Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis: "Man nav vajadzīgs psihologs"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis: "Man nav vajadzīgs psihologs"
Ernests Gulbis piedzīvojis kārtējo kritienu
Foto: AP/Scanpix

Ernests Gulbis pēc zaudējuma "US Open" 1. kārtā Austrijas tenisistam Andreasam Haideram-Maureram atzina, ka turnīram bija sagatavojies ideāli, taču uztraukuma dēļ spēles laikā zaudēja ļoti daudz enerģijas. Neskatoties uz kārtējo zaudējumu lielā turnīrā, Gulbim nav nepieciešama profesionāļu palīdzība.

"Ļoti sliktas domas, ļoti slikts mačs, slikts zaudējums. Nav daudz, ko teikt," šokējošo fiasko īsumā komentēja Gulbis, kurš ceturto reizi nepārvarēja "Grand Slam" 1. kārtu, būdams izsēts [ar 30. numuru].

Gulbis gada pēdējam "Grand Slam" turnīram gatavojās labā noskaņojumā un pēc zaudējuma ranga 88. vietā esošajam Austrijas tenisistam atzina, ka treniņos nezaudēja nevienu setu, spēlējot pret frančiem Rišāru Gaskē, Žiljēnu Beneto un Žeremiju Šardī.

"Treniņos spēlēju labāko tenisu, viss izdevās. Labāk sagatavoties nemaz nebija iespējams. Man tāds teniss jāspēlē arī mačos. Zinu, kas notika, jāspēj rast risinājumi, kā ar to tikt galā. Tas nebija labi," pauda Gulbis.

Latvijas pirmais numurs pēc neveiksmes runāja par uztraukuma radīto diskomfortu: "Jutos patiešām labi, pārliecināts. Viss bija lieliski, ieskaitot fizisko stāvokli. Kad spēles rīta pamodos, biju nedaudz uztraucies. Nespēju atbrīvoties. Tādos brīžos kortā zaudē ļoti daudz enerģijas. Pārguris biju jau pēc diviem setiem, svīdu vairāk nekā ierasts."

Gulbim Ņujorkā ļoti paveicās ar izlozi. Iespējams, tieši šis apstāklis nospēlēja ļaunu lomu: "Varbūt jutu, ka šajā turnīrā patiešām varēšu tikt tālu. Kad ieraudzīju izlozi, man tā iepatikās. Šeit pirmo reizi biju izsēts [patiesībā otro reizi pēc 2010. gada]. Vēlējos redzēt, kā mans vārds sietā izskatās ar lielajiem burtiem. Pats uz sevi nekādu spiedienu neizdarīju. To neviens nevar."

Ernestam kāds no preses pārstāvjiem pēc kārtējā "skaļā" zaudējuma ieteica vērsties pie sporta psihologa. Gulbim tāda veida palīdzība nav nepieciešama: "Es runāšu ar savu treneri. Psihologs? Nē. Jūs varat pie viņa doties, man psihologs nav vajadzīgs."

Izmantotie resursi:
The New York Times - Breaking News, World News...

1 2 40 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2013-08-27 08:07, pirms 11 gadiem
Kāviens gan ir vajadzīgs !

  +7 [+] [-]

, 2013-08-27 08:10, pirms 11 gadiem
Nu, nez, nez, aizsvilsties pie katra nieka, gan vietā gan nevietā. Labs psihologs varētu dot kādu padomu... Braucu atuiņā, klausījos sporta ziņas un cerēju, Gulbim uzvara, Gulbim uzvara, Gulbim uzvara, un še Tev.

     [+] [-]

, 2013-08-27 08:12, pirms 11 gadiem
Svīšana (nejaukt fiziskas slodzes dēļ) jau visu izsaka - tātad iekšējas bailes, tikai no kā? Bailes no sevis? Bailes no zaudējuma, atbildība tēva naudas izšķērdēšanas? Jūsu idejas???

  +3 [+] [-]

, 2013-08-27 08:21, pirms 11 gadiem
Precies!!!

  +6 [+] [-]

, 2013-08-27 08:29, pirms 11 gadiem
Nja, ko lai saka... Vienmēr aizstavu Ernestu un viņa negaiditos zaudējumus, bet laikam tomēr jāatzīst, ka, lai būtu Top10, šādus zaudējumus gada galvenajos turnīros pieļaut nedrīkst. Atšķirība starp top spēlētājiem un labiem vai viduvejiem ir tāda, ka top spēlētāji spēj uzvarēt pat tad, kad nespēlē savu labāko spēli. Ernests diemžēl šajā elementa atpaliek.

