Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Biedriņam 3 bloki "Warriors" zaudējumā pret "Bucks"

Rolands Eliņš

Biedriņam 3 bloki "Warriors" zaudējumā pret "Bucks"
Andris Biedriņš (pa labi) cenšas bloķēt "Bucks" spēlētāja metienu
Foto:AP/Scanpix

Šīs nakts laikā Nacionālajā Basketbola asociācijā tika aizvadītas 10 spēles. Andris Biedriņš un Goldensteitas "Warriors" viesojās Milvokī, kur gan atzina "Bucks" pārākumu ar (102:109), taču pēc vairākām samērā blāvām spēlēm ar savu sniegumu atkal iepriecināja Andris Biedriņš, kurš bloķēja trīs pretinieku metienus. Citās spēlēs ar lielisku sniegumu savām komandām uzvaras atnesuši Kairijs Ērvings ("Cavaliers") un Drū Holidejs ("76ers").

Latviešu basketbolista Andra Biedriņa pārstāvētā Goldensteitas „Warriors” komanda šonakt tikās ar Austrumu konferencē 7. vietā esošo Milvokī „Bucks”, kuras sastāvā šobrīd atrodas nesenais „Warriors” līderis Monta Eliss.

Andris Biedriņš laukumā devās pirmās ceturtdaļas vidū, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un bloķēja Montas Elisa metienu no groza apakšas. Pēc tam gan viņš tika nomainīts, taču laukumā atgriezās puslaika beigās un četras sekundes pirms puslaika beigām bloķēja vēl vienu, šoreiz jau Ersana Iljasovas metienu. Savukārt trešajā ceturtdaļā Biedriņš bloku uzlika Lūkam Ričardam Mbā a Mutem, kā arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. Kopā spēlē Biedriņš laukumā atradās 14 minūtes, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, divreiz pārkāpa noteikumus un bloķēja trīs pretinieku metienus. Viņa +/- rādītājs šajā spēlē -3.

Pati spēle pirmajā puslaikā gan turējās līdzīga, ar efektīvu bumbas triecienu grozā no augšas skatītājus bija iepriecinājis „Warriors” debitants Harisons Bārnss, taču trešajā ceturtdaļā rokas atvērās Brendonam Dženingsam, kurš guva 18 punktus trešajā ceturtdaļā vien, trāpot piecus tālmetienus, un „Bucks” ceturtdaļu noslēdza ar rezultātu 86:74.

Spēles noslēdzošajā ceturtdaļā „Warriors” vienubrīd pēc Džareta Džeka tālmetiena spēja pietuvoties līdz tikai divu punktu atstatumam (98:100), taču diezgan avantūristisku tālmetienu pāri sedzēja rokām iemeta Eliss, atjaunojot piecu punktu pārsvaru, un spēlē atlikušajā minūtē „Bucks” atlika vien precīzi izpildīt soda metienus un uzvarēt ar 109:102.

Rezultatīvākie „Bucks” rindās bija Monta Eliss (7/20 metienos no spēles) un Brendns Dženingss, katram pa 20 punktiem. „Warriors” rindās 26 punktus guva uz Visu Zvaigžņu spēli netikušais Stefans Karijs, bet Deividam Lī sezonas kārtējais double-double - 12 punkti un 15 atlēkušās bumbas. Savu karjeras veiksmīgāko sezonu turpina arī Džarets Džeks, kurš šodien no rezervistu soliņa guva 13 punktus un izdarīja 10 rezultatīvas piespēles.

Goldensteitas vienībai šis bija jau otrais zaudējums pēc kārtas (26-17), un viņu izbraukums Austrumu konferencē turpinās parīt ar spēli Toronto pret vietējo „Raptors” vienību.

Ērvinga tālmetiens atnes uzvaru "Cavaliers"

Toronto „Raptors” vienība Goldensteitu gan sagaidīs ne tajā labākajā garastāvoklī, jo šonakt bija spiesta atzīt Klīvlendas „Cavaliers” pārākumu (98:99). 12 sekundes pirms mača beigām gan Hosē Kalderons izvirzīja „Raptors” divu punktu vadībā, taču atlikušais laiks piederēja Kairijam Ērvingam, kurš nostājās metru aiz tālmetienu līnijas, sagaidīja mača pēdējo sekunžu pienākšanu un tad iemeta tālmetienu, izraujot uzvaru savai komandai.

