Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL – Ventspils pret Valmieru, Kurzeme pret Vidzemi

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Aldaris LBL – Ventspils pret Valmieru, Kurzeme pret Vidzemi
BK "Ventspils" leģionārs Donalds Simss
Foto: Ģirts Staris, ventasbalss.lv

Vienīgā sestdienas spēle Aldaris Latvijas Basketbola līgā risināsies Valmierā, kur vietējais basketbola klubs uzņems BK "Ventspils" basketbolistus. Abām komandām tā būs ceturtā spēle šajā čempionātā, taču, ja ventspilnieki līdz šim nav izjutuši zaudējumu rūgtumu, tad valmierieši uzvarējuši divās no trim spēlēm.

SPĒLES INTRIGA

Abiem galvenajiem treneriem – Varim Krūmiņam un Robertam Štelmaheram – pirmais ļoti nopietnais pārbaudījums Aldaris Latvijas Basketbola līgā.

Lai arī valmierieši jau piedzīvojuši vienu zaudējumu (visu cienu Liepājas lauvām), gribētos apgalvot, ka tieši šajā mačā komandu sagaida pirmais īstais pārbaudījums. Tas pats sakāms par Robertu Štelmaheru un ventspilniekiem. Īsāk sakot – abām komandām pirmā spēle, kurā nevar pieļaut nekādas vaļības. Ne taktikā, ne atdevē, ne meistarībā. Uzvara tiks kaldināta tieši ar šo ieroču sakausējumu.

UZMANIBAS CENTRĀ

Līderi pret komandu – valmieriešiem pēc pirmajām spēlēm labi redzami līderi, tāds ir arī ventspilniekiem, taču savainojums neļaus viņam (Jānim Timmam) stāties pret vidzemniekiem. Vai ventiņi atradīs savu līderi?

Krūmiņa komandā statistikas rādītājos pārliecinoši labākais ir Jānis Bērzinš, kurš pērn pabružājas ap VEF. Viņam vidēji mačā 15,7 punkti un 8,3 atlēkušās bumba, bet tik pat iespaidīga sekotāja nav. Tiesa 14 punkti un 5,3 piespēles Kalvim Krūmiņam, bet tālāk vēl raibāk. Arī ventspilniekiem. 13,5 punkti nu 5,3 atlēkušās bumbas Timma, bet 11,3 punkti vidēji mača Mārtiņam Meieram. Turpat netālu arī citi punktu guvēji. Pēdējā spēlē ar "Turību" izšāva Lejasmeiers un Pinete. Vai atradīsies šāvēji arī pret valmieriešiem?

SPĒLES ATSLĒGA: taktika

Abās komandās netrūkst plusu un mīnusu, abās ir pieredzējušāki un mazāk pieredzējušāki spēlētāji, taču spēli izšķirs komandu treneru prasme likt lietā komandas labākās īpašības un neizradīt savus vājumus, Protams, arī spēlētāju prasme īstenot šos plānus. It kā nekā jauna, tomēr labi sen abas komandas nav bijušas tik tuvu svaru kategorijā. Tā vismaz šķiet pirms pirmās spēles. Kā būs tajā?

BK Valmiera – BK Ventspils: LBL 2012

Valmierai – 2 uzvaras, 1 zaudējums
Ventspils – 3 uzvaras , 0 zaudējumi

Mača sākums Valmierā pulksten 18.30 un to tiešraidē varēs vērot Sportacentrs.com.

     [+] [-]

, 2012-10-27 18:48, pirms 12 gadiem
Kā Valmieriešiem pašiem tā sirēna neriebjas? pajolīši!

     [+] [-]

, 2012-10-27 21:11, pirms 12 gadiem
stuba rakstīja: Kā Valmieriešiem pašiem tā sirēna neriebjas? pajolīši!
Daudziem riebjas.