Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hamburgas čempions Basilašvili dramatiskā pusfinālā atspēlē divas mačbumbas pret Zverevu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hamburgas čempions Basilašvili dramatiskā pusfinālā atspēlē divas mačbumbas pret Zverevu
Nikolozs Basilašvili. Foto: Reuters/Scanpix

Gruzijas tenisists Nikolozs Basilašvili (ATP 16.) vairāk nekā trīs stundas ilgā mačā (3:07) Hamburgas ATP 500 turnīra pusfinālā pieveica šajā Vācijas pilsētā dzimušo Aleksandru Zverevu (ATP 5.), triumfējot ar rezultātu 6:4, 4:6, 7:6(5) un nokļūstot vienas uzvaras attālumā no titula aizstāvēšanas. Basilašvili pēdējā setā atspēlēja divas mačbumbas.

Agresīvais Nikolozs Basilašvili dominēja ar uzbrukuma tenisu, kamēr Aleksandrs Zverevs uzvaru cerēja gūt ar atsišanās tenisu, gaidot pretinieka kļūdas. Tāda taktika gandrīz deva vēlamo rezultātu, jo Basilašvili sakrāja 68 nepiespiestās kļūdas. Zverevam pietrūka vēl tikai vienas dāvanas. Basilašvili pēdējos divos setos nenosargāja breika pārsvaru, tomēr saņēmās izšķirošā seta galotnē, kad Zverevs trīs reizes nokļuva uzvaras tuvumā.

Basilašvili 2. setā zaudēja pēc būšanas vadībā ar 3:1, bet 3. setā viņam 3:0 pārsvars, turpinājumā ar pamatīgu kļūdu sēriju zaudējot piecos geimos pēc kārtas. Viņam astotajā geimā pie 3:4 un 30:30 rupja kļūda izgājienā pie tīkla, kad ar diagonālo "forehand" sistā bumbiņa pēc tīkla aizķeršanas izlidoja autā, nedabūjot breikbumbu. Gruzīns tobrīd šķietami padevās, ļoti nelāgi sākot nākamo geimu, kad tomēr spēja saņemties.

Servējot pie 3:5, Basilašvili ar "forehand" uzbrukumu un precīzu spēli pie tīkla atvairīja divas mačbumbas. Viņš nākamajā geimā nobreikoja Zverevu, neļaujot viņam izservēt maču. Zverevam taibreikā pēc viena eisa un četrām Basilašvili kļūdām bija 5:2 pārsvars, turpinājumā nedabūjot nevienu punktu.

Zverevam sitieni autā nākamajās divās izspēlēs uzņemšanā. No 5:4 paņemot abas izspēles ar savu servi, Zverevs uzvarētu mačā, taču tas nenotika, no viņš trīs reizes pēc kārtas nespēja atvairīt jaudīgus Basilašvili uzbrukumus, divreiz esot spiests bumbiņu trāpīt tīklā, bet vienreiz izsist autā.

Zverevs uzvarēja abu iepriekšējos divos dueļos – 2015. gadā Marseļas kvalifikācijā ar 7:6(5), 6:3 un 2018. gadā Šanhajā ar 7:5, 6:4. Basilašvili šodien guva karjeras otro Top 5 uzvaru, pirmā bija 2018. gadā Pekinas ATP 500 turnīra finālā ar 6:4, 6:4 pret ranga 4. vietā bijušo Huanu Martinu Del Potro. Basilašvili toreiz Ķīnā izcīnīja otro ATP titulu, pirmais bija trīs mēnešus agrāk Hamburgā, kur viņš uzvarēja ar 81. numuru, turnīru sācis kvalifikācijā. Basilašvili ir Gruzijas pirmais ATP čempions.

Hamburgā dzimušais Zverevs otro reizi zaudēja šī turnīra pusfinālā, pirmā neveiksme bija 2014. gadā, kad togad vēl tikai 17 gadus vecais Zverevs ar 0:6, 1:6 graujoši zaudēja pasaules septītajam numuram Davidam Fereram.

"Hamburg European Open", ATP 500 turnīrs Hamburgā uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(4) Nikoloz Basilashvili – (2) Alexander Zverev6:4 4:6 7:6(5)
Andrey Rublev – Pablo Carreno Busta4:6 7:5 6:1

"J. Safra Sarasin Swiss Open Gstaad", ATP 250 turnīrs Gštādē uz māla seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
Cedrik-Marcel Stebe – (5) Joao Sousa3:6 6:1 6:2
Albert Ramos-Vinolas – (7) Pablo Andujar7:6(3) 6:4

"BB&T Atlanta Open", ATP 250 turnīrs Atlantā uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) Taylor Fritz – Cameron Norrie
(3) Alex De Minaur – Reilly Opelka