Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pirmajā sniega volejbola čempionātā uzvar Finsters un Solovejs

Rolands Eliņš

Latvijas pirmajā sniega volejbola čempionātā uzvar Finsters un Solovejs
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Siguldā aizvadīts pirmais Latvijas čempionāts sniega volejbolā, kurā uzvaru 16 pāru konkurencē svinēja Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs.

„Ergo Winter Open 2018” turnīrā Siguldā tika sadalītas ne tikai Latvijas čempionāta balvas, bet arī ceļazīme uz Eiropas čempionātu šajā jaunajā sporta veidā, kas notiks marta nogalē Austrijā. Vīriešu konkurencē bija pieteikušies 16 pāri, kas bija sadalīti četrās apakšgrupās.

Sniega volejbolā setā iespējams uzvarēt ar 11 punktiem, un čempioni Finsters un Solovejs grupu turnīrā uzvarēja abās spēlēs. Ceturtdaļfinālā viņiem pretim stājās Aispurs un Belerts, kuri tika pieveikti ar 11:9 un 11:5, bet pusfinālā triju setu cīņā tika pieveikti Stankevičs un Rinkevičs (11:3, 9:11, 11:8).

Ļoti sasprints izvērtās fināls, kurā pirmajā setā Finsteram un Solovejam vajadzēja 23 punktus, lai beidzot pieveiktu Reliņu un Vildi (23:21). Otrajā setā jau uzvarēja Reliņš un Vilde (11:8), bet beigās tomēr triumfēja Finsters un Solovejs ar 11:7. Savukārt trešo vietu ieguva Regža un Šmits, bronzas mačā divos setos apspēlējot Stankeviču un Rinkeviču.

Dāmu konkurencē finālā uzvarēja Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kuras ar 11:4 un 11:4 pārspēja Ikaunieci un Vētru. Dāmām par Latvijas čempioņu titulu pieteikušies bija tikai šie divi pāri.

Izmantotie resursi:
volejbols.lv