Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Itālijai otrais panākums, Japāna nenosargā uzvaru pret Kanādu

Jānis Pārums

Itālijai otrais panākums, Japāna nenosargā uzvaru pret Kanādu
Epizode no Itālijas un ASV spēles
Foto: rugbyworldcup.com

Šodien Pasaules kausa izcīņā regbijā tika aizvadītas kārtējās grupu turnīra spēles. A grupā Kanādas regbisti izglābās spēlē Japānu, savukārt C grupā Itālijas valstsvienība izcīnīja otro panākumu, pārspējot ASV.

Japānai neizdodas nosargāt uzvaru

A grupas cīņā starp Japānas un Kanādas izlasēm viss liecināja, ka japāņi ne tikai spēs pārsteidzoši uzvarēt kanādiešus, bet arī gūt pirmo uzvaru Pasaules kausā pēdējo divdesmit gadu laikā. Vēl piecas minūtes līdz spēles beigām Japāna bija vadībā ar 23:15, taču atlikušajā laikā kanādieši izlīdzināja rezultātu – 23:23. Interesanti, ka komandas cīnījās neizšķirti (12:12) arī 2007.gada Pasaules kausa izcīņā. Pēdējo panākumu Pasaules kausā Japāna guva 1991.gadā, kad pieveica Zimbabvi.

Japāna noslēgusi čempionātu ar pēdējo vietu A grupā un trim zaudējumiem četrās spēlēs. A grupas līderi ar 15 punktiem ir Jaunzēlande, seko Francija ar 10 punktiem un Kanāda ar sešiem, savukārt ceturtajā pozīcijā ir Tonga ar pieciem.

Itāļi apspēlē ASV

Itālijas un ASV mačā itāļi veiksmīgi iesāka spēli un jau trešajā minūtē pēc Serhio Perisa piezemējuma un tam sekojošā realizācijas sitiena izvirzījās vadībā ar 7:0, taču amerikāņi prata panākt izlīdzinājumu. Vēlāk itāļi atjaunoja vadību, bet ASV vēl divreiz izlīdzināja rezultātu. Tomēr puslaika beigas krietni labāk aizvadīja Itālija, pārtraukumā dodoties ar 20:10. Otrajā puslaikā itāļi izcēlās ar vēl vienu piezemējumu un realizācijas sitienu, svinot uzvaru spēlē ar 27:10.

Tagad pirms izšķirošās spēles C grupā Itālija ar 10 punktiem ieņem trešo vietu, tikpat ir Austrālijai, bet līderpozīcijās ar 13 punktiem ir Īrija, kas pēdējo maču aizvadīs tieši pret itāļiem.

Izmantotie resursi:
rugbyworldcup.com