Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas lakrosa izlase pasaules čempionātā piekāpjas Nīderlandei un cīnīsies par 15. vietu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Latvijas lakrosa izlase pasaules čempionātā piekāpjas Nīderlandei un cīnīsies par 15. vietu
Latvijas lakrosa izlase. Foto: worldlacrosse.sport

LETA. Latvijas vīriešu lakrosa izlase pirmdien ASV pilsētā Sandjego piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta noslēdzošajā apakšgrupas spēlē pret Nīderlandi un sacensības turpinās ar cīņām par 15. līdz 22. vietu.

F apakšgrupas cīņā Latvija piekāpās ar rezultātu 1:4 (0:0, 1:1, 0:1, 0:2), grupā paliekot trešajā vietā. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Endrū Doktors.

Pirmajā apakšgrupas spēlē Latvijas izlase ar rezultātu 7:6 uzvarēja Peru, otrajā mačā ar 7:8 papildlaikā zaudēja Īrijai, bet trešajā spēlē ar 7:4 pieveica Dienvidkorejas valstsvienību.

F apakšgrupā pirmo vietu ar četrām uzvarām izcīnīja Īrija, bet otrā ar trim panākumiem bija Nīderlande, abām izlasēm turpinot cīņu par godalgām izslēgšanas mačos. Tikmēr Latvijas komanda ar diviem panākumiem četrās spēlēs ieņēma trešo vietu, Peru ar vienu uzvaru ierindojās ceturtajā vietā, bet Dienvidkoreja bez panākumiem ieņēma piekto pozīciju. Latvijas un Peru izlases cīņu turpinās par 15. līdz 22. vietu, kamēr dienvidkorejieši - par 23. līdz 30. vietu.

Nākamajā cīņā Latvijas izlases pretiniece otrdien būs Francijas valstsvienība, kura bija trešā B apakšgrupā.

Francūži ar 2:15 zaudēja Japānai, ar 6:7 atzina Velsas pārākumu, ar 13:4 pieveica dāņus un ar 13:5 uzvarēja Ugandas izlasi.

Pasaules čempionātā 30 izlases sadalītas sešās apakšgrupās, no kurām "play-off" vietas nodrošinātas visām piecām A apakšgrupas komandām - ASV, Kanādai, Irokēzu savienībai, Austrālijai un Anglijai. Divas labākās A grupas komandas iekļūst izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā, kamēr pārējām trim komandām izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā pievienojas sešu grupu uzvarētājas un četras no piecām labākajām otrajām vietām grupās. Pārējās valstsvienības meistarsacīkstes turpinās ar cīņām par 15.-30. pozīciju.

Pasaules čempionāts, kas norisinās reizi četros gados, noslēgsies 1. jūlijā.

Latvijas lakrosa izlases sastāvs:
Kriss Doktors, Raiens Rihters, Meisons Gormans, Džons Antonijs Kailuns, Kaspars Stabulnieks, Reilijs Lasda, Miks Stabulnieks, Deivids Lucs, Roberts Pučka, Gints Gūtmanis, Endrū Doktors, Aleksis Kerno, Kaspars Veips, Ģirts Sproģis, Edgars Purmalis, Daniels Kikste-Zanders, Īlaijs Lasda, Herisons Najs, Rūdolfs Ozoliņš, Aleksandrs Miķelis Eglītis, Raiens Furnjē, Mārtiņš Burkovskis, Kaspars Rudzinskis.