Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Savaļnieks: "Bumba neparko negāja vārtos – nebijām pelnījuši 0:2"

Agris Suveizda

Savaļnieks: "Bumba neparko negāja vārtos – nebijām pelnījuši 0:2"
Roberts Savaļnieks. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS

Virslīgas vicelīdere RFS Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas 1. kārtā divreiz apspēlēja Ziemeļmaķedonijas kausa īpašnieci "Makedonija GP" (1:0, 4:1), bet 2. kārtu sāka ar zaudējumu Slokas stadionā Azerbaidžānas vicečempionei "Sabah" – 0:2. Rīdzinieku labās malas aizsargs Roberts Savaļnieks gan ir kaujinieciski noskaņots un tic, ka šajā duelī nekas vēl nav galā.

"Pietrūka acīmredzamā – realizācijas. Izveidojām tik daudz momentu…Nezinu, ko tādu bijām izdarījuši, ka bumba neparko negāja vārtos – pa līniju, pa stabiem…," Savaļnieks sacīja sarunā ar Sportacentrs.com. "Protams, pārdzīvojam arī par Stefanu [Paniču], kurš stipri sasita galvu. Vēl nezinām, kas viņam ir, bet domas ir arī par viņu [galvenais treneris Viktors Morozs preses konferencē sacīja, ka serbu pussargam ir galvaskausa lūzums – A.S.]."

Jau pirmajā puslaikā RFS izpildīja 11 stūra sitienus, visā mačā šajā rādītājā dominēja ar 19:4 un izpildīja arī lērumu cita veida standartsituāciju: "Bija labas piespēles, pēc kurām bija labi momenti un bumba lēkāja pa soda laukumu – līdz galam pie tās tomēr netikām. Un, protams, bija arī pāris sliktu piespēļu. Kad stūra sitienu ir tik daudz, esam pieraduši no tiem sist iekšā – ja bumba nelido iekšā, tad arī rokas nedaudz nolaižas, jo standartsituāciju šodien bija tiešām daudz, bet vārtus tā arī neguvām. Arī pretinieki aizsardzībā pie standartsituācijām nospēlēja diezgan labi – visi mūs sauc par bīstamu standartsituāciju komandu, tādēļ domāju, ka viņi tam bija īpaši gatavojušies un labi tika galā. Taču arī ar visu to vajadzēja gūt vārtus."

Sitienu ziņā RFS bija pārāka ar 18:7, vairākkārt ļoti tuvu vārtu guvumam bija pie 0:1 un izskaņā neizmantoja virkni izdevību arī pie 0:2: "Rezultāts uz tablo noteikti nav pelnīts, bet nekas – mums vēl ir atbildes spēle. Darīsim visu, ko varēsim. Protams, ka ir ticība, būs pilnīgi jauna spēle – varbūt gūsim agrus vārtus un viņiem sāksies panika, tad vēl vienus un viss sāksies no jauna. Ja skatās summā, tad nelieli favorīti droši vien bija viņi, bet atsevišķā mačā mēs viņus noteikti varam uzvarēt. Temps un viss pārējais aptuveni atbilda Rīgas derbija līmenim – kādos brīžos šī spēle varbūt bija ātrāka vai grūtāka, bet kopumā derbijs no šā mača ļoti neatšķiras."

""Sabah" ir ļoti presingojoša komanda, un gribējām pāris reižu iziet no presinga, lai viņi to vairs nedarītu. Pirmajā puslaikā daudz izmantojām malas, kas arī strādāja – bija daudz centrējumu, bet diemžēl nedaudz pietrūka," sacīja Savaļnieks, kura malā bija arī bīstams pretinieks bosniešu malējā aizsarga Bojana Letiča personā. "Analizējām viņa spēli, un viņš praktiski spēlē nevis kā malējais aizsargs, bet gan kā uzbrūkošais spēlētājs – visu laiku vajadzēja viņu piesegt, veicām analīzi, kurš kurā brīdī to darīs. Domāju, ka ar viņu tikām galā salīdzinoši labi. Pāris epizodēs garām viņš tika, bet citos mačos viņš bija daudz bīstamāks."

Pirmos vārtus mačā gan guva tieši Letičs, kurš pirms Azerbaidžānas pārstāvēja Spānijas otrās līgas klubu: "Bija piespēle gar vārtiem, un bumba ļoti neveiksmīgi izgāja visiem cauri – kāds pieskārās, un bumba ļoti veiksmīgi atleca tieši pretiniekam uz kājas, vairs nepaspējām nobloķēt sitienu. Otrajos vārtos bija piespēle uz tālo stabu, ko arī analizējām, ka viņi izdara daudz tādu piespēļu. Nezinu, vai es zaudēju divcīņā vai bumba tā vienkārši atleca, bet otro bumbu viņi pēc tam iesita tukšos vārtos."

  +1 [+] [-]

, 2023-07-27 06:33, pirms 11 mēnešiem
Vienkārši nemākat realizēt svarīgus momentus ! Paeksperimentējiet ar standarta situācijām soda laukumos treniņos!

  +2 [+] [-]

, 2023-07-27 07:00, pirms 11 mēnešiem
Es to spēli vakar skatījos.Sabahs presingo diezgan normāli,un arī aizsardzībā darbojas neslikti.Jauna komanda,nesen dibināta,bet izskatās diezgan saspēlēta.RFS tomēr bij pārsvars spēlē,diezgan liels standartsituāciju izspēlē,kur RFS jūtas kā "zivs ūdenī",bet nekas nesanāca ar realizāciju.Daudz reizes RFS spēlētāji no standartsituācijām cēla roku signalizējot ka, "centrēju!",tomēr čiks no tā sanāca.Es arī uzskatu ka tā bij vienkārsi neveiksmīga spēle prieks RFS un arī spēlētājs galvas traumu guva.

  +1 [+] [-]

, 2023-07-27 09:39, pirms 11 mēnešiem
Ja zaudējāt, tātad bijāt pelnījuši, viss pārējais ir ņaudēšana.

     [+] [-]

, 2023-07-27 09:47, pirms 11 mēnešiem
Bumba pati neiet vāros. Tur tā jaiesit, bet ja nemāk...........

  +1 [+] [-]

, 2023-07-27 10:15, pirms 11 mēnešiem
Ja jau ielaidāt veselas 2 reizes un neiesitāt pat 1x, tad acīmredzot bijāt pelnījuši zaudēt...

     [+] [-]

, 2023-07-27 10:27, pirms 11 mēnešiem
ko var čīkstēt. uzvariet 3:0 atbildes spēlē un sācies beidzot kko pierādīt

  +2 [+] [-]

, 2023-07-27 11:36, pirms 11 mēnešiem
kols00 rakstīja: ko var čīkstēt. uzvariet 3:0 atbildes spēlē un sācies beidzot kko pierādīt
erfeša jau nu ir vienīgā komanda izņemot ventiņus, kuri tieši ir kaut ko pierādījuši uz eiropas skatuves.

     [+] [-]

, 2023-07-27 11:46, pirms 11 mēnešiem
pirmie desmit gadi tādi grūtāki , pēc tam būs vieglāk

     [+] [-]

, 2023-07-27 17:35, pirms 11 mēnešiem
Pandora rakstīja: Ja zaudējāt, tātad bijāt pelnījuši, viss pārējais ir ņaudēšana.
Afigennā loģika.
Ja zaudēji, biji pelnījis. Vienmer visi, kuri zaudē - pelnīja zaudēt.

Viņš saka, ka 0:2 nav spēlei, momentiem īsti adekvāts rezultāts... tas arī viss.