Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:554, Did:0, useCase: 3

Telpu futbola virslīgu plāno atsākt februāra vidū

Telpu futbola virslīgu plāno atsākt februāra vidū
Foto: "Petrow"

Telpu futbola virslīgas turnīru plāno atsākt 13.-14. februārī, portālam Sportacentrs.com apliecināja Latvijas Futbola federācijas (LFF) Sacensību nodaļas vadītājs Artūrs Saļņikovs.

Telpu futbola virslīgā valstī noteikto Covid-19 ierobežojumu dēļ spēles nav notikušas kopš 25. novembra. Septiņas no astoņām komandām turnīrā ir aizvadījušas 4-6 spēles, bet Daugavpils "Lokomotiv" – vien divas.

Pirmdien notikusi LFF un telpu futbola virslīgas klubu kopsapulce, kurā tika apspriesti iespējamie čempionāta turpināšanas scenāriji un nosacījumi. Klubi vienbalsīgi atbalstīja ieceri atsākt virslīgas čempionātu, jo esošais Ministru kabineta regulējums to ļauj.

"Šobrīd plānotais čempionāta atsākšanas datums ir 13.-14. februāris. Nākamnedēļ notiks vēl viena LFF un klubu sapulce, kur jau tiks diskutēts par konkrētu kalendāra projektu," atklāja Saļņikovs. "Tāpat, ņemot vērā līdzšinējo pieredzi, tiks pieņemts telpu futbola virslīgas organizatoriskās komitejas lēmums attiecībā uz to, kādam ir jābūt minimālajam pieejamajam spēlētāju skaitam katrā komandā, lai komanda varētu turpināt dalību čempionātā - līdzīgi kā šobrīd tas ir noregulēts Virslīgas čempionātā klasiskajā futbolā."

Telpu futbola virslīgas čempionāta atsākšana šobrīd vēl ir plānošanas stadijā, apzinot situāciju klubos, to viedokli par turnīra atsākšanu, kā arī plānojot provizorisko kalendāru.

"Gadījumā, ja tiks pieņemts oficiāls LFF lēmums par čempionāta atsākšanu, tad tas notiks, stingri ievērojot Ministru kabineta rīkojuma Nr. 655 noteikumus (Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu – aut.), tajā skaitā punktu 5.17.3., kas paredz, ka augstāko līgu sacensības drīkst notikt. Kā iepriekš tika skaidrots no Izglītības un zinātnes ministrijas puses, ar spēlētāju līgumiem tiek saprasti ne tikai darba līgumi, bet arī tādi rakstiski līgumi, kas paredz spēlētājiem konkrētus materiālus labumus par dalību čempionātā. Arī telpu futbola virslīgā, līdzīgi kā klasiskajā futbolā, rakstisks līgums ar spēlētāju ir obligāta prasība," uzsvēra Saļņikovs.

LFF Sacensību nodaļas vadītājs arī norādīja, ka plānots komunicēt ar Izglītības un zinātnes ministriju, lai telpu futbola virslīgu varētu atsākt un netiktu pārkāpti nekādi noteikumi.

Kopvērtējums

V.KlubsSUNZVārtiP
1.Petrow440038:912
2.Jēkabpils Lūši/Ošukalns540129:1312
3.Nikars531118:1610
4.Raba430129:69
5.Lokomotiv220012:86
6.RSU/BAO-Dobele51049:383
7.Rēzekne501410:251
8.Salaspils500513:370