Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

ASV uzbrucējs Boils: "Mums šeit ir lepna komanda"

Rolands Eliņš

ASV uzbrucējs Boils: "Mums šeit ir lepna komanda"
Foto: EPA/Toms Kalniņš/Scanpix

Pēc izcīnītās uzvaras pār Latviju pasaules čempionātā hokejā ASV izlases uzbrucējs Braiens Boils IIHF mājaslapā citēts, norādot uz savas komandas lepnumu un patriotismu, kamēr Latvijas hokejists Kristiāns Rubīns izteicās, ka jau jāsāk domāt par nākamo spēli, jo laika atgūties ir maz.

"Mums doto uzdevumu mēs izpildījām," pēc mača sacīja 36 gadus vecais Braiens Boils. "Mēs esam centušies uzlabot savu sniegumu līdz ar katru nākamo spēli. Sastāvā ir 13 uzbrucēji un septiņi aizsargi, kas nozīmē maināmies maiņas partneriem, taču mēs esam strādājoša komanda. Cenšamies nopelnīt savas vārtu gūšanas iespējas, un tas mums ir atmaksājies."

"Esam šajā turnīrā uzvarējuši dažās spēlēs," teica Boils. "Esam redzējuši savu karogu pēc uzvarām un dziedājuši valsts himnu. Mums šeit ir lepna komanda. Protams, ka visiem ir daudz iemeslu spēlēt un cīnīties par uzvarām, taču, dzīvojot tajā valstī, kurā dzīvojam mēs, un ar visām iespējām, ko tas mums devis, mums ir ļoti paveicies. Prieks, ka varam spēlēt izlasē."

Tikmēr Latvijas izlases vārtu guvējs Renārs Krastenbergs IIHF mājaslapā citēts, norādot, ka ASV pratusi izmantot savas vārtu gūšanas iespējas: "Viņi iespieda mūs zonā uz labu laiciņu otrā perioda beigās. Viņi izveidoja dažas vārtu gūšanas iespējas vārtu priekšā un iemeta arī."

"Mums ir jāsavācas," teica Kristiāns Rubīns. "Tas ir ātrs process. Mums 10-12 dienu laikā jāaizvada tik daudzas spēles. Mums nākamā spēle ir jau rītdien. Zinām, cik šīs spēles mums ir svarīgas. Tagad tikai vakariņas, labs miegs un rītdien būsim gatavi. Īsti nevaram lūkoties atpakaļ pagātnē, mums tagad jābūt gataviem rītdienai."

Interesanti, ka gan Latvijas, gan ASV izlases savas nākamās spēles aizvadīs pret Norvēģiju. Latvija to darīs rītdien, bet ASV – parīt.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...