Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Warriors" pārņem vadību, "Lakers" un "Celtics" soli no izkrišanas

Rolands Eliņš

"Warriors" pārņem vadību, "Lakers" un "Celtics" soli no izkrišanas
"Warriors" basketbolisti, starp tiem arī Andris Biedriņš
Foto:AFP/Scanpix

Goldensteitas „Warriors” izvirzījusies vadībā sērijā pret Denveras „Nuggets”, šonakt NBA play-off turnīrā izcīnot saspringtu uzvaru ar 110:108. Savukārt slavenās „Lakers” un „Celtics” komandas piedzīvojušas pārliecinošas trešās sakāves sērijā un ir viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām.

Šonakt „Warriors” un „Nuggets” play-off sērija bija pārcēlusies uz Ouklendu, kura play-off klātienē nebija pieredzējusi kopš 2007. gada, taču pašā spēlē nekas diži mainījies nebija, un abas komanda jau pirmajā ceturtdaļā savus uzbrukumus centās izvērst ļoti ātrus, bieži vien metienus izdarot jau pēc vienas piespēles (Stefans Karijs dažbrīd negaidīja arī tik ilgi), un ceturtdaļa noslēdzās 32:32.

Otrajā ceturtdaļā ļoti veiksmīgi spēlē iesaistījās „Nuggets” rezervists Korijs Brūvers, kurš guva 12 punktus, un sagadīšanās vai nē, bet arī „Nuggets” pārsvars pēc pirmā puslaika sasniedza tieši 12 punktus (66:54). Spēles turpinājumā denverieši gan vairs tik precīzi nebija, turklāt „Warriors” rindās savu kārtējo lielisko spēli aizvadīja Stefans Karijs – jau pēc trešās ceturtdaļas viņš bija guvis 23 punktus un izdarījis deviņas piespēles. Daudz no Karija neatpalika arī otrs „Warriors” saspēles vadītājs Džarets Džeks, kurš šajā pašā laika posmā bija guvis 20 punktus (9/12 metieni) un izdarījis septiņas piespēles, tiesa, šīs piespēles tika izdarītas visur, tikai ne zem groza, jo centri Boguts un Ezili kopā spēlē izdarīja tikai četrus metienus pa grozu.

Karija un Džeka sniegums ļāva „Warriors” trešajā ceturtdaļā arī pirmoreiz izvirzīties vadībā (87:84), un šo vadību noturēt arī līdz pēdējām divām pamatlaika minūtēm (108:102). Tiesa, 16 sekundes pirms mača beigām Vilsons Čendlers ar tālmetienu samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (108:109). Tajam Losonam bija iespēja uzbrukumam, taču pēc sadursmes ar Ezili viņš bumbu pazaudēja, un „Nuggets” četras sekundes pirms spēles beigām pārkāpa noteikumus pret Harisonu Bārnsu, kurš trāpīja tikai vienu no diviem soda metieniem, taču „Nuggets” vairs nebija izmantojamu minūtes pārtraukumu, un Andrē Igudala bija spiests izdarīt metienu no laukuma vidus, kurš nebija precīzs. Līdz ar to „Warriors” uzvara 110:108 un sērijā 2:1.

Andris Biedriņš „Warriors” sastāvā palika rezervē, bet rezultatīvākais bija Stefans Karijs ar 29 punktiem un 11 piespēlēm, savukārt „Nuggets” sastāvā 35 punktus guva un 10 rezultatīvas piespēles izdarīja Tajs Losons. Jāpiebilst, ka lēmums par Karija piedalīšanos spēlē tika pieņemts tikai neilgi pirms mača sākuma, jo viņš sērijas otrajā mačā bija atsvaidzinājis potītes savainojumu.

Leģendārās ”Lakers” un ”Celtics” soļa attālumā no izkrišanas

Bostonas „Celtics” arī savās mājās nespēja gūt 80 punktus (iepriekšējās spēlēs 78 un 71, šonakt 76) un, lai arī beidzot ierobežoja vai vismaz samazināja Karmelo Entonija aktivitāti (26 punkti), piedzīvoja trešo zaudējumu sērijā. Viņu pretinieki Ņujorkas „Knicks” ieguva 15 punktu pārsvaru jau pirmajā puslaikā un nedeva bostoniešiem iespēju atspēlēties arī spēles turpinājumā, uzvarot ar 90:76.