  +4 [+] [-]

, 2013-08-27 08:31, pirms 11 gadiem
Pazīstama sajūta. Kad ieguldīts darbs un gan pats, gan citi apzinās, ka vajag parādīt labu sniegumu. Vienīgi pie tik garas spēles tam vajadzēja ar katru nākamo setu pazust..
Novēlu veiksmi un prast izbaudīt spēli, neiespringt uz savām kļūdām tik ļoti, tad arī nāks pārliecība un panākumi.

     [+] [-]

, 2013-08-27 08:32, pirms 11 gadiem
Kas tad viņam ir vajadzīgs? Ja cilvēks nevar izdarīt to, ko var izdarīt, vienīgais, kas viņam var palīdzet ir psihologs.
Bet Gulbis, protams, ir gudrāks par visiem. Viņš ir stiprs, viņš ir varens un tiks pats galā!
Un turpinas tādā pašā stilā - spēlēs kā līdzīgs ar Nadalu, bet zaudēs Challenger spelētājam. Gulbim palīdzība nav vajadzīga! Ha!

     [+] [-]

, 2013-08-27 08:37, pirms 11 gadiem
Gulbis pareizi saka - katrs pats sev ir psihologs!
Jūs kādreiz esat saskārušies ar psihologiem? Es esmu - komandu sporta veidā. Jāsaka ka neko vairāk par smadzeņu sačakarēšanu dažiem spēlētājiem tas psihologs nepaveica. Paveicās, ka lielākai daļai spēlētāju vispār nebija nekādas ietekmes.

Tā kā psihologs nav nekāda brīnumnūjiņa, tas ir labs līdzeklis mentāli vājākiem cilvēkiem, kas nevar savākties, piemēram raud pie katra zaudējuma un tā tālāk. Bet tiem, kas spēlē, un vienkārši netiek ar sevi galā, psihologs sportisko rezultātu neuzlabos! Viņš var tikai palīdzēt sakārtot tā sportista domāšanu, kā viņam ar to zaudējumu dzīvot pa dzīvi, bet sportiskais rezultāts neizdosies visos gadījumos!

 +11 [+] [-]

, 2013-08-27 08:38, pirms 11 gadiem
Manuprāt Ernestam ir vajadzīga patstāvīga draudzene - visiem tenisa stāriem tāda ir! Tik tiešām ar psiholoģiju kaut kas nav kārtībā>protams varam pieņemt, ka šī vienkārši bija neveiksmīga diena un nākamos 5 mačus ar šo tenisistu viņš vinnētu

  -1 [+] [-]

, 2013-08-27 08:46, pirms 11 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Gulbis pareizi saka - katrs pats sev ir psihologs!
Jūs kādreiz esat saskārušies ar psihologiem? Es esmu - komandu sporta veidā. Jāsaka ka neko vairāk par smadzeņu sačakarēšanu dažiem spēlētājiem tas psihologs nepaveica. Paveicās, ka lielākai daļai spēlētāju vispār nebija nekādas ietekmes.

Tā kā psihologs nav nekāda brīnumnūjiņa, tas ir labs līdzeklis mentāli vājākiem cilvēkiem, kas nevar savākties, piemēram raud pie katra zaudējuma un tā tālāk. Bet tiem, kas spēlē, un vienkārši netiek ar sevi galā, psihologs sportisko rezultātu neuzlabos! Viņš var tikai palīdzēt sakārtot tā sportista domāšanu, kā viņam ar to zaudējumu dzīvot pa dzīvi, bet sportiskais rezultāts neizdosies visos gadījumos!
redz kur brīnumnūjiņa Jāņa Rozes grāmatnīca -  
Eža brīnumnūjiņa

  +3 [+] [-]

, 2013-08-27 09:25, pirms 11 gadiem
Viss ir čikiniekā! Nākamais turnīrs Gulbja!
Slēpts komentārs: aizermans

  +2 [+] [-]

, 2013-08-27 09:35, pirms 11 gadiem
"Pārguris biju jau pēc diviem setiem, svīdu vairāk nekā ierasts"

Tā jau man likās, kad tika zaudēts 4. sets - pirmajos 3 ar fizisko spēku nekādu problēmu nebija, jo šogad ne vienu vien 3 setu cīņu Gulbis ir pēlējis un pat uzvarējis... bet tas ir arī maksimums viņa fiziskajai izturībai... pats vēl nesen (ja nemaldos pēc French Open) teica, ka nav 5 setu spēlētājs, jo ātri nogurst... Pēc tā un pēc 4. seta arī sapratu, ka Gulbis šo maču ir zaudējis...