Kopā spēlē Ērvings guva 32 punktus, bet no „Grizzlies” pavisam nesen iemainītais Marīss Speits savā debijas spēlē „Cavaliers” rindās iemeta 17 punktus. Šī bija Ērvinga 10 spēle karjerā, kurā viņš guvis 30 un vairāk punktus, un viņš ir tikai ceturtais spēlētājs NBA vēsturē, kuram to izdevies izdarīt pirms 21 gada vecuma sasniegšanas. Viņa „Cavaliers” komanda ar trim uzvarām pēc kārtas šobrīd ieņem 13. vietu Austrumu konferencē.

”76ers” un Holidejs sabojā Feltona atgriešanos

Šodienas spēlē pēc savainojuma sadziedēšanas atgriežas Ņujorkas „Knicks” saspēles vadītājs Reimonds Feltons un uzreiz tika pie nepateicīgā uzdevuma segt Visu Zvaigžņu spēles dalībnieku Drū Holideju, kurš šodien pilnā mērā attaisnoja savu dalību šajā spēlē, gūstot 35 punktus (16/25 metienos no spēles). Tas bija Holideja labākais sasniegums karjerā gūto punktu ziņā un palīdzēja samērā pārliecinoši pieveikt „Knicks” ar rezultātu 97:80.

„Viņš ir iebalsots Visu Zvaigžņu spēlē ne bez iemesla,” Holideja sniegumu atzinīgi vērtēja arī „Knicks” zvaigzne Karmelo Entonijs, kuram šajā spēlē vajadzēja veselus 28 metienus, lai gūtu 25 punktus. Par lielu iemeslu „Knicks” zaudējumam bija arī laika posms trešajā ceturtdaļā, kad viņi pamanījās aizmest garām veselus 12 metienus pēc kārtas. 20 punktus šodien guva arī Amārē Stademairs, tiesa, bez viņa un Entonija neviens „Knicks” spēlētājs neguva vairāk kā astoņus punktus.

”Clippers” izlaiž uzvaru pār ”Trail Blazers”

Savu ceturto zaudējumu pēc kārtas piedzīvojusi Losandželosas „Clippers”, kura šonakt saskrējās ar Portlendas „Trail Blazers” un Nikolā Batumu, kurš neilgā laikā savācis jau divus triple-double - šonakt Batuma kontā 20 punkti, 12 rezultatīvas piespēles un 10 atlēkušās bumbas, kas spārnoja viņa komandas uzvaru pār vēl neseno NBA līdervienību (101:100).

Vēl divas minūtes līdz spēles beigām „Clippers” atradās deviņu punktu vadībā (100:91), taču saspēles vadītāja un līgas debitanta Demiena Liliarda tālmetiens uzsāka „Trail Blazers” pakaļdzīšanos, kuru noslēdza Veslija Metjūsa divi punkti ar sodu, kas jau vadībā izvirzīja Portlendas vienību. Spēles varonis Batums gan pieļāva kļūdu pēdējā uzbrukumā, tādejādi dodot „Clippers” iespēju izraut uzvaru, taču Džamala Krouforda mēģinājums nebija precīzs. „Clippers” sastāvā ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Bleiks Grifins, kuram pietrūka tikai divu atlēkušo bumbu līdz triple-double (10 rezultatīvas piespēles).

”Wizards” pārspēj ”Bulls”, sāk nokratīt pastarīšu reputāciju

Džona Vola atgriešanās patiešām ļoti pozitīvi ietekmējusi Vašingtonas „Wizards” komandu, kura šodien spēja pārspēt Čikāgas „Bulls”, ļaujot viņiem iemest tikai 73 punktus, turklāt otrajā puslaikā vispār tikai 29 (86:73). Par mača galvenajiem varoņiem gan kļuva „Wizards” garie spēlētāji – Emeka Okafors un Nene, kuri, pirmkārt, neļāva neko uzbrukumā izdarīt Žoakimam Noā un Karlosam Būzeram (kopā tikai 15 punkti). Okafors un Nene paši guva 15 un 16 punktus, turklāt Okaforam arī 16 atlēkušās bumbas. Savukārt Džons Vols, terorizējot „Bulls” perimetra spēlētājus ar saviem ātrajiem caurgājieniem, guva 15 punktus, un viņa vadītā komanda pieļāva tikai deviņas kļūdas.

