Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Marlo gūst divus vārtus un atkārto 96 gadus vecu NHL rekordu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Marlo gūst divus vārtus un atkārto 96 gadus vecu NHL rekordu
Džo Pavelskis un Patriks Marlo
Foto: AP/Scanpix

1917. gadā uzstādītu Nacionālās hokeja līgas (NHL) rekordu šonakt atkārtojis Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Patriks Marlo. Viņš kļuvis par tikai otro spēlētāju līgas vēsturē, kurš sezonu sācis ar vismaz diviem vārtiem pirmajos četros mačos. Marlo precizitāte, vairākums un Tomasa Greisa pirmā "sausā" spēle karjerā palīdzēja "Sharks" savā laukumā ar 4:0 pieveikt Kolorado "Avalanche".

33 gadus vecais Patriks Marlo abus vārtus guva jau pirmās trešdaļas izskaņā, realizējot vairākumu. Vispirms viņš bija pirmais pie atlēkušās ripas, pēcāk Marlo ar metienu tukšos sāncenšu vārtos noslēdza lielisku kombināciju. Ar astoņiem vārtiem viņš pārliecinoši saglabā labākā snaipera godu. "Nezinu, vai viņš var turpināt gūt divus vārtus katrā mačā, taču viņš var turēt sniegumu šādā līmenī," komentējot uzbrukuma līdera sasniegumu, sacīja "Sharks" galvenais treneris Tods Maklīlans.

"Marlo kustās ļoti labi, viņam ir pārliecība, viņš ir gatavs izdarīt metienus, gatavs arī psiholoģiski. Viņam tā ir lieliska atlīdzība," turpināja Maklīlans. Marlo kļuvis tikai par otro spēlētāju līgas vēsturē, kurš sezonu sācis ar vismaz diviem vārtiem pirmajos četros mačos. Iepriekš to 1917. gadā paveicis tikai Sirils Denenī no Otavas "Senators". "Šobrīd viņam ir karstas rokas. Patijs spēlē lieliski, un izskatās, ka viņš gūst vārtus ikreiz, kad pieskaras ripai," teica "Sharks" aizsargs Breds Stjuarts.

Tomēr Marlo nebija vienīgais uzvaras kaldinātājs. Atvairot 24 metienus, pirmo "sauso" spēli karjerā aizvadīja Tomass Greiss. "Tas bija lieliski. Vajadzēja tikai ripu atvairīt pirmajā reizē, un komandas biedri parūpējās par pārējo. Tāpat bloķēja daudz metienu un padarīja manu dzīvi vieglāku," atzina 26 gadus vecais vācietis, kuram tā bija 39 spēle līgā un pirmā sezonā. Viņš uzvarējis visus trīs mačus pret "Avalanche" - 4:0.

Divus vārtus guva arī slovāku uzbrucējs Mariāns Gāborīks, palīdzot Ņujorkas "Rangers" gūt piecus bezatbildes vārtus un savā laukumā ar 5:2 pārspēt Toronto "Maple Leafs". "Spēlējām lieliski, un tas, ka viņi pēc pirmās trešdaļas bija vadībā ar 2:0, bija brīnums," pēc panākuma teica mājinieku vārtsargs Henriks Lundkvists. Uzvaras vārtus 53. minūtē guva Gāborīks, vārtu priekšā mainot Marka Stāla no zilās līnijas raidītās ripas trajektoriju. Tieši aizsargs Stāls pirms piecām minūtēm no vārtu priekšas bija panācis izlīdzinājumu.

Savukārt rekordu atkārtojusi arī Čikāgas "Blackhawks", kas otro reizi kluba vēsturē sezonu sākusi ar piecām uzvarām pēc kārtas. Par 2010. gada Stenlija kausa čempiones kārtējo upuri kļuva Kolumbusas "Blue Jackets" - 2:3. "Varbūt neparādījām labāko sniegumu, un kā komandai nav svarīgi, kurš uzņemas iniciatīvu - ir jāatrod veids, kā uzvarēt. Un mēs to paveicām," sacīja "Blackhawks" kapteinis Džonatans Teivss, kurš 47. minūtē guva uzvaras vārtus. Mājinieki, atstājot zonu, kļūdījās uz savas zilās līnijas, un Teivss vienatnē izrēķinājās ar vārtsargu.

