Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Kas turpinās cīņu par Gagarina kausu?

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kas turpinās cīņu par Gagarina kausu?
Vai "Ak Bars" skrējiens pēc trešā Gagarina kausa tiešām aprausies jau pirmajā kārtā?
Foto: Aleksandrs Safonovs, championat.com

Cilvēki vienmēr gribējuši paredzēt nākotni. Un trešdien sāksies Kontinentālās hokeja līgas izslēgšanas spēles jeb Gagarina kauss. Apvienojot abus teikumus, piedāvājam apskatīt Sportacentrs.com prognozes par pirmās kārtas iznākumiem.

Rietumu konference

Sanktpēterburgas SKA (1) – Maskavas CSKA (8)
SKA uzvara Rietumu konferencē pēc notikumiem septembrī nepārsteidz nevienu. Komanda čeha Miloša Ržihas, kurš pērn līdz Gagarina kausa pakājei aizstūrēja Mitišču "Atlant", vadībā demonstrējusi pārliecinošu sniegumu visas sezonas garumā.

Pirmajā kārtā pretiniekos būs CSKA, kas "play-off" pievārtē atlaida galveno treneri Juliusu Šupleru. Neticu, ka šāds gājiens spēlētājiem būs nācis par labu.

Komandas regulārajā sezonā tikušās četras reizes. Vienā spēlē vajadzēja pagarinājumu (SKA uzvara pēcspēles metienos), atlikušajās trīs Sanktpēterburgas komanda guva pārliecinošus panākumus. Nevienā no četriem mačiem netika ielaists vairāk par diviem vārtiem.

No vēstures gan jāizceļ kāds fakts: kopš Gagarina kausa spēles tiek aizvadītas pēc sadalījuma konferencēs, rietumu uzvarētājai nav klājies viegli – zaudējums un uzvara tikai septiņās spēlēs. Tomēr SKA pārliecinoši soļos tālāk, zaudējot tikai vienu spēli viesos.
Prognoze: 4-1

Ņižņijnovgorodas "Torpedo" (2) – Rīgas "Dinamo" (7)
"Torpedo" veiksmīgo sezonu lielākoties bruģēja lieliskā baltkrievu vārtsarga Vitālija Kovaļa spēle. Tieši viņš līdzjutēju vērtējumā atzīts par komandas labāko spēlētāju visos piecos mēnešos. Tomēr janvārī Kovaļs iedzīvojās savainojumā, bet ierindā atgriezās vien pēdējā regulārās sezonas spēlē.

Ne tikai Kovaļa gatavība spēlēt būs sērijas rezultāta pamatā. Regulārajā sezonā "Dinamo" vāji spēlēja savā laukumā. Jautājums, vai izdosies saņemties? Viena uzvarēta spēle viesos rīdziniekiem noteikti atraisītu ne tikai kājas un rokas, bet arī prātus.

"Dinamo" jāizmanto iespēja pret visnotaļ parocīgo pretinieku. Ņemot vērā, ka sezonā rīdzinieki bija minūtes attālumā no divām uzvarām tikpat mačos, būs interesanti. Taču iznākumu par sensāciju vai pārsteigumu saukt gan nevajadzētu.
Prognoze: 2-4

Maskavas "Dynamo" (3) – Minskas "Dinamo" (6)
Minska pērn Gagarina kausā debitēja cienīgi, tomēr zaudējot septiņās spēlēs. Tika spēlēts atklātais hokejs pret Jaroslavļas "Lokomotiv", un baltkrieviem tāds spēles stils iet pie sirds. Taču pret Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa cīņā saukto "Dynamo" nāksies pielāgoties.

Nebūs ātras spēles vai daudz vārtu. Maskavas klubs prot spēlēt "play-off" hokeju, tāpēc par rādītāju nevajadzētu uzskatīt divas minskiešu uzvaras regulārās sezonas savstarpējās cīņās. Izslēgšanas spēlēs virsroku ņem sīkstums. Un Leo Komarovs.
Prognoze: 4-3

Mitišču "Atlant" (4) – Čerepovecas "Severstal" (5)
Pēc pirmā starpfiniša komandas šķīra tikai viens punkts. Interesantāku dueli padara arī tas, ka arī pērn vienības spēlēja pirmajā kārtā. Toreiz "Atlant" tikai ieskrējās ceļam uz Rietumu konferences virsotni.

