Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federers ceturtdaļfinālā tiksies ar Davidenko

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federers ceturtdaļfinālā tiksies ar Davidenko
Rodžers Federers
Foto: Reuters/Scanpix

Dubaijas "ATP World Tour 500" turnīrā noskaidroti ceturtdaļfinālu pāri. Labāk astoņnieku sasnieguši visi favorīti, bet no piektdien gaidāmajiem mačiem jāizceļ pagājušā gada čempiona Rodžera Federera un Nikolaja Davidenko spēkošanās.

No favorītiem šodien neliela aizķeršanās sanāca tikai ranga līderim Novakam Džokovičam. Viņš sacentās ar Spānijas tenisistu Roberto Bautistu-Agutu un bija vadībā ar 6:1, 4:1, kad otro dienu pēc kārtas otrajā partijā zaudēja savu servi. Tas notika pie 5:3, kad Džokovičs servēja par uzvaru mačā.

10. geimā spānis atspēlēja četras mačbumbas, bet vēlāk tika līdz taibreikam. To viņš sāka ar minibreiku, taču pārsvaru uzreiz atdeva. Džokovičs pēc tam no 5:2 ļāva pretiniekam uzvarēt divas izspēles pēc kārtas, atgūstot serves tiesības. Tomēr ievest spēli trešajā setā Bautistam-Agutam nebija lemts – mačs pabeigts ar dubultkļūda. Džokovičam otrajā spēlē turnīrā panākums ar rezultātu 6:1, 7:6(4).

Trīskārtējā čempiona Džokoviča pretinieks ceturtdaļfinālā būs Itālijas pirmais numurs Andreass Sepi. Džokovičam ir perfekta 9-0 bilance pret Sepi. Pēdējo reizi abi tikās pērn Sinsinati, kad Nole uzvarēja ar 7:6(4), 6:2. Pirms tam "French Open" Džokovičam izdevās uzvarēt pēc zaudētiem pirmajiem diviem setiem.

No ceturtdaļfināliem par potenciāli saistošāko varētu kļūt Rodžera Federera un Nikolaja Davidenko tikšanās. Federeram ir iespaidīga 18-2 bilance pret Koļu, taču Krievijas tenisists vienu no savām divām uzvarām pret Federeru guvis Āzijā (konkrēti – Dohā), kur tradicionāli spēlē savu labāko tenisu.

"Dubai Duty Free Tennis Championships". "ATP World Tour 500" turnīrs

2. kārtas rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Roberto Bautista Agut6:1 7:6(4)
(2) Roger Federer – Marcel Granollers6:3 6:4
(3) Tomas Berdych – Tobias Kamke7:5 6:1
(4) Juan Martin Del Potro – Somdev Devvarman6:4 6:4
(7) Andreas Seppi – Lukas Rosol6:4 7:6(4)
Daniel Brands – (8) Mikhail Youzhny6:4 6:4
Dmitry Tursunov – Michael Llodra7:6(5) 2:6 6:3
Nikolay Davydenko – Victor Hanescu6:4 7:6(2)

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (7) Andreas Seppi
(2) Roger Federer – Nikolay Davydenko
(3) Tomas Berdych – Dmitry Tursunov
(4) Juan Martin Del Potro – Daniel Brands