žēl, protams, bet varbūt brīvajos brīžos nedaudz vairāk jāpiestrādā pie fiziskās izturības... Protams, galvā arī slēpjas liela daļa spējas saņemties un cīnīties līdz galam, pat ja vairs nav spēku, kā to dara top10 tenisisti

  -1 [+] [-]

, 2013-08-27 09:39, pirms 11 gadiem
Galileo rakstīja: Svīšana (nejaukt fiziskas slodzes dēļ) jau visu izsaka - tātad iekšējas bailes, tikai no kā? Bailes no sevis? Bailes no zaudējuma, atbildība tēva naudas izšķērdēšanas? Jūsu idejas???
Jā, jā nabag, tu būsi tas, kas skaitīs Gulbja naudu!

  +3 [+] [-]

, 2013-08-27 09:42, pirms 11 gadiem
Nu vismaz neizgāja tik traki 11. numuru izliktajam Kei Nišikori, zaudēja ranga 179. vietā esošajam britam Danielam Evansam,kurš vēl pārvarēja kvalifikāciju.
Tāpēc neredzu jēgu celt traci, nav jau pirmā reizē un gan jau ka pēdēja arī ne ka tā zaudēs, bet līdz ko būs uzvaras tad jau atkal visi par Gulbi.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-27 09:45, pirms 11 gadiem
tikko izlasīju sc.com malā redzamajos twītos smieklīgu ziņu- tā nav psiholoģijas vaina, bet vairāk jātrenējas, ha, ha, ha- fiziskie treniņi bez sakārtotas galvas neko nedos...
nu zaudēja un zaudēja, šodien jau to vairs labot nevar- var tikai izanalizēt, kāpēc tā noticis, atzīmēt dzimšanas dienu un gatavoties deivsa kausam

     [+] [-]

, 2013-08-27 09:48, pirms 11 gadiem
Vienkārši nepieciešams regulārs sekss.

  -1 [+] [-]

, 2013-08-27 09:56, pirms 11 gadiem
Pat man ir savs psihologs... Var aprunāties, ieraut kopā kādu bairīti. Nav nemaz tik tūdīgi

  +1 [+] [-]

, 2013-08-27 10:03, pirms 11 gadiem
Austrietim īstenībā baigi veiksmīgais šis turnīrs... Vispirms viņš kā pēdējais pēdējā brīdī tiek pamatturnīrā, izvairoties no spēlēšanas kvalifikācijā, un tad vēl tik veiksmīgi pārvarēta 1. kārta, par ko viņš droši vien pat nebija sapņojis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-08-27 10:25, pirms 11 gadiem
Vismaz var pamēģināt sporta psihologu. Ērnijs uztver to kā kautkādu apvainojumu, itkā tas nozīmētu, ka viņš ir psihiski slims. Ja nebūs rezultāta, tad var atteikties. Tajā līmenī katram sīkumam ir nozīme. Tenisā psiholoģiskajai noturībai ir milzīga nozīme. Džokovičs arī agrāk, laigan spēles ziņā itkā neatpalika no Federera un Nadāla, nevarēja viņus vinnēt atbildīgos mačos. Viņš pārvarēja psiholoģisko barjeru tikai tad, kad ar viņu sāka strādāt dietologs un psihologs Igor Cetojevic. Tagad viņš psiholoģiskajā noturībā pārspēj sienu Nadālu. Domāju, ka Ernestam tāds būtu pat daudz noderīgāks nekā Džoko, jo viņš salīdzinoši prāta ziņā, neskatoties uz mazo gadu atšķirību, vēl ir pilnīgs zaļknābis. Iespējams psihologs viņam pavērtu plašāku redzesloku un ļautu atbrīvoties un noskaņoties spēlēm.

  +3 [+] [-]

, 2013-08-27 10:26, pirms 11 gadiem
Protams žēl, ka USOpen neliks vairs pavadīt bezmiega naktis. Toties visi izgulējušies - uz Deivisa kausu arēnā "Rīga". Par Gulbi, par Lībieti, par Latviju ! P.S. Ernestu varēs aplikt, kad būdams Top100, vairs netiks Latvijas izlasē, jo virs viņa būs vēl 3-4 letiņi.

  +2 [+] [-]

, 2013-08-27 10:26, pirms 11 gadiem
Šādi zaudējumi var arī nākt par labu, jo var dot papildus motivāciju.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-27 10:55, pirms 11 gadiem
Piekrītu robelans, ka ar sporta psihologu jau nu pamēģināt varētu.Bet nu - Ernests jau laikam pats labāk zin.Lai vismaz ar draugiem un tuviniekiem aprunājas, uzklausa viņu viedokli.Tas, ka galva tomēr vēl arvien nav savesta kārtībā , ir skaidrs.Ernests saka pats, ka bijis uztraucies, nespējis atbrīvoties - tieši tas arī radīja enerģijas zudumu u.t.t. viss ir cieši saistīts.Labi, Ernij, Tu pats labāk zini, - dari, kas darāms, būs labi.Jātic tomēr.Ja gribi vinnēt GS un sasniegt kādreiz top 10.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-27 11:21, pirms 11 gadiem
Gulbim jāiet ciemos uz šo fakultāti:
Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte... - atradīs gan pastāvīgu draudzeni, gan arī psiholoģi

  +1 [+] [-]

, 2013-08-27 11:29, pirms 11 gadiem
Izskatās, ka Gulbim ir biežāk jāpiedalās turnīros. tad arī nāks lielāka pārliecība! Pārtraukumi viņam nenāk par labu.
Ļoti iespējams, ka nākošis gads būs izšķirošais vai viņš kļus par pirmā desmitnieka spēlētāju.

     [+] [-]

, 2013-08-27 11:36, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Patīkami, ka visu ir izanalizējis un nenoliedz savu vājo psiholoģisko un fizisko sagatavotību
ir cerības
Gulbis celsies
Atvaino, bet spriežot pēc viņa atbildes žurnālistam no sērijas "sam durak", viņš neko nav sapratis un izanalizējis. Reti kurš no top 10 tenisistiem (vai citu vadošo individuālo sportu pārstāvjiem) neizmanto sporta psihologus un profesionālus motivētājus (un te es nedomāju Latvijas līmeņa speciālistus)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-27 11:44, pirms 11 gadiem
nahimovs rakstīja: Kas tad viņam ir vajadzīgs? Ja cilvēks nevar izdarīt to, ko var izdarīt, vienīgais, kas viņam var palīdzet ir psihologs.
Bet Gulbis, protams, ir gudrāks par visiem. Viņš ir stiprs, viņš ir varens un tiks pats galā!
Un turpinas tādā pašā stilā - spēlēs kā līdzīgs ar Nadalu, bet zaudēs Challenger spelētājam. Gulbim palīdzība nav vajadzīga! Ha!
CIlvēkiem, kas tic Augstākam spēkam, Dievam, ir pārliecība par to ka Dievs dos palīdzību arī vājuma brīdī, būs viņu pusē, bet ja nekā no tā nav, tad uz ko var paļauties, kad pašam iekšā satraukums un tukšums un vēl galvā viss kas maisās, Psihologs, varbūt ka galvu var sakārtot, ja vien katrs to psihologu savā galvā grib ielaist, tam būtu jābūt cilvēkam, kam var uzticēties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-08-27 12:25, pirms 11 gadiem
Gulbis tikai vēlreiz pierāda, ka tenisā meistarība ir labi ja 50% no panākumiem! Otri 50% ir psiholoģija un spēja koncentrēties katram punktam pret jebkuru pretinieku!

     [+] [-]

, 2013-08-27 12:26, pirms 11 gadiem
Ernest dod man zinju ja tev nepiecieshams labs psihologs, Latvijaa ir viens kungs kas ljoti labi sakaarto domas un viss liekais, nevajadziigais niknums pazuud kaa nebijis. Ar veesu praatu pieejot speeleem tu buusi top10 speeleetaajs kaa minimums (bez sarkazma). Pasham bija probleemas ar to, man vinju ieteica sameeraa paziistams sportists (nu jau veteraans).

     [+] [-]

, 2013-08-27 12:54, pirms 11 gadiem
M I K U C I S rakstīja: Gulbim jāiet ciemos uz šo fakultāti:
Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte... - atradīs gan pastāvīgu draudzeni, gan arī psiholoģi
jaiet ciemos ?? kas taa kaut kada mauku maja?

     [+] [-]

, 2013-08-27 13:04, pirms 11 gadiem
Kas ir psihologs?...Tulkojumā no gr. val. psihologs ir dvēseles pazinējs...un kuram gan no mums, tādu nevajadzētu, jo pašiem nekad nav ērti sevi aplūkot ar kritisku aci

..attiecībā uz šo tenisa "putna" izteikumu, tad, kamēr slimnieks nav atzinis, ka viņš ir slims, tikmēr viņam ārstu nevajaga!
1 2 40 komentāri