Izslēgšanas spēlēs ļoti daudz nosaka vārtsargu sniegums (viņu lomu pat nav iespējams pārvērtēt). "Atlant" noteikti ir priekšā, jo komandā spēlē pērnā Gagarina kausa labākais spēlētājs – Konstantīns Baruļins. Par viņa spējām nule pārliecinājās arī Rīgā.

Tas, ka komanda zaudējusi kapteini un uzbrukuma līderi Sergeju Mozjakinu, pirmajā raundā netraucēs. Atliek ierobežot "Severstal" uzbrukuma līderi Vadimu Šipačovu, un uzvara neizpaliks.
Prognoze: 4-2

Austrumu konference

Čeļabinskas "Traktor" (1) – Hantimansijskas "Yugra" (8)
Krievijā un Latvijā "Yugra" saistās tikai ar vienu spēlētāju. Abās valstīs tas ir vārtsargs, taču katrā – cits. Edgars Masaļskis pēdējā laikā bijis rets viesis Hantimansijskas kluba starta sastāvā. Iemesls gluži vienkāršs – Mihails Birjukovs aizvada labāko sezonu karjerā.

Tomēr der atcerēties, ka pagājušajā sezonā situācija bija līdzīga – Birjukovs spēlēja, Masaļskis bija viņa dublieris. Līdz pienāca "play-off" un abi apmainījās pozīcijām.

Tieši no vārtsargu spēles būs atkarīga "Yugra" veiksme Gagarina kausā. Ielaižot vairāk par diviem vārtiem, uzvarēt "Traktor" pat rezultatīvākā spēlētāja Jevgeņija Kuzņecova prombūtnē būs problemātiski. Vieta pārsteigumam.
Prognoze: 4-2

Omskas "Avangard" (2) – Habarovskas"Amur" (7)
Teicams finiša spurts ļāva "Avangard" vien dažas spēles pirms sezonas beigām ierindoties 2. vietā austrumos. Sešu uzvaru sērija pārtrūka tikai pēdējā regulārās sezonas spēlē, kurā omskieši atļāvās atpūtināt vairākus vadošos spēlētājus.

Tikmēr Habarovskā aina bija pilnīgi pretēja – pēc izcila starta komanda nosēdās un beigās tomēr prata saglabāt vietu izslēgšanas spēlēs. "Amur" vajā savainojumi – daudziem līderiem bez hokeja būs jāiztiek pat trīs mēnešus.

Vienas spēles zaudēšana nāks par labu tieši "Avangard" – neļaus aizsapņoties. Georgijam Pujacam ir labas izredzes cīnīties par Gagarina kausu.
Prognoze: 4-1

Magņitogorskas "Metallurg" (3) – Astanas "Barys" (6)
Kazahstānas klubs beidzot sasniegs mazu panākumu – pēc trim sausā zaudētām "play-off" sērijām būs uzvara. Taču iespēt ko vairāk pret "Metallurg", kur pieredze apvienota ar individuālo meistarību, var tikai dažas komandas.

Taču Magņitogorskai viegli noteikti neklāsies. Vairākās spēlēs uzvarētājs varētu izšķirties ar minimālu starpību.

"Barys" negatīvu lomu var nospēlēt lielais leģionāru īpatsvars un vēlme spēlēt pārlieku atklātu hokeju. "Metallurg" sodīs, īpaši ņemot vērā, ka Astanas kluba vadošais aizsargs un komandas kapteinis Kevins Dalmens aizsardzībā faktiski nespēlē.
Prognoze: 4-1

Kazaņas "Ak Bars" (4) – Ufas "Salavat Yulaev" (5)
Noslēgumā – saldais ēdiens. Pirmo divu gadu Gagarina kausa čempione "Ak Bars" finišēja tieši virs pērnās uzvarētājas – "Salavat Yulaev". Tomēr abas komandas vairs neatrodas slavas zenītā.

Domāju, ka cerības par intrigu šeit ir veltas – Aleksandrs Radulovs ir labākais hokejists šaipus okeānam un to pierādīs arī pret Kazaņu. Taču "Salavat Yulaev" var iegāzt vājākais posms – vārtsargi.

