Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tortorella: "Kivlenieks ir parādījis, ka var spēlēt NHL"

Agris Suveizda

Tortorella: "Kivlenieks ir parādījis, ka var spēlēt NHL"
Džons Tortorella. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandai Kolumbusas "Blue Jackets" sešās atlikušajās spēlēs šajā sezonā būs jāiztiek bez vārtsarga Jonasa Korpisalo, un viņa savainojuma dēļ pirms mača pret Detroitas "Red Wings" uz pirmo komandu tika izsaukts Matīss Kivlenieks.

Komandas galvenais treneris Džons Tortorella pirmsspēles preses konferencē apstiprināja, ka šonakt spēli vārtos sāks Elvis Merzļikins, bet tālāku vārtsarga izvēli atstās galvenokārt vārtsargu trenera Menija Legasa un ģenerālmenedžera Jarmo Kekeleinena pārziņā, neizslēdzot arī iespējamību, ka laukumā varētu parādīties arī krievu vārtsargs Daņiils Tarasovs, kurš no fārmkluba tika izsaukts uz taksometra sastāvu. Tarasovs sezonu sāka Ufas "Salavat Yulaev".

"Kivi [Kivlenieks] šo vietu ir ieguvis ar darbu un ar savu spēli rāda, ka var spēlēt arī Nacionālajā hokeja līgā. Par Tarasovu dzirdu lieliskas lietas. Esmu vecā kaluma cilvēks un uzskatu, ka jāņem vērā arī nopelnītais, taču man būs jāuzklausa arī Jarmo, kuram savā pozīcijā ir jāpieņem lēmumi, un Menijs, kā viņi redz šo situāciju," teica Tortorella. "Tomēr nevēlos, lai Kivi paliktu aizmirsts. Un man šķiet, ka tā domā arī viņi – Menijs un Jarmo. Par to runāsim pēc šīs spēles, kurā vārtus sargās Elvis."

Pirms tam Tortorellam tika vaicāts par pamatvārtsargu duetu Korpisalo un Merzļikinu – vai komandas briesmīgā aizsardzība liegusi pilnvērtīgi izvērtēt un apliecināt vārtsargu sniegumu: "Nē, domāju, ka tas viņiem dod iespēju sevi labāk parādīt. Uzskatu, ka abi mūsu vārtsargi brīžiem bijuši ļoti labi, taču viņiem abiem ir traucējuši savainojumi. Tas mani ļoti sarūgtina, jo, piemēram, Korpisalo līdz savainojumam, manuprāt, aizvadīja vienas no savām labākajām spēlēm. Mūsu nespēja gūt vārtus viņiem nekādi nepalīdz, un tas viņiem rada daudz lielāku spiedienu – es to zinu. Taču viņu spēle bijusi līdzīga mūsu pašu spēlei – augšā un lejā. Nedomāju, ka viņi ir bijuši slikti, bet arī nedomāju, ka viņi ir rādījuši savu labāko sniegumu, kādu viņi var rādīt. Un par to man ir ārkārtīgi žēl, jo man šķita, ka līdz savainojumam Korpisalo tajā spēlē bija ļoti labs."

Kolumbusas "Blue Jackets" jau ir zaudējusi izredzes uz izslēgšanas spēlēm un šosezon aizvadīs vēl sešas spēles – mājas spēli pret Detroitas "Red Wings", izbraukuma spēli pret Karolīnas "Hurricanes" un tad pa divām mājas spēlēm gan pret Nešvilas "Predators", gan Detroitas "Red Wings", pret kuru sezona tiks pabeigta ar divām spēlēm divās dienās.

  -1 [+] [-]

, 2021-04-28 07:10, pirms 3 gadiem
Ja vien būtu laicīgi aizmainijuši Korpisalo un devuši atseviškās spēlēs Kivi iespēju, tad Kolumbusa būtu starp divīzijas līderiem!
Elvis ir extra premium klases vārtsargs un Matīss ir super talented klases vārtsargs!

Matīsam jāiekaro NHL slavas virsotnes!

     [+] [-]

, 2021-04-28 10:25, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Ja vien būtu laicīgi aizmainijuši Korpisalo un devuši atseviškās spēlēs Kivi iespēju, tad Kolumbusa būtu starp divīzijas līderiem!
Elvis ir extra premium klases vārtsargs un Matīss ir super talented klases vārtsargs!

Matīsam jāiekaro NHL slavas virsotnes!
Domāju Elvis vai Korpisalo drīz būs 1. numurs. Kolumbusa nevar aizsargāt abus vārtsargus. Visdrīzāk vienu paņems Sietla.

  +3 [+] [-]

, 2021-04-28 10:55, pirms 3 gadiem
"Korpisalo līdz savainojumam, manuprāt, aizvadīja vienas no savām labākajām spēlēm." - ko viņš tur muld?!
Korpisalo pēdējās 5 spēles: 88.5, 84.8, 75.0, 88.2, 50.0

  +1 [+] [-]

, 2021-04-28 12:52, pirms 3 gadiem
l_b_c rakstīja: "Korpisalo līdz savainojumam, manuprāt, aizvadīja vienas no savām labākajām spēlēm." - ko viņš tur muld?!
Korpisalo pēdējās 5 spēles: 88.5, 84.8, 75.0, 88.2, 50.0
Visticamāk treneris cenšas pacelt Korpisalo akcijas, lai, viņu aizmainot, dabūtu kko max labu pretī.

     [+] [-]

, 2021-04-29 00:01, pirms 3 gadiem
Liidz vasarai Korpi nekur nedosies, nav zinaams arii, cik un kaa veiksmiigi Elvim ar plecu. Tur nebuusim paarsteigti, ja veel vienu dabuus rosterii, ar domu, ka tad, kad Elvim buus skaidriiba par formu, kuru (un kur) aizmainiit.