podriņķa fiasko. 5 atlēkušās bumbas 7'3 makaronam, kurš spēlēja kā C. Protams, ka 0 piespēles. Un tad kronis visam apkaunojošs -24 koeficients, kas ir ar lielu atrāvienu sliktākais visā komandā. Čali aizsardzībā izvaroja bez maz vai katrā izspēlē.

Gobērs turpretim - monstrs. Parādīja kāpēc viņš katru gadu ir DPOY kandidāts un arī uzbrukumā parādīja Podriņķim kā īstam centram ir jāspēlē - lieliska spēle. Un te vēl nesen runāja, ka Gobērs esot pārmaksāts - ja Gobērs ar šādu sniegumu ir pārmaksāts, tad kas ir Podriņķis ar saviem 30 miljoniem? ahahahahahah.

Podriņķis = Biedriņš nr. 2 = Latvijas kauna traips.
Man liekas vienīgais kauna traups esi tu kurš te sēž internetā un tēlo sazin ko
Interneta muskulis nah kurš tikai nevienam nesola pa seju

  +5 [+] [-]

, 2021-01-28 08:20, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Man liekas vienīgais kauna traups esi tu kurš te sēž internetā un tēlo sazin ko
Interneta muskulis nah kurš tikai nevienam nesola pa seju
Kuram tad tas idiņš var piesolīt pa seju? Attēlam spogulī?

  +1 [+] [-]

, 2021-01-28 08:26, pirms 3 gadiem
Pēc Sailasa zaudēšanas Rockets liekas,ka ir arī zaudēts vienīgais shēmotājs,jo abās laukuma pusēs ir bardaks.Tajā pat laikā Sailas bija tikai uzbrukuma treneris.

Gobērs protams nogalināja KP.To viņš dara katru gadu.
Bet nu Mavs nogalināja Ingls/Klārksons/Konlijs.70 punkti 14/30 3pt un neviens nevar nosegt .

Pozitīvais laikam ir tas,ka Mavs ir bijis 5 grūtākais kalendārs un tam sekos 29 vieglākais.Bet nu tāpat spēles tev neviens tāpat neatdos

  -3 [+] [-]

, 2021-01-28 08:35, pirms 3 gadiem
Bēdīgi,bet abi mūsu garie NBA mūs smagi pieviļ,vienas vienīgas traumas un slimības,...kas var būt sliktāks par šo !!!!!????

  +5 [+] [-]

, 2021-01-28 08:37, pirms 3 gadiem
Kristapam precizitāte gaužām vāja uz 3pt metieniem. Domāju, ka komandā jebkurš cits arī spētu iemest ar tādu precizitāti(izņemot Bobanu). Laikam KP baidās no traumām, bet tā labāk redzētu viņu tik kustīgu kā Kniks spēlēja un tuvāk grozam.

  +5 [+] [-]

, 2021-01-28 08:37, pirms 3 gadiem
Jazz parādija ka Mavs vēl tālu lai ko sasniegtu!!

  -1 [+] [-]

, 2021-01-28 08:42, pirms 3 gadiem
Hmmm... Visi troļļi netieši norāda, ka KP ir labs. 18 punkti spēlē un pilnīgs lūzeris?!? Tad lai Bertāns vispār laukumā neiet, kur nu vēl Kurucs.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-28 08:59, pirms 3 gadiem
Noskatījos otro ceturdaļu un tik bezcerīga Dallasa sen nebija redzŕta! Kristaps nevarēja apspēlēt pidriķi no otrā sastāva, par Goberu vispār nav jautājumu, kā pret sienu! Nav īsti skaidrs kurš šo komandu uzskata par čempionu kandidāti?

  -3 [+] [-]

, 2021-01-28 09:07, pirms 3 gadiem
kinasstulbais rakstīja: Hmmm... Visi troļļi netieši norāda, ka KP ir labs. 18 punkti spēlē un pilnīgs lūzeris?!? Tad lai Bertāns vispār laukumā neiet, kur nu vēl Kurucs.
Cirvi, Podriņķim maksā 30 miljonus sezonā. 18 punkti ar 40% precizitāti, 5 atlēkušās bumbas, 0 piespēles un Šveices siera aizsardzība nav pat pusi no tā vērta.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-28 09:27, pirms 3 gadiem
Gobēram noslēgtais ir 40+ miljonu līgums.
Porzingim sajā sezona fg% 46,6% 3punktniekiem 29,4%.
Dončičam fg% 46,4% 3punktniekiem 28,5%.

  +3 [+] [-]

, 2021-01-28 09:31, pirms 3 gadiem
---ZzZ--- rakstīja: Cirvi, Podriņķim maksā 30 miljonus sezonā. 18 punkti ar 40% precizitāti, 5 atlēkušās bumbas, 0 piespēles un Šveices siera aizsardzība nav pat pusi no tā vērta.
eu, dēls, ir tomēr atšķirība starp korektu cēloņu un seku analīzi un heitošanu, tavā gadījumā heits stipri ņem virsroku, kas ar tevi, ko lec no biksēm ārā no prieka pēc katras KP nevieksmīgas spēles.

  -4 [+] [-]

, 2021-01-28 09:34, pirms 3 gadiem
Unikāls baltais vienradzis. Teica Durants kad skatījās uz Liepājas enkuru.

  -2 [+] [-]

, 2021-01-28 09:38, pirms 3 gadiem
Visvairāk žēl ir Lukas. Enkurs gremdē tā ka Lukam garīgais ir pakalā un negribas pat censties. Tā jau depresījā var iekrists. Savtīgais ir jāmaina projām ar steigu.