Turpretī "Ak Bars" vārtsargi – Petri Vehanens un Ivans Kasutins – ir lielisks tandēms. Ar kuru uzvarai visā sērijā tomēr būs par maz.
Prognoze: 2-4

Kādas ir tavas prognozes par komandām, kas turpinās cīņu par Gagarina kausu?

1 2 41 komentārs

 +17 [+] [-]

, 2012-02-27 21:04, pirms 12 gadiem
Torpedas varam uzvarēt...bet vai SKA ...Ticēsim komandai un Karsumam!

 +21 [+] [-]

, 2012-02-27 21:04, pirms 12 gadiem
Uzskatu,ka vienīgais pāris,kur daudzmaz viss ir skaidrs,ir Ska-Cska,pārējie,tur nekas nav prognozejams,visticamak ka vairākums sēriju ilgs lidz 7am spēlēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-02-27 21:07, pirms 12 gadiem
Gribetos jau protams lai DR iegutu kauss
bet domaju ka Traktors vai Salavats panems

  -2 [+] [-]

, 2012-02-27 21:09, pirms 12 gadiem
Nu rietumos gribētos jau cerēt uz RD uzvaru ,tomēr ja atmet visas emocijas ,tad 2-4.Austrumos domāju AK Bars nolauzīs Ufu un māc aizdomas,ka Jugra sarīkos lielas problēmas Traktoram,4-3 Jugras labā.Pārējam prognozēm varētu autoram piekrist.

 +19 [+] [-]

, 2012-02-27 21:09, pirms 12 gadiem
Protams, likt prognozi pret Dinamo, tā būtu Brožes profesionālā aroda pašnāvība , labāk ir ielikt krievu hokeja ekspertu prognozes, tā būtu objektīvāk.

  +5 [+] [-]

, 2012-02-27 21:11, pirms 12 gadiem
erred rakstīja: Torpedas varam uzvarēt...bet vai SKA ...Ticēsim komandai un Karsumam!
SKA?! Diez kas viņus izspārdīja no play-off!? Ka tik ne Rīgas Dinamo!?

  +2 [+] [-]

, 2012-02-27 21:11, pirms 12 gadiem
Jozīga prognoze Traktors Jugra, visu cieņu Edgara klubam, bet neticu, ka pat vienu uzvaru viņi izmocīs, tie ir griesti!!!

     [+] [-]

, 2012-02-27 21:12, pirms 12 gadiem
Chiekursss rakstīja: SKA?! Diez kas viņus izspārdīja no play-off!? Ka tik ne Rīgas Dinamo!?
Slotas kāts divreiz vienā vieta domā izšaus?

  +1 [+] [-]

, 2012-02-27 21:16, pirms 12 gadiem
mja tada prognoze uz RD speli..Regularas speles ar PO nav jegas salidzinat,gadam noraustisies nervini(piemeram Holtam ielaizot kadu taureniti)un visa serija sagriezas ar kajam gaisa(attiecas uz abam komandam).Bet ja prognoze izdarita pec regularam spelem,tad var sanakt aplauziens

 +32 [+] [-]

, 2012-02-27 21:16, pirms 12 gadiem
Būtu Ciskai pie stūres šupis,playoff pirmajā kārtā ska varetu arī apkakāties,skumji ka naudas maisi nedomā ko dara!Lidz ar ska zaudējumu,mums otrajā kārtā pavērtos lieliskas iespējas!

  +1 [+] [-]

, 2012-02-27 21:29, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Protams, likt prognozi pret Dinamo, tā būtu Brožes profesionālā aroda pašnāvība , labāk ir ielikt krievu hokeja ekspertu prognozes, tā būtu objektīvāk.
Vari,LŪDZU, padalīties ar informāciju, ko tad krievi prognozē attiecībā uz RD?

  -1 [+] [-]

, 2012-02-27 21:29, pirms 12 gadiem
Krokodils rakstīja: Protams, likt prognozi pret Dinamo, tā būtu Brožes profesionālā aroda pašnāvība , labāk ir ielikt krievu hokeja ekspertu prognozes, tā būtu objektīvāk.
Manuprāt objektīvs viedoklis sakarā ar iznākumu 4-2 par labu ridziniekiem.