Pie pirmās uzvaras beidzot tikusi aizvadītās sezonas čempione Losandželosas "Kings", kas izbraukumā Rietumu konferences fināla atkārtojumā ar 4:2 pārspēja Fīniksas "Coyotes". Par mača pirmo zvaigzni atzītais centra uzbrucējs Anže Kopitars abus vārtus guva otrās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs. "Kopi bija labs, vārtu guvēji iemeta. Tas bija galvenais uzvaras iemesls, vai ne?" retoriski vaicāja "Kings" galvenais treneris Derils Saters. Savukārt Kopitars slavēja komandu: "Katru reizi, kad esi izbraukumā, ir nepieciešama komandas spēle. Zinu, ka tā saka visi, bet tā ir. Ir nepieciešamas četras maiņas."

Divus vārtus guva arī Deivids Perons, palīdzot Sentluisas "Blues" izcīnīt ceturto uzvaru piecos mačos - 4:3 viesos pret Dalasas "Stars", kura spēlēja bez veterāna Jaromīra Jāgra. Citam veterānam Rejam Vitnijam bija teicama izdevība izraut neizšķirtu, bet viņš minūti pirms beigām trāpīja pa vārtu stabiņu. Perons arī asistēja Krisa Stjuarta otrajā trešdaļā gūtajos vārtos. Vēl "Blues" rindās izcēlās aizsargs Veids Redens, kurš pēdējos vārtus NHL bija guvis 2010. gada sākumā, turklāt tieši pret "Blues".

Pirmo "hat trick" karjerā gūstot Metam Rīdam, Filadelfijas "Flyers" viesos ar 7:1 sagrāva Floridas "Panthers". Lai gūtu trīs vārtus, 26 gadus vecajam otrgadniekam bija nepieciešami tikai trīs metieni. "Gūt pirmo "hat trick" ir īpaši. Izmantoju spēlēšanu kopā ar labiem hokejistiem - Klodu Žirū un Veinu Simondsu. Ja spēlē kopā ar viņiem, tad viss ir diezgan vienkārši - jābūt īstajā laikā un īstajā vietā," teica Rīds, kurš pēc Ērika Lindrosa kļuvis tikai par otro "Flyers" hokejistu, kurš guvis trīs vārtus pret "Panthers". Par panākuma atslēgu kļuva Filadelfijas sniegums pirmajā un beidzamajā trešdaļā - tās kopumā tika uzvarētas ar 5:0, lai gan iepriekš "Flyers" nebija guvusi nevienus vārtus.

Zviedru vārtsargam Viktoram Fastam debija pasaules spēcīgākajā hokeja līgā nesākās pārāk labi - viņš jau otrajā minūtē ielaida vārtus. Tomēr turpinājumā 30 gadus vecais hokejists atvairīja 20 metienus, pagarinājumā glāba komandu, tika galā ar visiem trim pēcspēles metieniem, palīdzot Anaheimas "Ducks" savā laukumā ar 3:2 pieveikt Nešvilas "Predators". Mājiniekiem neizšķirtu 52. minūtē panāca labākais snaiperis Daniels Viniks, bet uzvaru nesošo bullīti realizēja Korijs Perijs.

Visbeidzot Kanādas komandu duelī pieredze uzvarēja jaunību - Kalgari "Flames" savā laukumā ar 4:3 pieveica Edmontonas "Oilers", kas pēdējos vārtus guva divas sekundes pirms mača beigām. Uzvaras vārtus guva un divas rezultatīvas piespēles izdarīja "Flames" uzbrucējs Lī Stempniaks. "Oilers" rindās 1+2 pirmo sezonu aizvadošā aizsarga Džastina Šulca kontā.

NHL regulārā sezona, 27. janvāris

SpēleRez.
Sanhosē "Sharks" – Kolorado "Avalanche"4:0
Ņujorkas "Rangers" – Toronto "Maple Leafs"5:2
Kolumbusas "Blue Jackets" – Čikāgas "Blackhawks"2:3
Floridas "Panthers" – Filadelfijas "Flyers"1:7
Dalasas "Stars" – Sentluisas "Blues"3:4
Fīniksas "Coyotes" – Losandželosas "Kings"2:4
Kalgari "Flames" – Edmontonas "Oilers"4:3
Anaheimas "Ducks" – Nešvilas "Predators"3:2 PM

Patriks Marlo gūst divus vārtus ceturtajā mačā pēc kārtas

Mihaila Grabovska ātrās rokas pārspēj Henriku Lundkvistu

Meta Rīda pirmais "hat trick" karjerā

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

1 2 3 82 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2013-01-27 08:20, pirms 11 gadiem
Beidzot Kings tikusi pie uzvaras.