  +1 [+] [-]

, 2021-01-28 09:38, pirms 3 gadiem
Nekādas būtiskas izmaiņas taktikā Kārlails nav ieviesis un kāpj atkal uz grābekļa.
Pat Mitčelam nespēlējot,skats neviesa optimismu visā spēles laikā.
KP-7 izmesti trīņi un tikai par 4 vairāk divpunktnieki.Tas atkal raksturo viņam uzstādītās prioritātes. Izskatās,ka Gobērs tikai gaida medusmaizi,lai pierādītu kas ir kas pret KP.

  -3 [+] [-]

, 2021-01-28 09:41, pirms 3 gadiem
shitaa rakstīja: eu, dēls, ir tomēr atšķirība starp korektu cēloņu un seku analīzi un heitošanu, tavā gadījumā heits stipri ņem virsroku, kas ar tevi, ko lec no biksēm ārā no prieka pēc katras KP nevieksmīgas spēles.
Nav nekādas heitošanas - ir reālisms. Viss, ko saku ir statistiski pamatoti fakti. Es neesmu vainīgs, ka Podriņķis ir pamatīgi pārmaksāta viduvējība, kuru te daži uzskata par līdzvērtīgu Lukam. Podriņķis ir vismaz trīs, četrus plauktiņus zemāk. Komanda, kurā viņš skaitās 2.labākais spēlētājs, par čempionu titulu var nesapņot.

  -3 [+] [-]

, 2021-01-28 09:44, pirms 3 gadiem
DansLočmelis rakstīja: Savtīgais ir jāmaina projām ar steigu.
Kurš tad to enkuru ņems? Neviens. Knicks malači - viņi atrada veidu kā to traumatisko makaronu kādam iesmērēt, pie tam laikā, kad viņš bija savainots. Bet aizmainīt viņu tagad tālāk ir neiespējamā misija ar to absurdo kontraktu.

     [+] [-]

, 2021-01-28 09:46, pirms 3 gadiem
Guru no geto rakstīja: Kā normāls centrs pretīm, tā čau! Visi Kristapiņu grūsta pēc sirds patikas.
Precīzi un elementāri vnk. Ar kāju spēku vien nepietiek,lai dominētu zem groziem.

     [+] [-]

, 2021-01-28 09:54, pirms 3 gadiem
Francis diemžēl pazemoja KP. Bet DAL spēlēja ļoti slikti, tiesa jāuzslavē Clarkson, džeks ir viens no top čaļiem līgā. Bet KP toč jāspēlē uz pusķiku vairāk, viņu nevar nosegt, lai uztaisa jab un lai met, agrāk tā visu laiku guva punktus + nesaprotu, kāpēc Dirks viņu nav mācījis neko jau 2 gadus?

     [+] [-]

, 2021-01-28 09:59, pirms 3 gadiem
Vinnētas tiek spēles, kur parādās veiksmīga Lukas un KP sadarbība. Lukas tripeļ - dabeļ negarantē uzvaras. Nezinu, kas par vainu, bet šāda veiksmīga sadarbība parādās labi, ja vienā no četrām, piecām spēlēm. Pārējās - KP ganās ap perimetru un meklē iespēju uzpuļīt 3p. Arī, ja kas iekrīt, arī nav garants uzvarai. Nav trenera uzstādījumi? Nav vēlēšanās vai bailes līst kapāt zem groza traumu riska dēļ? Pasu iedot KP Luka māk izcili. Ko gan nevar teikt par pārējiem. Katrā ziņā komandas spēle pagaidām ir dziļā pak..ā. Ļoti dziļā ... .

     [+] [-]

, 2021-01-28 10:01, pirms 3 gadiem
KP vajag vairāk masu. Pagājušajā sezonā bija daudz lielāks vizuāli, šogad tiešām izskatās tievs un vājš.

  -1 [+] [-]

, 2021-01-28 10:04, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Francis diemžēl pazemoja KP. Bet DAL spēlēja ļoti slikti, tiesa jāuzslavē Clarkson, džeks ir viens no top čaļiem līgā. Bet KP toč jāspēlē uz pusķiku vairāk, viņu nevar nosegt, lai uztaisa jab un lai met, agrāk tā visu laiku guva punktus + nesaprotu, kāpēc Dirks viņu nav mācījis neko jau 2 gadus?
Vakar KP vispār spēlēja ar "gariem zobiem", it sevišķi sākumā. Kā tu metīsi pustālos, ja tie nav paredzēti trenera shēmās? Un ļoti slikti vakar spēlēja visa komanda, izņemot varbūt THJ, kurš vismaz centās. Dončiča 30 punkti ir vājš mierinājums - Luka spēlēja s.dīgi, 6 piespēles un 4 kļūdas, 4 atlēkušās, trīnīši tāpat kā KP - 2 no 7. Kur slavenie tripple-duoble, kur pazudis "galvenais MVP kandidāts"???

     [+] [-]

, 2021-01-28 10:11, pirms 3 gadiem
san4ito rakstīja: KP vajag vairāk masu. Pagājušajā sezonā bija daudz lielāks vizuāli, šogad tiešām izskatās tievs un vājš.
Tam nu gan nevar piekrist. Kā reize to, ka pieaudzējis muskuļu masu, pirms atgriešanās atzīmēja NBA apskatnieki. Kā tas tiek izmantots, ar to gan ir problēmas. Katrā ziņā pārtraukumā nav tikai tusējis vai laizījis rētas, tas bija redzams.
1 2 3 88 komentāri