Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

“Rockets” pēdējā iespēja “aizķerties” virslīgā, SĀC – play-ofos

“Rockets” pēdējā iespēja “aizķerties” virslīgā, SĀC – play-ofos
"FS Masters/Ulbroka" zaudējuši trīs spēles pēc kārtas un arī atlikušais kalendārs nav no vieglajiem, foto: Floorball.lv

Elvi florbola virslīgā šovakar laukumā dosies sešas komandas. “RTU/Rockets” Talsos aizadīs savu pēdējo spēli un komandai noteikti ir nepieciešami punkti, lai saglabātu cerību uz vietu spēcīgāko komandu pulkā. Savukārt Ādažos mājiniekiem obligāti nepieciešams panākums pamatlaikā.

“Talsu NSS/Krauzers” (#2) – “RTU/Rockets” (#11) (pulksten 18:00 Talsu VĢ un FK Talsi Solidsport kanālā)

Talsu komanda uzskatāma par izteiktu cīņas favorīti, kas 18 spēlēs iekrājusi 38 punktus, atrodoties otrajā vietā tabulā. Šovakar, uzvarot pamatlaikā, komanda nodrošinās sev šo pozīciju arī regulārās sezonas noslēguma kopvērtējumā, neatkarīgi no pārējo spēļu rezultātiem. Komanda pašlaik var lepoties ar piecu uzvarēto spēļu sēriju, tiesa, trīs no tām izcīnītas vai nu papildlaikā vai pēcspēles metienu sērijā. Pēdējā mačā komanda savās mājās ar 12:4 sagrāva “Bausku”, fenomenālu sniegumu nodemonstrējot debitantam Rūdolfam Niedrājam (8+3), kuram sešu vārtu spēle. Piecus punktus iekrāja arī Jānis Ragovskis, kurš ar 37 (14+23) punktiem ir komandas rezultatīvākais un visa čempionāta sestais labākais punktu guvējs. Noteikti izceļams arī Andrejs Šķerbergs, kurš ar 31 (16+15) punktu ir otrs rezultatīvākais komandā un labākais vārtu guvējs. Savukārt Toms Akmeņlauks iekrājis 27 (13+14) punktus.

Ja talsinieki var nodrošināt otro vietu tabulā, tad “raķetes” var zaudēt savu virslīgas pierakstu. Zaudējums pamatlaikā nozīmēs, ka galvaspilsētas komanda regulāro sezonu noslēgtu ar deviņiem punktiem un vairs nevarētu apsteigt “Bausku”, kas savu pēdējo spēli aizvadīs februārī. Jebkurš izcīnītais punkts ļautu saglabāt izredzes uz varenu izglābšanos. Tas, ka komanda var paveikt brīnumus, parādījās izbraukuma spēlē Kocēnos (6:5) un mājās pret “Irlavu” (9:8), kad pēdējā periodā izdevās atspēlēties no 4:8. Tiesa, pēdējās piecās spēlēs piedzīvoti zaudējumi, komandai joprojām saskaroties ar problēmām uzbrukumā un spēlē skaitliskajā vairākumā, kur komanda vairāk ielaiž, nekā iemet. Kritiski svarīga bija iepriekšējā spēle Bauskā, kas tika zaudēta ar 1:4, “raķetēm” vienīgos vārtus iemetot pašās beigās. Rainers Miķelsons ar 18 (9+9) punktiem joprojām ir komandas rezultatīvākais spēlētājs, kuram seko Renārs Preijers ar 16 (10+6) punktiem un labākais vārtu guvējs Rainers Grīslītis, kuram 13 (11+2) punkti.

Savās mājās “Rockets” pret Talsu komandu pirmajā periodā nonāca 0:3 iedzinējos, uzreiz pēc pārtraukuma vārtus guva Grīslītis, bet tas arī bija viss uz ko Rīgas komanda bija spējīga tajā cīņā, spēlē ciešot smagu kapitulāciju ar 1:14. Ar hat-trick tajā spēlē izcēlās Akmeņlauks un Šķerbergs, pievienojot arī attiecīgi divas un vienu piespēli.

Šovakar spēle Talsu Valsts ģimnāzijā sāksies pulksten 18:00 un to būs iespējams vērot FK “Talsi” Solidsport kanālā.Maču vadīs tiesnešu pāris Kaspars Šulcs un Toms Ēvalds.

“FBK SĀC/ENFRIHO” (#9) – “Lekrings” (#4) (pulksten 18:00 Ādažu SC un FBK SĀC Youtube kanālā)

Zaudējot sešas spēles pēc kārtas, Ādažu florbolisti praktiski ir zaudējuši arī cerības uz kluba pirmajiem play-off. 18 aizvadītajās spēlēs komanda iekrājusi 20 punktus, ar ko pietiek stabilai devītajai vietai, taču kārotais astotnieks ir sešu punktu attālumā. Viens no šiem sešiem zaudējumiem tika piedzīvots ļoti svarīgajā spēlē Valmierā (6:10), kas gan saglabājis matemātiskas izredzes atstāt pērnās sezonas finālistus aiz izslēgšanas turnīra svītras. Lai tas notiktu, Ādažu komandai pirmkārt pašai jānopelna visi iespējamie punkti pēdējos mačos (noslēdzošajā kārtā jātiekas mājās ar Ķekavas komandu) un jācer, ka valmierieši zaudēs gan šovakar Ulbrokā, gan februārī mājās pret “Irlavu”. Pašiem pret valmieriešiem vājš bija spēles sākums, kas noveda pie 0:5 un no tāda deficīta atspēlēties nebija pa spēkam. Kārtējos punktus ierakstīja Alvis Dāle, kurš ar 38 (25+13) punktiem turpina cīņu par līgas rezultatīvākā spēlētāja godu. Kristers Orlovs pievienojis 30 (19+11) punktus, bet Dēvidam Osītim pašlaik 21 (10+11) punkts.