Pamatīgu darvas karoti „Knicks” medus mucā gan ielika līgas labākais rezervists Dž. R. Smits, kurš spēles beigās ar elkoni iesita Džeisonam Terijam un tika noraidīts no laukuma. NBA vadība izvērtēs šo pārkāpumu un ir tiesīga viņu sodīt ar diskvalifikāciju un/vai soda naudu.

„Knicks” šajā spēlē trāpīja 11 tālmetienus, bet Reimonds Feltons guva 15 punktus un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles. Protams, ir nekorekti pārmest Entonijam zemu rezultativitāti, ja viņš guvis 26 punktus, taču Entonijs pats vien savu latiņu uzstādīja tik augstu (pēdējās 10 spēlēs vidēji 36,9 punkti). „Celtics” sastāvā Pols Pīrss un Džefs Grīns guva 17 un 21 punktu, taču abi pieļāva arī pa piecām kļūdām, kamēr Kevins Gārnets savāca 17 atlēkušās bumbas.

Sērijas, iespējams, noslēdzošā spēle norisināsies rītdienas vakarā 22.30 pēc Latvijas laika.

Savukārt Losandželosas „Lakers” ar traumu izdangātu sastāvu (nespēlēja Nešs, Bleiks, Mīkss un, protams, Braients) neko daudz nespēja likt pretī Sanantonio „Spurs” komandai un piedzīvoja sagrāvi (89:120). „Lakers” savu spēli balstīja uz Gazolu un Hovardu, kuri abi spēles protokolā atzīmējās ar iespaidīgu statistiku (Gazolam triple-double, Hovardam 25+11), taču tā arī paliks tikai kā statistika, jo aizsardzībā eņģeļu pilsētas pārstāvji nekādi nespēja kavēt Sanantonio basketbolistus, kuri realizēja 61% no saviem metieniem no spēles.

Mača pēdējā ceturtdaļā „Lakers” ļāva izpausties saviem aizsargiem Endrjū Gudelokam un Dariusam Morisam, kuri, lai arī rezultatīvi (20 un 24 punkti), izcēlās ar pārliecinoši sliktāko +/- rādītāju komandā (-28). Savukārt „Spurs” rindās rezultatīvākais bija Tims Dankans ar 26 punktiem (trāpīti 12 no 16 metieniem no spēles), un „Spurs” izvirzījusies vadībā sērijā ar 3:0.

NBA spēļu rezultāti

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Knicks-Celtics90:76Entonijs 26 Grīns 21
Spurs-Lakers120:89Dankans 26 Hovards 25
Nuggets-Warriors108:110Losons 35 Karijs 29

Dienas izcilnieki

SpēlētājsKomandaKategorija
Tajs Losons"Nuggets"35punkti
Kevins Gārnets"Celtics"17atlēkušās bumbas
Stefans Karijs"Warriors"11rez. piespēles
Festuss Ezili"Warriors"3bloki
Pablo Pridžioni"Knicks"5pārtvertas bumbas
Stefans Karijs"Warriors"4tālmetieni

NBA play-off turnīrs

1. kārta2.kārta 3. kārta 3. kārta 2.kārta 1.kārta
3:0 2:0
Austrumu pusfinālsRietumu pusfināls
1:22:1
Austrumu finālsNBA finālsRietumu fināls
3:03:0
Austrumu pusfinālsRietumu pusfināls
2:01:2

1 2 3 4 5 6 7 218 komentāri

  +8 [+] [-]

, 2013-04-27 08:44, pirms 11 gadiem
Lai cik skumji tas būtu, bet Leikeri bez variantiem.. pēc pirmā puslaika pārgāju uz GSW spēli.. intriga līdz pašām beigām un rezultāts arī priecē..

  +4 [+] [-]

, 2013-04-27 08:46, pirms 11 gadiem
Leikers tādi kā peramie zēni!

  -1 [+] [-]

, 2013-04-27 08:47, pirms 11 gadiem
Prieks par GSW!

