Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko šovakar otrā cīņa "US Open" kvalifikācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko šovakar otrā cīņa "US Open" kvalifikācijā
Aļona Ostapenko
Foto: www.powiatpoznanskiopen.pl

Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko (WTA 114.) šodien plkst. 18:00 dosies cīņā "US Open" kvalifikācijas 2. kārtā, sacenšoties ar Izraēlas tenisisti Jūliju Gluško (WTA 158.).

25 gadus vecā Gluško ir dzimusi Ukrainā, bet kopš deviņu gadu vecuma dzīvo Izraēlā. Abi vecāki ir tenisa treneri, tāpēc nodarbošanās izvēle ir pašsaprotama. Jūlijas kontā ir astoņi ITF vienspēļu un deviņi ITF dubultspēļu tituli. Jūlija WTA sacensībās ne reizi nav tikusi tālāk par ceturtdaļfinālu. Abi bija šogad uz māla seguma – februārī Riodežaneiro zaudēts Irinai-Kamēlijai Begu, bet aprīlī Bogotā neveiksme pret Marianu Duki-Marinjo.

Izraēlas otrā rakete (aiz Šaharas Pēras) tikai vienreiz sacentusies ar Top 10 spēlētāju, janvārī Oklendā uzvarot piecus geimus pret Karolīnu Vozņacki (3:6, 2:6). Viņas karjeras lielākā uzvara ir pret 22. raketi Kirstenu Flipkensu pagājušā gadā "French Open" (6:4, 3:6, 6:4).

Gluško divreiz "Grand Slam" pamatturnīros tikusi līdz 3. kārtai. Pirmā bija tieši Ņujorkā, kad viņa 2013. gadā apspēlēja Nadju Petrovu un Sačiju Vikeriju, bet pēc tam sīvā cīņā trešā seta taibreikā piekāpās Danielai Hantuhovai. Starp citu, Gluško pirms diviem gadiem pamatturnīra 3. kārtu sasniedza no kvalifikācijas. Pagājušā gadā Jūlija divas uzvaras guva "French Open" pamatsacensībās.

Gluško "US Open" kvalifikācijā spēlē ceturto reizi pēdējos piecos gados. 2011. gadā viņa zaudēja 3. kārtā, bet nākamajos divos gados viņai izdevās iziet kvalifikāciju. Pērn Gluško bija pietiekami labs reitings, lai uzreiz tiktu pamatturnīrā. Šobrīd tā nav – Izraēlas tenisistei rangā 158. vieta, bet viņas rekords ir 79. vieta (2014. gada jūnijs).

Ostapenko šodienas mačā būs favorīte. Viņa ne vien atrodas augstāk reitingā, bet ir arī meistarīgāka tenisiste. Tiesa, Aļonas gadījumā šiem faktoriem nereti nav nozīmes, jo viņa pati mēdz regulāri piedzīvot "neobligātus" zaudējumus. Ir tenisistes, kuras zaudē tāpēc, ka vienkārši pretinieces ir labākas jeb nav variantu. Ir arī tādas spēlētājas, kuras ir ļoti talantīgas ar labu meistarību, taču bieži zaudē pašas sev. Diemžēl (vai par laimi – viss atkarīgs no pašas darītā) šajā kategorijā ietilpst arī Latvijas labākā tenisiste.

Gluško ir Aļonas parocīgo pretinieču kategorijā. Proti, Jūlija ir agresīva spēlētāja, kura pārsvarā spēlē no gala līnijas. Serve laba, bet nestabila. Skatoties no Ostapenko pozīcijām, nekādu triku nav, kā tas, piemēram, ir mačos pret Flipkensu. Ostapenko beļģietei šogad zaudējusi visus trīs mačus. Ar Gluško viss ir daudz vienkāršāk. Tiesa, abu vienīgajā iepriekšējā mačā uzvarēja Gluško.

Tas notika 6. februārī Budapeštā, kur Aļona Federācijas kausa spēlē Jūlijai zaudēja ar rezultātu 5:7, 3:6. Arī tas mačs notika uz "hard" seguma, tiesa, telpu apstākļos. Šī spēle bija īpaša ar to, ka Gluško izvēlējās ļoti gudru taktiku. Proti, viņa spēlēja sev ne tik ļoti tuvo aizsardzības tenisu, un darīja to patiešām ļoti labi, ļaujot iniciatīvu uzņemties mūsu tenisistei. Ostapenko pieļāva pārāk daudz kļūdu, slikti spēlēja svarīgākos punktus un regulāri atdūrās pret sāncenses aizsardzību, tā arī nespējot rast risinājumus. Lūk, šis ir viens no Aļonas daudzajiem pašas zaudētajiem mačiem.

Abas tenisistes 1. kārtā uzvarēja sarežģītos mačos. Gluško, kura "US Open" nosaukusi par savu mīļāko turnīru, pēc zaudēta 1. seta tika galā ar mājinieci Džūliju Boserupu – 4:6, 6:3, 6:1. Gluško tajā mačā seši eisi un tikpat dubultkļūdas. Vājā vieta bija spēle ar otro servi – 45% (14/31). Ostapenko uzvārēja divos setos, ar 7:6(7), 6:4 uzvarot Japānas tenisisti Hiroko Kuvatu. Ostapenko 1. setā pēc 5:2 pārsvara izlaišanas vēlāk taibreikā uzņemšanā atspēlēja vienu setbumbu. Statistika bez pārsteigumiem – arī Aļonai tradicionālās otrās serves problēmas, sakrājot deviņas dubultkļūdas. Otrās serves punkti – 44% (22/50).

Kā Aļonai klāsies šodien, redzēs tikai klātienē esošie. Pārējiem jāiztiek ar "Livescores". Mača sākums brīdi pēc 18:00. Ostapenko un Gluško mača uzvarētāja kvalifikācijas finālā sacentīsies ar Šveices tenisisti Rominu Oprandi vai 16 gadus veco amerikānieti Sisi Bellisu, kura šeit pirms gada pamatturnīrā sensacionāli uzvarēja Dominiku Cibulkovu.

Pamatturnīra izloze notiks jau šodien, kad savu pirmo pretinieku uzzinās Ernests Gulbis. Protams, ja vien pirmā sāncenša vārds nebūs kvalifikācijas uzvarētājs.

     [+] [-]

, 2015-08-27 11:41, pirms 9 gadiem
"Aļona Ostapenko (WTA 144.)"

Autor, Aļona reitingā ir 114., Anastasijas Sevastovas vārds atrodams 144. vietā.

     [+] [-]

, 2015-08-27 12:46, pirms 9 gadiem
Jācer, ka otreiz neuzkāps uz šā grābekļa...gan jau Gluško aizsargāsies

     [+] [-]

, 2015-08-27 13:06, pirms 9 gadiem
nu tad novēlēsim Aļonai uzvarēt sevi!!!

     [+] [-]

, 2015-08-27 15:15, pirms 9 gadiem
Novēlam Aļonai uzvaru !!! Un arī nākamajās spēlēs!

     [+] [-]

, 2015-08-27 19:04, pirms 9 gadiem
Kā pa viļņiem - 2:6 ; 6:0 Tagad sākas 3. sets. 1. serve šobrīd tikai 43%, pretiniecei - 70%. Turam īkšķus!!!