Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Dubaijā Džokoviča un Federera fināls

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Dubaijā Džokoviča un Federera fināls
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Sestdien Dubaijas "ATP World Tour 500" sacensību finālā būs ranga pirmo divu numuru tikšanās – Novaks Džokovičs pret Rodžeru Federeru. Abi pusfinālos guva ļoti atšķirīgas uzvaras. Džokovičs spēlēja trīs setus pret Tomāšu Berdihu, bet Federers zaudēja tikai trīs geimus Bornam Čoričam.

Rodžers Federers pirmajā pusfinālā 56 minūtēs izskoloja Bornu Čoriču, 18 gadus veco horvātu sagraujot ar 6:2, 6:1. Federers 1. setā vienreiz pavirša geima dēļ zaudēja savu servi, bet Čoričs 2. setā vienīgo geimu uzvarēja, tajā atspēlējot breikbumbu.

Vakar Endiju Mareju uzveikušais Čoričs vēl vienam varoņdarbam nebija gatavs un izskatījās noguris gan fiziski, gan psiholoģiski. Ar labu spēli aizsardzībā Čoričam vien bija par maz. Borna divos setos spēja sakrāt tikai trīs tīri uzvarētas izspēles, toties nepiespiesto kļūdu viņam bija krietni vairāk – 20. Federeram šajās statistikas kategorijās attiecīgi 20 un 25.

Novaks Džokovičs kārtējo reizi tika galā ar Tomāšu Berdihu, taču šoreiz kortā pavadīja daudz vairāk laika nekā pienāktos, spēlējot trīs setus – 6:0, 5:7, 6:4. Berdihs 1. setā bija pavisam bezcerīgs un palika "sausā", jo nespēja trāpīt pietiekami daudz labu servju, bet garajās izspēlēs ranga līderis viņu apspēlēja pārliecinoši.

Berdihs Džokovičs pagājušās sezonas izskaņā Pekinā zaudēja ar 0:6, 2:6 (Nole toreiz bija ļoti tuvu 12:0 uzvarai), bet "ATP World Tour Finals" kapitulēja ar 2:6, 2:6. Šodien varēja būt kaut kas līdzīgs, taču nenotika, jo Džokovičs uz brīdi zaudēja koncentrēšanos. Džokovičs 2. seta trešajā geimā ieguva "sauso" breiku, taču pārsvaru uzreiz izlaida, turklāt aizvadīja drausmīgu serves geimu, kā rezultātā arī Berdiham tika "sausais" breiks! Tomāšam šī dāvana palīdzēja savākties, un viņš uzvarēja 2. setā.

Berdihs arvien labāk darbojās uzņemšanā un regulāri Džokoviču apspēlēja uz gala līnijas. Tādā tenisā astotajā geimā paša spēkiem nopelnīts breiks. Setu izservēt Čehijas pirmais numurs nespēja, taču to nožēlot nenācās, jo galotnē viņš vēlreiz labi uzbruka Džokoviča serves geimā. Berdihs 12. geimā ar apvedošo sitienu stūrī nopelnīja divas setbumbas. Džokovičs pirmo atspēlēja, bet ar otro galā netika, garu sitienu apmaiņu pabeidzot ar sitienu tīklā – 5:7.

Pēdējā setā bija tikai viens breiks, kuru piektajā geimā ieguva Džokovičs, vēlreiz Berdihu atstājot uz nulles – 3:2. Berdiham deviņas minūtes ilgajā nākamajā bija breikbumba, kas netika izmantota, jo "forehand" kļūda. Džokovičam 2:04 stundu ilgajā mačā 48 nepiespiestās kļūdas. Novakam piektā uzvara pēc kārtas pret Berdihu, bet kopējā bilance ir 18-2, turklāt uz "hard" seguma čeham nav zaudēts ne reizi (16-0).

Seškārtējais čempions Federers svētdien spēlēs devītajā finālā (6-2). Rodžeram vajag vēl piecus eisus, lai kļūtu par ceturto spēlētāju ar vismaz 9000 eisiem. Tikmēr Džokovičam būs piektais Dubaijas fināls. Novaks uzvarējis visus četrus iepriekšējos. Abiem finālistiem rīt būs 37. savstarpējā spēle. Federers ir vadībā ar 19-17. Dubaijā abu ceļi krustojušies trīs reizes. 2007. gadā ceturtdaļfinālā un pērn pusfinālā pārāks bija Federers, bet 2011. gadā finālā uzvarēja Džokovičs. Viņš rīt lūkos izcīnīt jubilejas 50. titulu.

"Dubai Duty Free Tennis Championships". "ATP World Tour 500" turnīrs uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (4) Tomas Berdych6:0 5:7 6:4
(2) Roger Federer – Borna Coric6:2 6:1

"Abierto Mexicano Telcel". "ATP World Tour 500" turnīrs Akapulko uz "hard" seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Kei Nishikori – (4) Kevin Anderson6:2 3:6 6:3
(2) David Ferrer – Ryan Harrison4:6 6:0 6:0

"Argentina Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Buenosairesā uz māla seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – Federico Delbonis6:1 6:1
Nicolas Almagro – (2) Tommy Robredo6:3 6:2
Juan Monaco – (3) Pablo Cuevas7:6(1) 6:7(4) 6:4
Carlos Berlocq – Blaz Rola6:1 6:3

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Rafael Nadal – Carlos Berlocq
Nicolas Almagro – Juan Monaco

     [+] [-]

, 2015-02-27 21:53, pirms 9 gadiem
Ja Nadals sāk lēnām regresēt, tad uz Fedju skatoties, liekas, ka viņš mūžīgi būs top3 !