Un izskatas ka Lakeriem bus serija sausais zagjis!

  +3 [+] [-]

, 2013-04-27 08:48, pirms 11 gadiem
Iespaidigs mačs. Pêc nuggets izrâviena 2.cet. likâs, ka vêl nedaudz un bûs jau itin komfortabls pârsvars, bet puslaika pârtraukums nâca pa labu warriors. Klûdas ievêrojami mazâk un spêle izlîdzinâta.

Beigas fantastiskas - uz katru warriors grozu Denvera atbild ar precîzu uzbrukumu. Gsw beigâs pasniedz dâvanu pie +1 nespêjot ievadît bumbu spêlê 5 sekunžu laikã. Bet nu labi, ka pêdêjâ uzbrukumã Lawsons ielîda stûrî un pazaudêja bumbu pret double team. Igudalam blâva spêle, bet pêdêjais metiens no centra bija loti tuvu.

Boguts gan lêns palicis un bieži vien noskatîjâs kâ kâds no Denveras mazajiem aiziet garâm un ieliek no apakšas.

Warriors fani vieni no labâkajiem, ja ne paši labâkie, atmosfêra hallê vienkârši super. Komanda gan nav arî savus lîdzjutêjus bieži lutinâjusi ar plejofiem.

Nâkamais mačs loti izškirošs šajâ sêrijâ.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 08:49, pirms 11 gadiem
Žēl par LAL, visu sezonu tā cīnījās par PO un ar savainojumiem. Jāseko, kas notiks vasarā.

Bet nu šī brīža interesantākā sērija ir noteikti starp Nuggets un Warriors. Supersērija, tik interesantas spēles un atmosfēra .... Pie tam vēl Warriors uzvar. Kā jau Karijs izteicās pēc otrās spēles, neviens neko no viņiem negaida, viņiem nebija jāiekļūst PO pēc citu domām, visi atdeva vieglu sēriju Nuggets un pēc Lī izkrišanas tas vēl vairāk palielinājās, bet komanda spēlē lieliski, un pats Karijs pierāda, ka ir All Star līmeņa spēlētājs. Šī performance liek aizsist ciet mutes visiem tiem idiņiem, kuri teica, ka GSW nav PO komanda.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-27 08:54, pirms 11 gadiem
Veetra rakstīja: Leikers tādi kā peramie zēni!
Liela dalja komandas traumêta, šosezon neko spîdoši negâja, tâ ka kâdus panâkumus jau laikam bija naivi gaidît no viniem.
Kaut gan domâju pirms sêrijas, ka 2 mačus vismaz aizkers. Nu jau izskatâs, ka 1 uzvara bûtu liels panãkums pret spurs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-04-27 09:11, pirms 11 gadiem
Pagaidām austrumos Miami varētu apturēt vienīgi Knicks vai Bulls. Celtics bez Rondo nav Celtics, tāpat kā Lakers bez Kobes nav Lakers!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-04-27 09:17, pirms 11 gadiem
roberts.kuzmins rakstīja: Pagaidām austrumos Miami varētu apturēt vienīgi Knicks vai Bulls. Celtics bez Rondo nav Celtics, tāpat kā Lakers bez Kobes nav Lakers!
Vispār lielākas izredzes es dodu Pacers un Bulls. Viņiem ir labs garais gals, un abas komandas ir ļoti tendētas uz aizsardzību. Knicks var pacīnīties ar Heat tikai tad, ja aiziet ciet širmis un labi krīt. Kautgan Knicks ar PO izskatās, ka arī ir ieslēguši citus apgriezienus aizsardzībā. Pirms sērijas likās, ka ķelti spēs pacīnīties ar Knicks, bet nu liekas, ka tur Knicks ir nobrieduši sēriju nevilkt garumā, tāpat kā Spurs. Kaut Spurs ir nedaudz lielākas priekšrocības.

Katrā ziņā šogad arī austrumos būs interesanti.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-27 09:20, pirms 11 gadiem
Tiešām prieks,ka smagi kļūdījos domādams,ka bez Lī GSW nevarēs pretoties Denverai. Izrādās,ka metēju komandai tiešām netrūkst.