  +9 [+] [-]

, 2013-01-27 08:39, pirms 11 gadiem
Milzīgs prieks par Filadelfiju. Brizgalovam ļoti laba spēle un vispār sezonas sākums arī ir labs. Tas, ka lidotājiem bija tris zaudējumi nebija tik ļoti vārtsarga vaina, bija dažādas apstākļu sakritības un aizsargi vāji darbojās. Florida savāca daudz metienus pa pretinieku vārtiem, bet tas spiediens, vismaz man, neizskatījās, ka būtu tik milzīgs. "Panthers" vājākā spēle aizsardzībā pēc ilgāka laika.
+Visam ir Briēra atgriešanās, lai gan viņš neko kardināli nemainīja, tomēr pieredze deva savu artavu vismaz esot uz laukuma. Pērn Vašingtonas izbrāķētais Knuble, nupat izskatījās solīds. Katrā ziņā, vismaz šonakt, esot šīem diviem veterāniem, komanda beidzot atvērās.

Otrs mačs, kuru redzēju - Anaheima vs Nešvila. Spēle diezgan skatāma, bet tas pateicoties abiem vārtsargiem. Viniks turpina gūt vārtus un ir pirmais kluba vēsturē, kurš guvis piecus vārtus sezonas pirmajās četrās spēlēs, trešajā periodā viņš pat, laikam, spēlēja 1.maiņā.

Un no Sanhosē tagad būtu jāsagaida vienīgi kauss. Uz doto brīdi lielākā daļa hokejistu ir labā formā. Niemi, izskatās, ka ir tādā pašā formā, kāda tā bija sezonā, kad ar Čikāgu izcīnīja kausu. Graiss pēdējās sezonās bijis ļoti stabils priekš otrā numura.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2013-01-27 09:24, pirms 11 gadiem
Brizgalovs peec piespeeles Read'a gola tagad dala 221. vietu liiga peec rezultativitaates. Kopa ar Ovechkinu

  +2 [+] [-]

, 2013-01-27 09:52, pirms 11 gadiem
Kā čaļi izsalkuši pēc hokeja,tādus sniegumus rāda,viņiem nevajag treneri,lai uz laukuma izpildīt to ko treneris liek

  +9 [+] [-]

, 2013-01-27 09:54, pirms 11 gadiem
Ovie ar katru gadu arvien sliktaak iet nhl

  +1 [+] [-]

, 2013-01-27 10:40, pirms 11 gadiem
Čikāga pamatīgi ieskrējusies, pat ar diezgan vājiem vartsargiem!!

  -2 [+] [-]

, 2013-01-27 10:46, pirms 11 gadiem
Sanhosē un Čikāga ieskrējušās. Prieks par Flyers uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-01-27 10:59, pirms 11 gadiem
Prieks par Flayers graujosho panakumu! Kads nezin kas noticis Jagram?? Shonakt nespeleja.

  +6 [+] [-]

, 2013-01-27 11:00, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Labs secinājums
Bet ja par Ovi, tad vecis tiesham ar katru sezonu spele arvien sliktak.

     [+] [-]

, 2013-01-27 11:02, pirms 11 gadiem
Mežonīgie_Rietumi rakstīja: (..)Oilers kaarteejo reizi naacaas atspeeleeties, shoreiz ar 60 min bij par maz!
Jā, Edmontona atkal spēlē kā pa celmiem, un izskatās, ka ar virkni jauno talantu ir par maz, lai būtu stabila komanda, kas nopietni cīnītos par vietu PO. Nu vēl jau ir tikai sezonas sākums, un teorētiski viss ir iespējams, bet...
Toties prieks par jauno Naftinieku aizsargu- debitantu Džastinu Šulcu, kurš, pec spridzināšanas AHL, arī NHL sezonu sācis vareni- ar 4 spēlēs gūtiem 6 punktiem (2+4) viņš pašlaik ir līgas rezultatīvākais aizsargs.
Izskatās, ka Šulcs būs nopietns konkurents Tarasenko un citiem top rūkijiem uz Kaldera balvu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-27 11:27, pirms 11 gadiem
SC Karalis simeks rakstīja: Marleu is on streak !
Yee, right, on streak. Tikai nevis Marleu, bet gan Marleau!
Patrick Marleau, Sharks - Stats - NHL.com -...

