Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

35 trakas Zeka Lova prognozes par gaidāmo NBA sezonu

kastanis
kastanis

35 trakas Zeka Lova prognozes par gaidāmo NBA sezonu
Vai Entonijs Deiviss kļūs par līgas MVP?
Foto:AP/Scanpix

Ziemeļamerikas sporta žurnālists Zeks Lovs (Zach Lowe) arī pirms šīs NBA sezonas izdarījis 35 visai interesantas prognozes par gaidāmo NBA sezonu. Piedāvājam Jums ieskatu, mūsuprāt, 10 interesantākajās prognozēs.

Kā par šīm prognozēm izteicies pats Zeks Lovs: "Pirms sezonas izteikt savas prognozes ir muļķīgi. Starp šodienu un jūniju radīsies pārāk daudz iepriekš neprognozējamu apstākļu - traumas, īpašnieku maiņas, atlaišanas, neizskaidrojami snieguma kritumi un vēl citas lietas. Bet prognozes ir arī interesantas! Tās ļauj domās kombinēt jaunus komandu sastāvus un iztēloties, kas ar NBA varētu notikt nākamajos 10 mēnešos. Pārsvarā prognozes būs neprecīzas, it īpaši uz specifiskiem apgalvojumiem, bet tas ir labs veids kā paraudzīties uz NBA plašāk."

1. Jau atkal tiks atlaisti labi treneri

Laionela Holinsa un Džordža Karla atlaišana pēc 2012./2013.gada sezonas bija kā pirmais signāls, ka īpašnieki ir gatavi atlaist galvenos trenerus pēc labām, bet ne izcilām sezonām. Marka Džeksona, Toma Tibodo un Skota Brūksa atlaišana tikai vēlreiz apstiprināja šo faktu. Kā nākamie rindā varētu būt Dveins Keisijs (Toronto "Raptors"), Džefs Hornaseks (Fīniksas "Suns"), Terijs Stots (Portlendas "Trail Blazers").

2. Kevins Durants noslēgs viena gada līgumu ar Oklohomsitijas "Thunder"

Viena gada līgums Kevinam Durantam ir izdevīgākais risinājums no finansiālā viedokļa. 2017.gadā tiek prognozēts algu griestu pieaugums no 90 uz 108 miljoniem ASV dolāru, turklāt Durants līgā būs pavadījis jau 10 sezonas, kas nozīmē, ka viņa kontrakts var būt līdz pat 35% no komandas algu griestu apjoma (2016.gada vasarā līdz 30%). Izvēloties šādu stratēģiju, Durants var nopelnīt par 35 miljoniem ASV dolāru vairāk.

3. Austrumu konferencē triumfēs Čikāga

Lai arī par spēcīgāko komandu līgā tiek uzskatīta Lebrona Džeimsa pārstāvētā Klīvlendas "Cavaliers", Klīvlenda sezonu nesāks labākajā sastāvā, turklāt komanda ir gana pieredzējusi, lai regulārajā sezonā neatdotu visus spēkus cīņā par pirmo vietu konferencē. Protams, "Bulls" sastāvā arī ir virkne traumatisku spēlētāju, bet jaunā trenera Freda Hoiberga ienestās vēsmas komandas spēles stilā ļaus Čikāgai kļūt daudzpusīgākai uzbrukumā, tāpat viņa rīcībā ir krietni līdzvērtīgāks rezervistu soliņš nekā Deividam Blatam, kas regulārajā sezonā spēlē būtiskāku lomu kā izslēgšanas spēlēs.

