Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Pieci Kanādas bobslejisti netiks pielaisti startam Siguldas PK posmā

Emils Ozerinskis

Pieci Kanādas bobslejisti netiks pielaisti startam Siguldas PK posmā
Kanādas bobslejisti. Foto: Viesturs Lācis|IBSF

Pozitīvu Covid-19 testu dēļ Pasaules kausa posmā bobslejā nevarēs piedalīties pieci Kanādas bobsleja izlases dalībnieki.

Sacensību ārste Mairita Bumbure apstiprinājusi, ka Kanādas izlasē fiksēti inficēšanās gadījumi ar vīrusu. Svētdien kanādieši veica pirmssacensību antigēna testu, lai pirmdien varētu piedalīties oficiālajā testēšanā. Jau svētdien pieciem Kanādas komandas dalībniekiem testi bija pozitīvi. Pirmdien notika atkārtota testēšana, kurā apstiprinājās, ka šiem pieciem sportistiem ir pozitīvi testa rezultāti.

Pirmdien tika atkārtoti testēta visa Kanādas komanda, lai pārliecinātos, vai pārējie komandas locekļi ir veseli. Rezultāti būs zināmi otrdien. Lai nepieļautu, ka inficēta persona atrodas sacensību teritorijā, Kanādas komandas dalībnieki tiks pārbaudīti katru dienu pirms došanās trasē.

Pirmajā testēšanā bija vēl divi pozitīvi kovidtesta rezultāti - čehu sportistam un britu sportistei. Šiem atlētiem veikts PCR tests un tā rezultāti arī būs zināmi otrdien.

Siguldas trasē visiem komandu dalībniekiem tiek veikti laboratoriski apstiprināti antigēna testi. Ja tests ir pozitīvs, tiek veikts apstiprinošais PCR tests, un tikai pēc tā rezultāta tiek noteikta personas dalība sacensībās.

Inficēto personu identitātes šobrīd netiek atklātas.

Šajā nedēļas nogalē Siguldas trasē notiks BMW IBSF Pasaules kausa sestais posms. Piektdien notiks sacensības skeletonā, bet sestdien un svētdien - bobslejā. Pasākums notiks bez skatītāju klātbūtnes, bet visu braucienu tiešraidi nodrošinās kanāls LTV7.

Izmantotie resursi:
https://www.bobslejs.lv/