„Bulls” savukārt pieļāva veselas 17, bet rezultatīvākais viņu sastāvā bija Neits Robinsons, kurš guva 19 punktus. Lai arī ne punktu gūšanas ziņā, bet tomēr par iespaidīgu var vērtēt arī Žoakima Noā sniegumu – viņam 17 atlēkušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles.

„Nu mums komandā ir visi mūsu spēlētāji un mēs esam gatavi aizvērt kritiķu mutes,” pēc spēles apņēmīgi paziņoja Nene. „Wizards” uzvarējuši jau piecās mājas spēlēs pēc kārtas, ko viņiem nebija izdevies paveikt pēdējo piecu gadu laikā.

Īsumā citās spēlēs

Savu 16 mājas spēļu zaudējumu sēriju pārtraukuši Šarlotes „Bobcats”, kuri gan tikai par punktu (102:101) pārspēja savainojumiem izdangāto Minesotas „Timberwolves” komandu.

Pēc 20 gūtajiem punktiem pirmajā puslaikā savu komandu pievīla Derons Viljamss, kurš tika izraidīts no spēle Hjūstonā pēc ilgstošas tiesnešu lēmuma apšaubīšanas. Bez Viljamsa Bruklinas „Nets” nepalika daudz variantu Džeimsa Hārdena (29 punkti) un „Rockets” priekšā, kuri arī pārliecinoši dominēja zem groziem – 50 atlēkušās bumbas pret 31.

Denveras „Nuggets” jau pirmajā puslaikā izšķīra spēles rezultātu, gūstot 71 punktu pret Sakramento „Knigs” cauro aizsardzību (visā spēlē 121), bet Jūtas „Jazz” tikai pagarinājumā mājās spēja salauzt Indianas ”Pacers” pretestību.

Savukārt Sanantonio „Spurs”, joprojām bez Tima Dankana palīdzības, izcīnīja astoto uzvaru pēc kārtas, šoreiz pār Fīniksas „Suns”. 31 punkts Tonija Pārkera kontā, 20 pievienoja Manu Džinobili, bet komanda kopā pieļāva tikai deviņas kļūdas un uzvaru skaita ziņā jau ir līgas līderi (uzvaru procents gan joprojām labāks ir „Thunder”).

26. janvāra spēļu rezultāti NBA

KomandasRezultātsRezultatīvākie
Cavaliers-Raptors99:98Ērvings 32` Džonsons 18`
Knicks-76ers80:97Entonijs 25` Holidejs 35`
Bulls-Wizards73:86Robinsons 19` Nene 16`
Timberwolves-Bobcats101:102Ridnours 22` Volkers 25`
Nets-Rockets106:119Viljamss 27` Hārdens 29`
Warriors-Bucks102:109Karijs 26` Eliss 20`
Suns-Spurs99:108Bīzlijs 25` Pārkers 31`
Kings-Nuggets93:121Brūkss 16` Losons 26`
Pacers-Jazz110:114Vests 24` Džefersons 25`
Clippers-Trail Blazers100:101Grifins 24` Batums 20`

Izmantotie resursi:
NBA.com
ESPN: The Worldwide Leader In Sports

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-27 08:53, pirms 11 gadiem
Biedriņš atkal iepriecināja...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-27 09:23, pirms 11 gadiem
Nu vsm uzmet pa grozu...

     [+] [-]

, 2013-01-27 09:25, pirms 11 gadiem
Komanda izdara 93 metienus, bet Biedriņš nevienu. Pašam kauns nepaliek? 14 minūtēs garš stabs savāc 6 bumbas. Neredzu te neko iepriecinošu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2013-01-27 10:11, pirms 11 gadiem
jūs laikam kaut kādi pasisti viņa uzdevums nav MEST tiešām kkādi jebunāti. Jūs tiešām naivi ticat ka viņš nespētu iemest ja uz viņu spēlētu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-27 10:23, pirms 11 gadiem
mrPO rakstīja: jūs laikam kaut kādi pasisti viņa uzdevums nav MEST tiešām kkādi jebunāti. Jūs tiešām naivi ticat ka viņš nespētu iemest ja uz viņu spēlētu?
To, ka viņš vispār nav tendēts uz grozu, varēja redzēt tajā video no iepriekšējās spēles. Jā Warriors centru uzdevums nav mest. Bet pat Ezels pamanās tomēr dažas reizes uzmest. Un " putbackus" tak nevienam nav liegts mest, agrāk viņš vismaz to darīja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-27 11:03, pirms 11 gadiem
Losons?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-27 11:40, pirms 11 gadiem
"Savu karjeras veiksmīgā sezonu turpina..." - nu loti loģisks teksts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-27 11:50, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: To, ka viņš vispār nav tendēts uz grozu, varēja redzēt tajā video no iepriekšējās spēles. Jā Warriors centru uzdevums nav mest. Bet pat Ezels pamanās tomēr dažas reizes uzmest. Un " putbackus" tak nevienam nav liegts mest, agrāk viņš vismaz to darīja.
aha, pagājušās spēles video, ka pasu kaut kādā d**** iedeva, ka bij jālec pakaļ nez kur - būtu normāli pasu iedevis, būtu viņš arī metis pa grozu.

     [+] [-]

, 2013-01-27 11:56, pirms 11 gadiem
kobe.james rakstīja: Nu izskatās, ka pietrūks veiksmīgāKO
Nu tā es sapratu... tas vismaz liekas visloģiskākais kas tur varētu būt domāts, bet kas to lai zin.

     [+] [-]

, 2013-01-27 12:00, pirms 11 gadiem
Man kaut kā Losons no Lawson galīgi nesanāk

  +1 [+] [-]

, 2013-01-27 12:02, pirms 11 gadiem
arejs87 rakstīja: aha, pagājušās spēles video, ka pasu kaut kādā d**** iedeva, ka bij jālec pakaļ nez kur - būtu normāli pasu iedevis, būtu viņš arī metis pa grozu.
Pass, protams, bija krimināls, bet jebkurš cits viņa vietā būtu tomēr gājis uz grozu, nevis metis atpakaļ. Tajā līgā u Amerikā kopumā patīk, ja uzņemas iniciatīvu. Mentalitāte tāda. Drīz pēc tam viņu arī nolika atpakaļ uz soliņa.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-27 12:06, pirms 11 gadiem
xZ rakstīja: Pass, protams, bija krimināls, bet jebkurš cits viņa vietā būtu tomēr gājis uz grozu, nevis metis atpakaļ. Tajā līgā u Amerikā kopumā patīk, ja uzņemas iniciatīvu. Mentalitāte tāda. Drīz pēc tam viņu arī nolika atpakaļ uz soliņa.
nu es tik droši neteiktu, ka tajā situācijā jebkurš būtu gājis uz grozu - ja uz 3p līnijas ir brīvs komandas biedrs, tad ir redzēts, ka arī atrodoties uzbrukumam izdevīgākās pozīcijās tiek izspēlēts ārā.

     [+] [-]

, 2013-01-27 12:32, pirms 11 gadiem
arejs87 rakstīja: nu es tik droši neteiktu, ka tajā situācijā jebkurš būtu gājis uz grozu - ja uz 3p līnijas ir brīvs komandas biedrs, tad ir redzēts, ka arī atrodoties uzbrukumam izdevīgākās pozīcijās tiek izspēlēts ārā.
Džefersons ne tuvu nebija brīvs metienam tajā brīdī un labi, ka vispār pēc tam samocīja uzbrukumu. lai kā tas arī nebūtu Amerikas treneriem nepatīk, ja neuzņemas iniciatīvu. ir pamatīga problēma AB galvā.

     [+] [-]

, 2013-01-27 13:32, pirms 11 gadiem
Andris Biedrins dunks on Nene - YouTube kko tādu laikam vairs nereāli sagaidīt..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-27 21:34, pirms 11 gadiem
kobe.james rakstīja: Parādi to citu stabu, kas 40 minūtēs vāc 15 bumbas, jo pareizinot minūtes tā sanāktu. Protams, ir tādi, bet to sauc par labu spēli, ja savāc 15 bumbas. Bet, ja nedod laiku, tad arī nebūs tik daudz bumbas.
Tev taisnība. Klau, a kā ar tiem, kas iziet laukumā 4 minūtes, un savāc trīs bumbas? Tie spēlētāji 40 minūtēs savāktu 30 bumbas, ja?