4. Entonijs Deiviss kļūs par līgas vērtīgāko spēlētāju (MVP) un labāko aizsardzības spēlētāju

MVP balva parasti tiek piešķirta spēlētājam, kura komanda ir līgas augšgalā pēc izcīnīto uzvaru skaita, bet šis gads varētu kļūt par izņēmumu. Ņūorleāna šobrīd ir traumu nomocīta, tādēļ uz Deivisa pleciem gulsies vēl lielāka pienākumu nasta, kam vajadzētu atspoguļoties arī viņa statistikā. Ja "Pelicans" spēs iekļūt starp sešām labākajām Rietumu konferences komandām, Deiviss varētu pārrakstīt NBA vēsturi un iegūt šo trofeju. Līgas labākā aizsardzības spēlētāja prognozēšana gan ir krietni grūtāka, bet Deiviss ir visdrošākā izvēle. Rūdijs Gobērs varētu būt otrs favorīts, tomēr šogad atkārtot pēc Zvaigžņu spēles iespēto būs jau krietni grūtāk.

5. Ņūorleānas "Pelicans" pacelsies vismaz par 10 pozīcijām vidēji vienā uzbrukumā ielaisto punktu rādītājā

Lai arī jau pagājušajā sezonā "Pelicans" aizsardzību balstīja Entonijs Deiviss un Omers Ašiks, komandas kopējā aizsardzībā valdīja bardaks. Aizsardzības speciālista Darrena Ermana un komandas galvenā trenera Alvina Džentrija pievienošanās pilnīgi noteikti uzlabos komandas aizsardzību. Ja Ermans spēja pacelt nebijušos augstumos "Warriors" aizsardzību, viņam noteikti tas izdosies arī ar Ņūorleānu, kam vajadzētu kļūt par vienu no labākajām aizsardzības komandām līgā.

6. "Spurs" un "Grizzlies" sagādās vilšanos

Lai arī ar Deivida Vesta un Lamarkusa Aldridža pievienošanās varētu liecināt par pretējo, bažas rada Tonijs Pārkers, kura pienesums šogad varētu būt pieticīgākais kādu pēdējos gados "Spurs" līdzjutēji sagaidījuši. Tāpat arī maz ticams, ka Tims Dankans spēs spēlēt bez ievērojama produktivitātes krituma līdz sirmam vecumam. Ja "Spurs" uz izslēgšanas spēļu laiku būs iztikuši bez traumām, tad viņu izredzes pacīnīties par čempionu titulu varētu būt visai labas, tomēr sezona nebūs tik rožaina kā varētu šķist.
Memfisa pēdējos gados vienmēr ir bijusi konkurētspējīga un tāda būs arī šajā sezonā, tomēr izslēgšanas spēlēs tālāk par otro kārtu komanda tikusi tikai vienreiz, kad pārspēta "Thunder" bez Rasela Vestbruka ierindā. Memfisai vienkārši pietrūkst jaudas, lai uzvarētu trīs izslēgšanas spēļu raundos. Ir grūti visu laiku uzvarēt ar 93:88, turklāt "Grizzlies" sastāvs arī nav kļuvis jaunāks.

7. "Knicks" uzvarēs cīņā par Ņujorku

Neviena no abām Ņujorkas komandām nebūs konkurētspējīga līgas mērogā, tomēr, ja ap Karmelo Entoniju tiek pulcēti vismaz pāris NBA līmeņa spēlētāji, komandai vajadzētu spēt izcīnīt vismaz 30 uzvaras Austrumu konferencē. "Nets" sastāvs, ja neskaita Brūku Lopezu, Tadeusu Jangu un Džo Džonsonu ir bezcerīgs. Paliekot bez Lopeza (zinot viņa traumatismu), "Nets" varētu būt problēmas aizsniegties arī līdz 20 uzvaru slieksnim. Sliktās ziņas ir tādas, ka "Nets" drafta izvēle pieder Bostonas "Celtics".

8. Arī šogad tiks pārspēts līgā realizēto tālmetienu skaits

Pēdējās pāris sezonās šis rekords allaž ticis pārspēts, un pārbaudes spēlēs vērojamās tendences liecina, ka šī sezona nebūs izņēmums.