  +4 [+] [-]

, 2013-04-27 09:22, pirms 11 gadiem
Mr.Eksperts rakstīja: Bez pārsteigumiem.
Biedriņu gatavo 2.kārtai.!!
Domâju, ka pats AB negaida ne nâkamo, ne aiznâkamo spêli, kur nu vêl nâkamo kârtu.

  +6 [+] [-]

, 2013-04-27 09:24, pirms 11 gadiem
raiversons rakstīja: Domâju, ka pats AB negaida ne nâkamo, ne aiznâkamo spêli, kur nu vêl nâkamo kârtu.
AB gaida vasaru.

     [+] [-]

, 2013-04-27 09:25, pirms 11 gadiem
Starp citu ja kadam interese tad shovakar agra spel 21.00 Bulls - Nets!

 +10 [+] [-]

, 2013-04-27 09:27, pirms 11 gadiem
Biedriņš jau spēles beigās baigi smaidīgs aizgāja, faniem high-faivus dodot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-27 10:20, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Starp citu ja kadam interese tad shovakar agra spel 21.00 Bulls - Nets!
kur var redzēt?

  +2 [+] [-]

, 2013-04-27 10:48, pirms 11 gadiem
Mani 5 centi par GSW - DEN
Spele jau aizraujoša, bet basketbols tāds - "сумбур вместо музыки".
GSW, IMHO, uz spēli izgāja ar noskaņojumu - "mēs vienalga iemetīsim 1p vairāk!"... un tādā stilā ilgi mauca, aizskrien un met. Cita lieta, ka arī iemet. Ne tik daudz kā otrajā spēlē, bet iemet! DEN ik pa brīdim aizgāja atrāvienos, bet tad atkal mazie naži ātri salādē grozus. Bet nopietnāka komanda par DEN būtu sodījusi GSW par tādu izlaidību.
Galotne vispār zem katras kritikas abām komandām. Vinnēja tas, kurš kļūdījās pēdējais. Neizmest 5 sec autu - to vajag mācēt! Karijam neieraudzīja autu, kad viņš pārtvēra bumbu. Pēdējā svecīte uz tortes būtu bijusi, ja Bārnss tomēr izkristu no laukuma 3 sec pirms beigām
Iguadala varēja arī iemest no laukuma centra, daudz netrūka, bet tā gan nebūtu neviena kļūda, bet liela veiksme.
Lai vai kā, man prieks par GSW, garlaikoties neliek! Skatītājiem draudzīga komanda!

     [+] [-]

, 2013-04-27 10:53, pirms 11 gadiem
D.Rose The best rakstīja: kur var redzēt?
Viasat Sport RUS
NBA League Pass
Slēpts komentārs: LA-BOS antifans

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 10:54, pirms 11 gadiem
Leikeri, protams, bēdu leja....uzstādīja visu laiku play-off zaudējumu mājās rekordu.... - 31 p.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 11:10, pirms 11 gadiem
GSW patikami paesteidz, ta tik turpinat! Prieks ari par Knick!

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 11:14, pirms 11 gadiem
D.Rose The best rakstīja: kur var redzēt?
iesaku visiem, nba league pass tikai 33doļi un skaties, kad un kur gribi play-offus augstā kvalitātē!

 +13 [+] [-]

, 2013-04-27 11:22, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu kur vēl labāka nakts manam nikam?

Abi lūzerīgie penšu klubi kāš.

Ei leikerīši... tad ko... sanāks to vienu uzvaru paķert? Nē!
Nē, galvenā intriga ir - vai tu jebkad mūžā gudrāks paliksi vai arī dabas māte tevi ar 4:0 sērijā ir salikusi un paliksi bērns uz mūžu?