  -2 [+] [-]

, 2013-01-27 11:38, pirms 11 gadiem
Sharks peec kausa GO SHARKSS!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-27 11:51, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Grigorenko laikam šosezon NHL būs beidzies. Ko lai saka,Rafiņš malacis.
Lietderīgi puisi izmantoja,iespēju tam iedeva. Iespējams pat nespēlēs šodien.
Jau pirms sezonas daži nopietni Z-Am hokeja eksperti prognozēja, ka Rafs dos Grigorenko iespēju sevi pierādīt treniņnometnē un 5 sezonas spēlēs, un ja vien viņš nenospēlēs izcili, tad sūtīs atpakaļ uz junioriem.

     [+] [-]

, 2013-01-27 11:51, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Izskatās ka Landera un Pajarvi Svensona gulbja dziesma NHL būs nodziedāta.
Kas tur vairāk vainīgs,klubs,vai spēlētāji var tikai minēt.
Savulaik ļoti dzudzsološi spēlētāji bija. Svensons pirmo sezonu NHL iesāka vairāk kā solīdi. Bet tad lērums Drafta No - 1 izvēles un čaļi tika pastumti nost. Nu KHL viņus noteikti gaidīs.

Jā jāatzīmē ka Červenka debitējis NHL. Kas tik lieku reizi pierāda,ka tur nevajag steigties.

Ja paskatās kopumā,tad KHL spēlētāji gandrīz 100 % tiek NHL.
Jemeļins,Ņikitins,Komorovs,Tarasenko,Červenka. Ko galīgi nevar teikt par tiem,kas tur steidzas.
Laikam Omarks,Širokovs ir divi kadri,kas netika tur.
Kaut vai Omarku saukt par KHL spēlētāju īsti nebūtu korekti. Jo tur viņš aizvadīja tikai vienu sezonu.1 sezonu arī NHL tika paspēlēt.

Jā un žēl Toronto. Iesāku skatīties šo spēli,laikam pirmā tiešām interesantā NHL spēle,ko šosezon centos noskatīties. Pēc pirmās trešdaļas 2:0 pārslēdzos uz Blues. Tur bija galīgais ...... gāju gulēt. Šorīt skatos,Gaboriki,Šmoriki nomocījuši Toronto.

Jā un ja runāt par Komorovu,tad galīgi nev tas kas KHL. Kaut kā viņa tā agresivitāte NHL pazūd.
Kadri arī neiespārdīja. Kuļomins,Grabovskis bija ļoti pamanāmi.
Neizpratnē,kāpēc treneris Kuļomu vairākuma izspēlē nelaiž.
Mazākumā,2 - maiņā,bet vairākums h.j.

Jā un Fils Kesels arī nekas īpašs. Aizmirsu,laikam quick viņu lielīja pagājušajā gadā. Cēla debesīs,neko ameizing neredzēju
Cita lieta Neš,tas ir toč skilotākais Kanādietis,kādu esmu redzējis.
Viņu par Kanādieti pat negribas saukt.
Nu tad sauc Nešu par krievu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-27 12:11, pirms 11 gadiem
Peter Bondra rakstīja: NHL jau vispār piekopj krievu iznīdēšanas politiku, apnicis laikam zaudēt Krievijai starptautiskajos mačos Malkins,Ovečkins,Kovaļčuks švaki kaut kā par jauno talantu nīdēšanu nerunājot, tieši tāpēc jābrauc atpakaļ uz dzimteni.
No tavie nosauktajiem tikai Ovi shosezon spele graujoshi slikti. Ar katru gadu vinja sniegums NHL paliek arvien sliktaks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-01-27 12:20, pirms 11 gadiem
Kharlamo tev nav apnicis nākt katru rītu un sūdzēties par to, ka krieviem viss netiek uzlikts uz paplātes?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-27 12:22, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Cita lieta Neš,tas ir toč skilotākais Kanādietis,kādu esmu redzējis.
Viņu par Kanādieti pat negribas saukt.
Nekad neesi redzējis, kā spēlē Greckis, Lemjē, Haverčuks, Sakiks, no aktīvajiem Torntons, Krosbijs, Perijs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-27 12:26, pirms 11 gadiem
Un kāpēc kanādiešiem vajadzētu spēlēt ne kā kanādiešiem?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 82 komentāri