  +3 [+] [-]

, 2012-02-27 21:31, pirms 12 gadiem
krištianu rakstīja: Vari,LŪDZU, padalīties ar informāciju, ko tad krievi prognozē attiecībā uz RD?
Krievi mūs sauc par melno zirdziņu,kas izbojās pirmajā kārta playoff kādai labai komandai,ta4u tālāk par otro kārtu neviens mums tālāk tikt nesola!

  +9 [+] [-]

, 2012-02-27 21:38, pirms 12 gadiem
Bars - Salavat, manuprāt būs visas 7 spēles!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-02-27 21:54, pirms 12 gadiem
domaaju Ak Bars panjems Salavatu un Minska Maskavu, paareejam +/- piekriitu,
lai veicas Rīdziniekiem

 +10 [+] [-]

, 2012-02-27 21:56, pirms 12 gadiem
Jūs visi te noliekat CSKA.
CSKA nav ne par matu sliktāka par Rīgas Dinamo.
Viņiem pat labāks sastāvs nekā mums.
Ne velti 4 spēles 2 uzvaras mums 2 CSKA.
Tāka ja mums izdevās izsist SKA tad nu CSKA arī to izdarīs.

Un protams Ozoliņš pacels Gagarinu.

  +4 [+] [-]

, 2012-02-27 21:58, pirms 12 gadiem
hulkman rakstīja: Jūs visi te noliekat CSKA.
CSKA nav ne par matu sliktāka par Rīgas Dinamo.
Viņiem pat labāks sastāvs nekā mums.
Ne velti 4 spēles 2 uzvaras mums 2 CSKA.
Tāka ja mums izdevās izsist SKA tad nu CSKA arī to izdarīs.

Un protams Ozoliņš pacels Gagarinu.
Skan jau skaisti,bet kad sapņo aizver acis

  +4 [+] [-]

, 2012-02-27 22:07, pirms 12 gadiem
prognozes ok, bet tikai ar nosacījumu, ka daudzas sērijas ievilkies līdz 7 spēlēm! Un domāju Severstaļ var izmocīt uzvaru sērijā pret Atlant!

DR nebūs tik viegli pret Torpedo, domāju uzvarēs kāda no komandām sērijā 4:3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-02-27 22:20, pirms 12 gadiem
masalskis123 rakstīja: manas prognozes.
Rietumi

SKA - CSKA 4-0

Torpedo- Dinamo Rīga 2-4

Maskava- Minska 4-2

Atlant -Sverstaļ 4-3

Austrumi

Traktor - Jugra 3-4
Avangard - Amur 4-1
Ak Bars- Salvat 4-2
Magņitka - Baris 4-2
gluzi manas domas tikai SKA -CSKA 4-1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-02-27 22:41, pirms 12 gadiem
nu nēee...Ska taču nezaudēs pirmajā kārtā.ja tā būs,tur taču visi pakārsies,ar Ržihu priekšgalā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-02-27 23:28, pirms 12 gadiem
Nu ja jau visi prognozē, iemetīšu savu versiju, lai pēc tam interesantāk!

SKA - CSKA 4-1

Torpedo- Dinamo Rīga 4-3 (labāk būt pesimistam un vēlāk patīkami pārsteigtam, nekā sarūgtinātam optimistam)

Maskava- Minska 4-2

Atlant -Sverstaļ 4-3

Austrumi

Traktor - Jugra 4-2
Avangard - Amur 4-2
Ak Bars- Salvat 4-3
Magņitka - Baris 4-2
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-02-27 23:34, pirms 12 gadiem
hulkman rakstīja: Jūs visi te noliekat CSKA.
CSKA nav ne par matu sliktāka par Rīgas Dinamo.
Viņiem pat labāks sastāvs nekā mums.
Ne velti 4 spēles 2 uzvaras mums 2 CSKA.
Tāka ja mums izdevās izsist SKA tad nu CSKA arī to izdarīs.

Un protams Ozoliņš pacels Gagarinu.
viņš un un vecie kareivji -Duļevskis un kapracis varēs pacelt vīna glāzes Dženovā,bet ne Gagarina kausa izčīņā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2012-02-28 00:50, pirms 12 gadiem
Visi favoriiti uzvar un tikai Dinamo vinee Diezgan virspuseeja prognoze.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-02-28 09:10, pirms 12 gadiem
rd lidz gagarinam trukst kadi 20 miljoni taka esam reali!!!!!!!!
1 2 41 komentārs