9. Kodijs Zellers un Demarkus Kazinss kopā realizēs vismaz 50 tālmetienus

Jāpiebilst, ka šī ir viena no trakākajām prognozēm, jo Zellers divu NBA pavadīto sezonu laikā izmetis tikai divus trīspunktu metienus (šogad pirms sezonas pārbaudes spēlēs trāpījis 4 no 6), bet Kazinss piecās sezonās realizējis 11 no 69 metieniem (1 no 12 trejačiem pārbaudes spēlēs). Pats Lovs šo prognozi komentējis šādi: "Fire away, big guys!"

10. "Thunder" būs līgas līderi pēc vidēji vienā uzbrukumā gūtajiem punktiem (efektīvākais uzbrukums līgā)

Durants un Vestbruks ir izārstējuši savainojumus un kopā ar Enesu Kanteru spēs piebērt pilnu grozu jebkurai līgas komandai. Tāpat spēcīgāka "Thunder" kļuvusi arī galvenā trenera pozīcijā, kas ļaus realizēt komandas iespaidīgo potenciālu uzbrukumā vēl efektīvāk.

Dažām no Lova izdarītajām prognozēm var piekrist, par citām var izbrīnā raukt pieri, bet tāpēc jau NBA sezona ir tik interesanta. Par skatāmu basketbolu!

Ar pārējām Zeka Lova prognozēm var iepazīties šeit:
35 Crazy Predictions for the 2015-16 NBA Season...

Izmantotie resursi:
Sports and Pop Culture from our rotating cast...

Kura Ņujorkas komanda gūs vairāk uzvaru regulārajā sezonā?

  • 205

  • 17

  • 5


  +1 [+] [-]

, 2015-10-27 21:49, pirms 8 gadiem
Fire away, Big guys!

  +3 [+] [-]

, 2015-10-27 22:07, pirms 8 gadiem
Get Looooow

     [+] [-]

, 2015-10-27 22:22, pirms 8 gadiem
Par Spurs nepiekrītu. Viens ir tas, ka šādas frāzes saka jau gadus piecus, bet otrs ir tas, ka tā spēle vairs nebalstās uz lielo trijnieku, jo klāt ir jau minētie Vests un Aldridžs, tāpat Grīns kļūst arvien labāks, nemaz nerunājot par Lenardu. Pārkers, priekš tā, ka nebūs jāvelk komanda, ir pietiekami labs pamata saspēlnieks. Milzs arī pagājušsezon parādīja ļoti labu spēli. Kārtējo reizi nenovērtē Spurs sastāva dziļumu. Pagājuša gada 55 uzvaras būs stabili.

     [+] [-]

, 2015-10-27 22:30, pirms 8 gadiem
Lovs - labākais NBA apskatnieks nu jau labu laiku

  +1 [+] [-]

, 2015-10-27 22:56, pirms 8 gadiem
Vismaz, kāds beidzot izceļ Buļļus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-28 10:50, pirms 8 gadiem
teemusalami rakstīja: Par Spurs nepiekrītu. Viens ir tas, ka šādas frāzes saka jau gadus piecus, bet otrs ir tas, ka tā spēle vairs nebalstās uz lielo trijnieku, jo klāt ir jau minētie Vests un Aldridžs, tāpat Grīns kļūst arvien labāks, nemaz nerunājot par Lenardu. Pārkers, priekš tā, ka nebūs jāvelk komanda, ir pietiekami labs pamata saspēlnieks. Milzs arī pagājušsezon parādīja ļoti labu spēli. Kārtējo reizi nenovērtē Spurs sastāva dziļumu. Pagājuša gada 55 uzvaras būs stabili.
Oldridžs, Vests(kaut kas viņš par jauno ), Lenards un Grīns lieliski piesegs Dankana un Džinobili spēju zudumu ... bet kas būs ar PG ??? ... Ja Pārkers nevelk(kaut biku buksē) ... bez Milza vispār citu alternatīvu nav. Dziļums saspēlniekos Sanantonio ir visai apšaubāms.

No otrs puses, ja traumas šos divus neķer, tad divatā šo sezonu šie var arī izvilkt