“Lekrings” iepriekšējā spēlē viesos ar 3:4 zaudēja “Rubenei”, uz vienu spēli paliekot bez Bruno Beķera (11+12), kurš nopelnīja sarkano kartīti un diskvalifikāciju uz gaidāmo cīņu. Tabulā cēsnieki saglabā iespēju tikt pat līdz otrajai pozīcijai, tādējādi iegūstot sava laukuma priekšrocības ne vien ceturtdaļfinālā, bet arī potenciālajā pusfinālā. Izšķirošā gan varētu būt pēdējā spēle mājās ar ulbrokiešiem. Tajā pašā laikā komanda var izkrist arī ārpus labāko kvarteta, kas gan var notikt pie lielas neveiksmes – pārsvars pār “Lielvārde/FatPipe” ir četri punkti, turklāt vienāda punktu skaita gadījumā augstāk būs cēsnieki. Pēdējo spēli Latvijas-Igaunijas līgā izlaida Toms Rīsmanis (13+16), bet sastāvā pilnvērtīgi atgriezās Emīls Dzalbs (16+10) un Edgars Puriņš (8+7). Komandas trešais rezultatīvākais florbolists Olafs Zvīnis (12+10) pēdējos mačos palicis bez punktiem, tādējādi pārtraucot savu lielisko spēļu sēriju ar vārtu guvumiem.

Savās mājās cēsnieki konkurentus uzvarēja ar 5:2, jaunajam vārtsargam Regnāram Kreičmanim pietrūkstot septiņām minūtēm līdz sausajai uzvarai. Ādažniekiem abus vārtus izdevās gūt Alvim Dālem, realizējot skaitliskos vairākumus. Tikmēr Puriņš ceturto daļu no saviem šīs sezonas gūtajiem vārtiem nopelnīja tieši šajā spēlē.

Šovakar spēle Ādažu sporta centrā sāksies pulksten 18:00 un maču vadīs tiesnešu duets Aivars Māliņš un Mārtiņš Larinovs. Spēles video translāciju būs iespējams vērot FBK SĀC Youtube kanālā.

“FS Masters/Ulbroka” (#3) – “FBK Valmiera/Betsafe” (#8) (pulksten 19:00 Ulbrokas SN un FS Masters Solidsport kanālā)

Ja intrigas netrūkst pirmajos divos šīvakara mačos, tad potenciāli spraigākā spēle tomēr būs pēdējā, kad Ulbrokas komanda pie sevis uzņems valmieriešus. Ulbrokas vienība piedzīvojusi zaudējumus pēdējās trijās spēlēs, tiesa tiekot pie punkta mačos ar Talsu un Lielvārdes komandām. Tas potenciāli drošo otro vietu pašlaik liek vērtēt kā grūti aizsniedzamu un komanda pat nav nodrošinājusi laukuma priekšrocības ceturtdaļfinālā. Spraigā cīņā Lielvārdē ar hat-trick atzīmējās Kevins Šmits, kurš tādējādi ar 40 (27+13) punktiem kļuvis par turnīra pašlaik rezultatīvāko spēlētāju, pateicoties vairāk gūtajiem vārtiem apsteidzot Kristeru Babri (19+21). Turpat netālu arī Toms Bitmanis ar 37 (14+23) punktiem, bet šovakar laukumā varētu atgriezties Rolands Kovaļevskis (28+4), kurš joprojām ir labākais vārtu guvējs.

Valmieriešiem atlikušajos divos mačos vai nu jāsagaida ādažnieku klupiens vai pašiem jānokārto lietas, izcīnot vismaz vienu punktu, lai būtu droši par startu play-off. Šajā sezonā novērots, ka Valmieras komanda bieži piedzīvo zaudējumus līdzīgu spēļu galotnēs, bet līdzīgas galotnes pēdējā laikā bijušas arī Ulbrokas komandai. Pašlaik valmierieši ar 26 punktiem atrodas astotajā vietā, taču tikai četrus punktus priekšā ir piektais labākais klubs, līdz ar to Valmieras vienībai ir visas iespējas strauji uzlabot savu vietu tabulā. Pēdējā spēlē tika pieveikti SĀC, tiesa, ne ar vēlamo rezultāta starpību, lai savlaicīgi nodrošinātu neizkrišanu no astotnieka. Komandas kapteinis Mārtiņš Broks ar 32 (21+11) punktiem ir pārliecinoši rezultatīvākais, aiz kura ar 19 punktiem seko Matīss Salmiņš (9+10) un Pāvels Semjonovs (6+13).

Ulbrokā notiekošajā spēlē mājinieki sākotnēji panāca 3:1 vadību, bet otrajā periodā jau zaudēja ar 4:7. Pēdējā periodā izdevās pietuvoties līdz 5:7 un 6:8, taču par punktiem pacīnīties neizdevās, lai gan Aigara Belasova komanda pēdējās 11 minūtes centās spēlēt sešatā pret pieciem konkurentiem. Pret savu bijušo komandu teicams bija Šmits (3+1), kamēr Valmieras komandā rezultatīvākie bija aizsargi Lauris Alvis Stiprais (1+1) un Ralfs Matīss Balodis (0+2).

Šovakar spēli, kuru vadīs Pēteris Freimanis un Vitālijs Ksenzovs, būs iespējams no pulksten 19:00 vērot “FS Masters” Solidsport kanālā.


Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.