     [+] [-]

, 2013-04-27 11:29, pirms 11 gadiem
nahimovs rakstīja: Mani 5 centi par GSW - DEN
Spele jau aizraujoša, bet basketbols tāds - "сумбур вместо музыки".
GSW, IMHO, uz spēli izgāja ar noskaņojumu - "mēs vienalga iemetīsim 1p vairāk!"... un tādā stilā ilgi mauca, aizskrien un met. Cita lieta, ka arī iemet. Ne tik daudz kā otrajā spēlē, bet iemet! DEN ik pa brīdim aizgāja atrāvienos, bet tad atkal mazie naži ātri salādē grozus. Bet nopietnāka komanda par DEN būtu sodījusi GSW par tādu izlaidību.
Galotne vispār zem katras kritikas abām komandām. Vinnēja tas, kurš kļūdījās pēdējais. Neizmest 5 sec autu - to vajag mācēt! Karijam neieraudzīja autu, kad viņš pārtvēra bumbu. Pēdējā svecīte uz tortes būtu bijusi, ja Bārnss tomēr izkristu no laukuma 3 sec pirms beigām
Iguadala varēja arī iemest no laukuma centra, daudz netrūka, bet tā gan nebūtu neviena kļūda, bet liela veiksme.
Lai vai kā, man prieks par GSW, garlaikoties neliek! Skatītājiem draudzīga komanda!
Es teikt tā ka sērijā kurās abas komandas spēlē ātru basketbolu uzvar tas kuram labāk krīt metieni, un pagaidām tā ir GSW. Es protams esmu par DEN. Tiešām negribēju lai DEN sanāk spēlēt pret GSW. Pret visām pārējām komandām būtu savādāk, jo DEN izceļas ar ātrajiem uzbrukumiem.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-27 11:33, pirms 11 gadiem
tas jau ibja gaidāms ka Leikeri izkritiis parliecinosi 1..kartā!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-04-27 11:38, pirms 11 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Prieks par GSW!

Un izskatas ka Lakeriem bus serija sausais zagjis!
Tas bija sen zināms. Viņiem nebija nemaz jābūt PO. Utah būtu labāki.

  -1 [+] [-]

, 2013-04-27 11:42, pirms 11 gadiem
One Man Show! rakstīja: Žēl par LAL, visu sezonu tā cīnījās par PO un ar savainojumiem. Jāseko, kas notiks vasarā.

Bet nu šī brīža interesantākā sērija ir noteikti starp Nuggets un Warriors. Supersērija, tik interesantas spēles un atmosfēra .... Pie tam vēl Warriors uzvar. Kā jau Karijs izteicās pēc otrās spēles, neviens neko no viņiem negaida, viņiem nebija jāiekļūst PO pēc citu domām, visi atdeva vieglu sēriju Nuggets un pēc Lī izkrišanas tas vēl vairāk palielinājās, bet komanda spēlē lieliski, un pats Karijs pierāda, ka ir All Star līmeņa spēlētājs. Šī performance liek aizsist ciet mutes visiem tiem idiņiem, kuri teica, ka GSW nav PO komanda.
Pats, eksperts, zini- offense wins games, defense - championships. Tā kā nevāvuļo neko par to ko tu nesaproti.

  -2 [+] [-]

, 2013-04-27 11:43, pirms 11 gadiem
raiversons rakstīja: Liela dalja komandas traumêta, šosezon neko spîdoši negâja, tâ ka kâdus panâkumus jau laikam bija naivi gaidît no viniem.
Kaut gan domâju pirms sêrijas, ka 2 mačus vismaz aizkers. Nu jau izskatâs, ka 1 uzvara bûtu liels panãkums pret spurs.
Pirms sērijas zināju, ka nebūs uzvaras. Pie tā pareģojuma arī pieturos. Panākums ir ka penši tika PO. Tas arī viss. Nebija viņi pelnījuši PO. Lūzeri. Los Andželosas kauna traips.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-27 11:43, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Pats, eksperts, zini- offense wins games, defense - championships. Tā kā nevāvuļo neko par to ko tu nesaproti.
Ko es nesaprotu ņerga?

     [+] [-]

, 2013-04-27 11:54, pirms 11 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Pirms sērijas zināju, ka nebūs uzvaras. Pie tā pareģojuma arī pieturos. Panākums ir ka penši tika PO. Tas arī viss. Nebija viņi pelnījuši PO. Lūzeri. Los Andželosas kauna traips.
Ar Kobi sastava, tie ka tu saki "pensi", butu vieni no pretendentiem uz gredzeniem. Un nopelnijusi vini noteikti ir PO!
1 2 3 4 5 6 7 218 komentāri