Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere pirmo reizi iekļūst Vimbldonas dubultspēļu 2. kārtā

Dekmeijere pirmo reizi iekļūst Vimbldonas dubultspēļu 2. kārtā
Līga Dekmeijere
Foto: Scanpix

Šodien ar panākumu pret Sofiju Arvidsoni un Johannu Larsoni Vimbldonas turnīru sāka Latvijas vadošā dubultspēļu tenisiste Līga Dekmeijere. Viņa, spēlējot pārī ar ASV tenisisti Varvaru Lepčenko, izcīnīja uzvaru trijos setos ar rezultātu 7:6(3), 3:6, 6:3. Šī ir pirmā reize, kad Dekmeijerei izdevies iekļūt Vimbldonas dubultspēļu turnīra otrajā kārtā.

Vimbldonas dubultspēļu pamatturnīram, ieskaitot 2012. gadu, Līga kvalificējusies četras reizes. Pirmajās trīs reizēs (2006., 2009., 2010. gadā) piedzīvoti zaudējumi jau 1. kārtā, tāpēc šoreiz atlika cerēt, ka ceturtā reize latvietei izrādīsies veiksmīgāka.

WTA dubultspēļu ranga 81. vietas īpašniece Līga Dekmeijere par pārinieci Vimbldonā šoreiz bija sarunājusi Varvaru Lepčenko. ASV tenisiste gan ir izteikta vienspēļu tenisa spēlētāja, taču reizēm piedalās arī dubultspēļu turnīros (WTA vienspēļu rangā - 52. vieta, bet dubultspēļu - 435.). Jāpiemin, ka Lepčenko pirms mēneša ''Roland Garros'' vienspēļu turnīrā sasniedza 4. kārtu, kas ir viņas labākais rezultāts ''Grand Slam'' turnīros.

Dekmeijeres un Lepčenko pārim šoreiz pretī stājās Sofijas Arvidsones un Johannas Larsones duets no Zviedrijas. WTA dubultspēļu rangā zviedrietēm attiecīgi 110. un 158. vieta.

Spēles sākumā tenisistes ļoti pārliecinoši darbojās pie sarves, nedodot pretiniecēm nekādas iespējas tikt pie breika. Sestajā geimā laba izdevība panākt divu geimu pārsvaru radās Dekmeijeres/Lepčenko duetam, tomēr to neizdevās izmantot. Piecus geimus vēlāk problēmas ar savas serves noturēšanu radās latvietes pārstāvošajam duetam, tomēr viss beidzās labi - 6:5. Mirkli vēlāk pirmā seta uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks, kurā pārākas izrādījās Dekmeijere un Lepčenko, uzvarot to ar 7:3.

Arī otro setu Dekmeijeres un Lepčenko pāris sāka pārliecinoši, un piektajā geimā beidzot tika lauzta pretinieču serve, izvirzoties vadībā ar 3:2. Lai arī šķita, ka uzvara vairs nav tālu, tomēr jau nākamajā geimā zviedrietes rezultātu izlīdzināja - 3:3. Arī turpinājums Latvijas un ASV tenisistei izvērtās pagalam neveiksmīgs - tika zaudēti nākamie trīs geimi, kas nozīmēja Arvidsones un Larsones uzvaru otrajā setā ar 6:3.

Pēc uzvarēta seta zviedrietes gribēja turpināt iesākto un ātri nolauzt Dekmeijeres/Lepčenko duetu. Jau pirmajā geimā viņas tika pie četrām breikbumbām, tomēr tās palika neizmantotas. Izšķirošā seta ceturtajā un piektajā geimā tenisistes apmainījās ar breikiem, bet trīs geimus vēlāk izmantot savu iespēju izdevās Dekmeijerei un Lepčenko, panākot svarīgo 5:3. Nākamajā geimā, servējot par uzvaru mačā, viņas nospēlēja pārliecinoši un izcīnīja panākumu ar 7:6(3), 3:6, 6:3. Jāatzīmē, ka Dekmeijerei šī ir pirmā reize, kad izdevies iekļūt prestižā Vimbldonas dubultspēļu turnīra otrajā kārtā.

Par iekļūšanu otrajā kārtā Dekmeijere un Lepčenko tikušas pie 9350 angļu mārciņām un 160 WTA dubultspēļu ranga punktiem.

Dekmeijeres un Lepčenko 2. kārtas pretinieces tiks noskaidrotas rītdienas mačā starp Rakeles Kopsas-Džounsas/Abigailas Spīrsas un Ninas Bratčikovas/Annas Tatišvili duetiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-27 16:00, pirms 12 gadiem
Dekmeijere jau 3 mēneši ir 82 vietā,Parīzē tak ar punktus savāca par iekļūšanu 2 kārtā.Dīvains rangs

  +3 [+] [-]

, 2012-06-27 16:00, pirms 12 gadiem
Patīkami, ka izservēja maču bez aizķeršanās. Jau tagad var teikt, ka sezona Līgai izdevusies. Varēs arī turpmāk piesaistīt augstas klases pārinieci, kas ir ļoti būtiski

  +2 [+] [-]

, 2012-06-27 16:04, pirms 12 gadiem
Vienu brīdi likās, ka nu viņa tomēr neuzvarēs, bet beigās viss labi.

  +2 [+] [-]

, 2012-06-28 09:21, pirms 12 gadiem
Pēdējā laikā vairāk izdodas nekā iepriekš, tā turpināt !