Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sotniekam pirmā spēle kopš decembra, Bārtulis un Ufa nodrošina 2. vietu austrumos

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Sotniekam pirmā spēle kopš decembra, Bārtulis un Ufa nodrošina 2. vietu austrumos
Kristaps Sotnieks
Foto: hclada.ru

Kontinentālajā hokeja līgā aizvadīta priekšpēdējā spēļu kārta, un otro vietu Austrumu konferencē nodrošināja Ufas "Salavat Yulaev", kuras rindās vairāk nekā 20 minūtes uz ledus pavadīja Oskars Bārtulis. Tikmēr pirmo maču kopš 29. decembra aizvadīja Kristaps Sotnieks, kurš kaldināja Toljati "Lada" sauso uzvaru.

Arta Ābola vadītā Toljati "Lada" izbraukumā ar 4:0 sakāva Ņižņekamskas "Neftekhimik". Divus vārtus izdevās gūt pirmajā trešdaļā, bet vēl divus – pēdējo desmit minūšu laikā. Aleksandrs Lazušins atvairīja 36 metienus un aizvadīja sauso maču. Savukārt pirmo spēli kopš 29. decembra un otro spēli kopš oktobra aizvadīja Kristaps Sotnieks, kurš darbojās pirmajā aizsargu pārī, laukumā pavadot 19:57 minūtes. Sotnieks izdarīja vienu metienu un vienu spēka paņēmienu, kā arī bloķēja četrus pretinieku metienus.

Neveiksmi izbraukumā piedzīvoja Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kas ar 2:5 piekāpās Kazaņas "Ak Bars" – vienīgajai Austrumu konferences komandai, kurai izdevies sasniegt 100 punktu robežu. Laika posmā no 29. līdz 59. minūtei ar trim gūtajiem vārtiem izcēlās Aleksejs Potapovs. Kaspars Daugaviņš darbojās "Torpedo" pirmajā maiņā un uz ledus bija 18:28 minūtes, kas kļuva par lielāko laiku uzbrucēju vidū. Viņa kontā trīs metieni pa pretinieku vārtiem un divi bloķēti metieni. Tāpat Daugaviņš uzvarēja divos no pieciem iemetieniem. Viņa pārstāvētā komanda atrodas rietumu piektajā vietā.

Ufas "Salavat Yulaev" ar 3:1 mājās pieveica "Sochi", ne tikai garantējot vietu Gagarina kausa izcīņā, bet arī nodrošinot otro pozīciju Austrumu konferencē. Lielisku sniegumu nodemonstrēja Andrejs Karejevs, kurš atvairīja 40 pretinieku metienus. Oskars Bārtulis spēlēja trešajā virknējumā un laukumā bija 20:26 minūtes, kas kļuva par trešo lielāko laiku komandā. Bārtulis izdarīja vienu metienu un divus spēka paņēmienus.

Šodien brīvdiena bija Mārtiņam Karsumam un Maskavas "Dynamo", kas noslīdēja uz Rietumu konferences devīto vietu, jo izbraukumā pie trīs punktiem tika Čerepovecas "Severstal" – 4:1 pret Maskavas CSKA, kas septītajā minūtē izvirzījās vadībā. Pēdējā kārtā "Dynamo" derbijā jāuzvar Maskavas "Spartak", un vieta Gagarina kausa izcīņā būs rokā. Taču derēs tikai trīs punkti.

Savukārt Austrumu konferencē aiz strīpas pašlaik atrodas Omskas "Avangard", kam ir par diviem punktiem mazāk nekā Habarovskas "Amur". "Avangard" pēdējo spēli aizvadīs izbraukumā pret Astanas "Barys", bet "Amur" viesos cīnīsies ar Vladivostokas "Admiral".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja