Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Stefens Karijs pēc divām sakāvēm: "Mums ir ievērojami jāuzlabo komandas basketbola IQ"

Agris Suveizda

Stefens Karijs pēc divām sakāvēm: "Mums ir ievērojami jāuzlabo komandas basketbola IQ"
Stefens Karijs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Goldensteitas "Warriors", kas iepriekšējo sešu sezonu laikā izcīnīja trīs Nacionālās basketbola asociācijas titulus, jauno sezonu bez savainotajiem Kleja Tompsona un Dreimonda Grīna ir sākusi ar divām sakāvēm – 99:125 un 99:138 pret Austrumu konferences favorītēm Bruklinas "Nets" un Milvoki "Bucks".

"Šis gads ir citāds. Jaunie komandas biedri nedrīkst izjust spiedienu par "Warriors" pagātni. Mums, protams, bija tas čempionu DNS un saprotam, ka ap šo organizāciju virmo noteiktas cerības, un tas ir tas, ko mēs vēlamies. Taču šis gads ir citāds – šis ir jauns sastāvs," sacīja "Warriors" superzvaigzne Stefens Karijs.

"Tagad ir jāuzvar nākamās divas spēles [pret Čikāgas "Bulls" un Detroitas "Pistons"], un tādā gadījumā mūsu bilance izbraukumā jau būs 2-2. Ir jākoncentrējas uz to, jāsaglabā koncentrēšanās, jāmācās no kļūdām un jācenšas progresēt," Karijs centās dot padomus komandas biedriem. Galu galā mums vienkārši jāsaglabā atdeves līmenis, jācīnās, un tas palīdzēs pārvarēt šīs pirmās sāpes. Nebijām gaidījuši, ka sākums būs tik smags, taču zinājām, ka šis būs ilgs process, ilgs ceļojums, un šī komanda jau pēc divām nedēļām vai mēneša var izskatīties pilnīgi citādi."

Karijam tika vaicāts arī par uzbrukuma problēmu iemesliem: "Nezinu. Mums ir nedaudz vairāk jākoncentrējas uz to, ko cenšamies izdarīt. Brīžiem, kad viss nenotiek tā, kā mēs vēlētos un netrāpām metienus, ir nosliece pārforsēt notikumus un spēlēt neapdomīgi. Tādēļ mūsu komandas kolektīvajam IQ ir jākļūst daudz labākam šādos brīžos, kad nevaram trāpīt, un jāmēģina gūt vieglus punktus – kopīgi strādāt, lai izveidotu labas izdevības. Un tas ar laiku atnāks."

Īpašu kritiku pirmajās spēlēs izpelnījušies Endrū Viginss un Kellijs Ūbrei, kuri no tālās distances kopumā trāpījuši tikai divus no divdesmit viena metiena, bet no spēles – 18/58. Viginsam vidēji ir 12,5 punkti, kamēr Ūbrei ticis pie 4,5. "Allaž ir grūti iejusties jaunā komandā," mierināja galvenais treneris Stīvs Kers. "Tā šajā līgā vienkārši ir. Jauna terminoloģija, cits spēles stils, citi komandas biedri. Aizvadītas ir tikai divas spēles, un esam spēlējuši pret līgas labākajām komandām. Šajos mačos nepavisam neatradām savu ritmu, un tam vajadzēs laiku, taču ar Kelliju viss būs kārtībā un arī ar Endrū viss būs kārtībā. Viņi sevi šajā līgā jau ir apliecinājuši, un man ir jāpaveic labāks darbs, lai viņiem atrastu pozīcijas, kurās viņi jutīsies ērtāk."

Skaties pasaules klases sporta tiešraides Go3!

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  -3 [+] [-]

, 2020-12-26 09:57, pirms 3 gadiem
Moš tās bizes galvu Karijam spiež.. Nav nekas tur tajā komandā un 3 gredzeni bija galvenokārt Duranta un igija nopelns...Varēsi puļīt savas troikas un kožļāt kapi pa nba lejasgalu...

  +1 [+] [-]

, 2020-12-26 10:52, pirms 3 gadiem
Nu bija tur tas moments kur Oubre izdomā,ka vajadzētu mesti pāri 3 čaļiem uzreiz,un Karija/Kera seja pasaka pilnībā visu

     [+] [-]

, 2020-12-26 10:59, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Moš tās bizes galvu Karijam spiež.. Nav nekas tur tajā komandā un 3 gredzeni bija galvenokārt Duranta un igija nopelns...Varēsi puļīt savas troikas un kožļāt kapi pa nba lejasgalu...
Izskatās, ka tev ar basketbola iq arī iet diezgan pasmagi

     [+] [-]

, 2020-12-26 12:10, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Moš tās bizes galvu Karijam spiež.. Nav nekas tur tajā komandā un 3 gredzeni bija galvenokārt Duranta un igija nopelns...Varēsi puļīt savas troikas un kožļāt kapi pa nba lejasgalu...
Tad jau sezonā, kad Džeimss ar LAL netika PO var teikt to pašu, ka nopelns jau bija citiem.

Atceries, ka KD atnāca uz gatavu čempionu komandu, kuras pamatā bija nevis tikai Igijs, bet Klejs, Karijs un Grīns. Beidz tēlot muļki, vai būt tāds.

     [+] [-]

, 2020-12-26 12:29, pirms 3 gadiem
Tak LeBrons notraumejas. Pirms traumas Lakers bija pleiofa komanda. Tagad var redzēt, cik liela zvaigzne un lideris ir Karijs. Pagājušajā gadā varēja redzēt, cik liela zvaigzne ir Greens.

     [+] [-]

, 2020-12-26 12:49, pirms 3 gadiem
Straka rakstīja: Tak LeBrons notraumejas. Pirms traumas Lakers bija pleiofa komanda. Tagad var redzēt, cik liela zvaigzne un lideris ir Karijs. Pagājušajā gadā varēja redzēt, cik liela zvaigzne ir Greens.
Par duraku Grīnu jautājumu nav, bet apšaubīt Kariju? Prasīt no viņa nenormālo rezultātu pēc teju veselas sezonas izlaišanas. Manuprāt tas ir negodīgi, un tagad bļaut var tikai prasti heitotāji, nevis objektīvi spriestspējīgi cilvēki. Nosaukt Lakers par kontenderi, kad LBJ principā bija viens var tikai ar rozā brillēm čuvaks.

     [+] [-]

, 2020-12-26 13:10, pirms 3 gadiem
Lai nonāktu pie secinājuma par čuvaku ar rozā brillēm, jāsaprot atšķirība starp kontenderi un pleiofa komandu.

     [+] [-]

, 2020-12-26 14:19, pirms 3 gadiem
One Man Show! rakstīja: Tad jau sezonā, kad Džeimss ar LAL netika PO var teikt to pašu, ka nopelns jau bija citiem.

Atceries, ka KD atnāca uz gatavu čempionu komandu, kuras pamatā bija nevis tikai Igijs, bet Klejs, Karijs un Grīns. Beidz tēlot muļki, vai būt tāds.
Muļkis ir tev starp kājām ja nu kas. Skatīsies ko kleperi variors šogad iespēs. Labi klejs traumēts, tur neko. KKarijam vajag labus čaļus blakus. Tas ka netiks plejos ir gandrīz droši

     [+] [-]

, 2020-12-26 14:20, pirms 3 gadiem
Matlss rakstīja: Izskatās, ka tev ar basketbola iq arī iet diezgan pasmagi
Tev prātvēder pat atbildēt negribas

     [+] [-]

, 2020-12-26 14:26, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Muļkis ir tev starp kājām ja nu kas. Skatīsies ko kleperi variors šogad iespēs. Labi klejs traumēts, tur neko. KKarijam vajag labus čaļus blakus. Tas ka netiks plejos ir gandrīz droši
Cik es skatos, tad tur ir tikai Karijs. Vairs neviena nav. Lebrons iespējams ir vienīgais, kurš savā praimā spēja aizvest sūdus līdz finālam vai PO. Kobe vēl vilka aiz sevis Smušus Pārkerus, un Kvames. Bet Karijs nav tāda tipa spēlētājs, protams viens nevar pacelt neko, būtu jābūt tādam durakam kā tev, lai domātu savādāk.

     [+] [-]

, 2020-12-26 16:06, pirms 3 gadiem
Ko var darīt, ja aiz Karija labākais spēlētājs komanda šobrīd ir 2 picks 19 gadīgs džeks Wisemans? Tie, kas saka LeBrons vilka sudīgas komandas, tad paskaties, kas viņam vismaz Klīvelanda bija sastāva. Tur nebija tikai komanda no jauniem džekiem. Apnikuši šitie daiļdirsējas Karijs nevar pavilkt to un šito... Džeks ir izcils metējs un būtu apkārt džeki, kas var nokārtot viņam brīvus metienus, tad viņš rādītu to spēli, ko radīja kādreiz!!!

     [+] [-]

, 2020-12-26 16:14, pirms 3 gadiem
Pag pag, warriors or viena no nedaudzajām komandām, kas ir tikusi pie titula ar saviem homegrown, draftā iegūtajiem spēlētājiem, tas visai daudz ko pasaka par viņiem, kā organizāciju. Nevajag salīdzināt ar tām komandām, kur trūkstošie tiek piepirkti, iemainīti, lai radītu 2-3 stāru duetus. Maiklam ar vajadzēja Pipenu, Kukoču, Rodmenu, lai sāktu krāt trofejas.

     [+] [-]

, 2020-12-26 16:16, pirms 3 gadiem
KevinDurant#35 rakstīja: Ko var darīt, ja aiz Karija labākais spēlētājs komanda šobrīd ir 2 picks 19 gadīgs džeks Wisemans? Tie, kas saka LeBrons vilka sudīgas komandas, tad paskaties, kas viņam vismaz Klīvelanda bija sastāva. Tur nebija tikai komanda no jauniem džekiem. Apnikuši šitie daiļdirsējas Karijs nevar pavilkt to un šito... Džeks ir izcils metējs un būtu apkārt džeki, kas var nokārtot viņam brīvus metienus, tad viņš rādītu to spēli, ko radīja kādreiz!!!
Turklāt, viņš nav tikai truls metējs, viņš ieslēdz visu savu komandu spēles režīmā, bet sastāvā tomēr ir jābūt kaut cik noteiktai kvalitātei un dziļumam.

     [+] [-]

, 2020-12-26 16:23, pirms 3 gadiem
Ir pietiekami daudz piemēru, kur ne divi, ne trīs stāri paši par sevi itin neko negarantē, jo vēl ir treneris, piekoptā sistēma, kvalitatīvi lomu spēlētāji. Ar 2-3 stāriem noteikti pietika, lai aizcīnītos līdz iekļūšanai pleiofos, lai pakapātos pa pleiofiem, bet tad jau tajās stadijās izceļās komandas, kur ir kas vairāk, kā tikai stāru tusiņš. Citādi jau thunder ar hārdenu, vestbruku, durentu vajadzēja būt tituliem katru gadu, bet beigās durentam nācās aizmukt uz gatavu komandu ar labi nostādītu sistēmu.

     [+] [-]

, 2020-12-26 20:54, pirms 3 gadiem
markkomartins rakstīja: Moš tās bizes galvu Karijam spiež.. Nav nekas tur tajā komandā un 3 gredzeni bija galvenokārt Duranta un igija nopelns...Varēsi puļīt savas troikas un kožļāt kapi pa nba lejasgalu...
es jeiba ārprāc.

     [+] [-]

, 2020-12-26 21:04, pirms 3 gadiem
tādsnesportists rakstīja: Ir pietiekami daudz piemēru, kur ne divi, ne trīs stāri paši par sevi itin neko negarantē, jo vēl ir treneris, piekoptā sistēma, kvalitatīvi lomu spēlētāji. Ar 2-3 stāriem noteikti pietika, lai aizcīnītos līdz iekļūšanai pleiofos, lai pakapātos pa pleiofiem, bet tad jau tajās stadijās izceļās komandas, kur ir kas vairāk, kā tikai stāru tusiņš. Citādi jau thunder ar hārdenu, vestbruku, durentu vajadzēja būt tituliem katru gadu, bet beigās durentam nācās aizmukt uz gatavu komandu ar labi nostādītu sistēmu.
Pēdējais komentārs jau sāk vilkt uz patiesību ar GSW. Kad bija big3 (Karijs, Tompsons, Grīns), nekas nenotika, pat playoff nespīdēja. Tāds tas homegrown spēks.
Tikai tad, kad dabūja Igodala un Livingstonu, jau bija playoff komanda ar vismaz big4 spēlētājiem. Jo ar saviem bija par maz.
Tad dabūja Durantu, un ar big5 spēlētājiem dominēja.
Šobrīd GSW ir turpat, kur bija pirms 7 gadiem, kad ar savu homegrown big3 (nu jau big2) manā ieskatā nespīd playoff un arī nespīdēs. Arī iemanītie spēlētāji maz ko dos.
Par Lebronu. Komandā, kurai viņš pievienojās, uzreiz kļuva par titula pretendenti. Gan Miami, gan CLE, gan LAL. Un 2015.gadā Lebrons viens pats cīnījās pret GSW, jo Irvings un Lovs bija traumēti.
2018./2019.gads parādīja, ka playoff komanda pēc galvenā spēlētāja savainošanas kļuva faktiski par miskasti. Līdzīgi kā pēc CLE atstāšanas gan 2009.gadā, gan 2018.gadā, gan arī MIA komanda, kura no titula pretendenta kļuva par komandu, kas cīnās par 8.vietu playoff.

     [+] [-]

, 2020-12-26 21:46, pirms 3 gadiem
GSW jau bija playoff komanda- Karija, Tompsona laikā!
Protams, ka GSW izrāviens sākās ar aizsardzības piesaisti.- Livingstons, Grīns, Igudala! Paši meta 3p ar labu %, bet pretiniekiem to neatļāva!

     [+] [-]

, 2020-12-26 22:02, pirms 3 gadiem
3p %

Pirms titula sezona- 38% GSW, pretinieki 34,5%
Titula sezonas! - 39,3% GSW , pretinieki 33%
38,4% GSW, pretinieki 32,7%
38,3 % GSW, pretinieki 34,7%(uzbrukums tikpat spēcīgs, bet aizsardzībā mazāk min)

2018-2019(zaudējums Raptors) jau atgriezās kā pirms titula sezonas- 38,2 %, pretiniekiem 35%