Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Rio atlase: desmit kandidātes, četri Latvijai derīgi varianti

Rolands Eliņš

Rio atlase: desmit kandidātes, četri Latvijai derīgi varianti
Ainars Bagatskis un Kaspars Bērziņš
Foto: Vladislavs Proškins/F64

Starptautiskā basketbola federācija (FIBA) pavēstījusi, ka interesi par trīs 2016. gada olimpisko atlases turnīru rīkošanu izrādījušas desmit valstis, to vidū arī Itālija, Čehija, Grieķija un Serbija - ja FIBA izvēlēsies vismaz vienu no šīm, tad kā EČ astotās vietas ieguvēja uz kvalifikāciju tiks uzaicināta Latvija.

FIBA valstu sarakstā, kas pretendēs uz viena no trim atlases turnīru rīkošanu vīriešu konkurencē, iekļautas šādas valstis - Čehija, Vācija, Grieķija, Irāna, Izraēla, Itālija, Meksika, Filipīnas, Serbija un Turcija. Rīkotājvalsts automātiski iegūs vietu kvalifikācijas turnīrā un turpinās cīņu par nokļūšanu 2016. gada olimpiādē.

Ja rīkotājvalsts jau pati spējusi iegūt tiesības piedalīties atlases turnīrā, kā to nesenajā Eiropas čempionātā paveica Čehija, Itālija, Grieķija un Serbija, Amerikā - Meksika, bet Āzijā- Filipīnas un Irāna, tad ieņemt brīvo vietu tiks aicināta ieņemt izlase, kas attiecīgā kontinenta čempionātā ieņēma vietu aiz strīpas. Eiropas gadījumā tā būs Latvija, kura palika astotajā vietā.

Teorētiski no Eiropas ceļazīmi uz atlases turnīru var saņemt arī Horvātija un Izraēla kā devītās un desmitās vietas ieguvējas, turklāt Izraēla arī pati pretendē uz atlases sarīkošanu. Ja FIBA uzticēs atlases turnīra rīkošanu Meksikai, tad atbrīvotā ceļazīme no Amerikas tiks Dominikānai, bet Āzijā uz Filipīnu un Irānas veiksmi cer Libāna, un teorētiski arī Dienvidkoreja, kura palika divas vietas aiz strīpas.

Trīs atlases turnīros kopā piedalīsies 18 izlases, kuras tiks vienmērīgi sadalītas trīs grupās, un no katras grupas uz Riodežaneiro olimpiādi aizbrauks tikai visspēcīgākā izlase.

FIBA norāda, ka trīs rīkotājvalstis izraudzīsies pēc vairākiem kritērijiem, ieskaitot labāko apstākļu nodrošināšanu spēlētājiem, infrastruktūru, attiecīgās valsts basketbola tradīcijās un turnīra komerciālajā potenciālā. Visām kandidātēm vēl jāapstiprina sava kandidatūra ar attiecīgas dokumentācijas iesniegšanu līdz 11. novembrim, bet savu lēmumu FIBA paziņos novembra izskaņā. Savukārt paši kvalifikācijas turnīri notiks nākamā gada jūlijā, mēnesi pirms olimpisko spēļu sākuma.

Savukārt sieviešu konkurencē tiks aizvadīts tikai viens atlases turnīrs 12 izlasēm. Uz tā rīkošanu pieteikušās Spānijas un Francijas izlases, bet uz olimpiādi aizbrauks piecas atlases turnīra dalībnieces.

Rio atlases turnīru rīkošanas kandidātes

ValstsValsts
ČehijaVācija
GrieķijaIrāna
IzraēlaItālija
MeksikaFilipīnas
SerbijaTurcija

Izceltas valstis, kuras jau garantējušas vietu atlases turnīrā

Rio atlases turnīra dalībnieces

ValstsValstsValsts
AngolaKanādaČehija
FrancijaGrieķijaIrāna
ItālijaJapānaMeksika
JaunzēlandeFilipīnasPuertoriko
SenegālaSerbijaTunisija
???

Rio olimpiskā turnīra dalībnieces

ValstsValstsValsts
BrazīlijaASVVenecuēla
AustrālijaNigērijaArgentīna
SpānijaLietuvaĶīna
???

Izmantotie resursi:
International Basketball Federation (FIBA) -...

1 2 52 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2015-10-26 12:27, pirms 8 gadiem
Iedos turkiem, meksikai un filipīnām. Ceru,ka kļūdos.

  +4 [+] [-]

, 2015-10-26 12:27, pirms 8 gadiem
96% ka fričus ievilks.

  -2 [+] [-]

, 2015-10-26 12:28, pirms 8 gadiem
Jūtu,ka tiksim uz RIO kvalifikāciju. Jābūt!
Slēpts komentārs: cobham

  +3 [+] [-]

, 2015-10-26 12:29, pirms 8 gadiem
Jācer uz to labāko!
Ticu, ka Rio ir iespējams, ja izlases sastāvā ir Bertāns, Siliņš (kā aizsardzības speciālists), J. Bērziņš, kurš izskatās, ka ir atguvies (labāks par Kārli) un Porziņģis. Iespējams, derētu arī nomainīt fiziskās sagatavotības treneri, kurš, manuprāt, nebija uzdevumu augstumos, jo neprecizitāti metienos var novelt uz nogurumu, nepareizu fizisko sagatavošanu ciklā.
Slēpts komentārs: chubaki

     [+] [-]

, 2015-10-26 12:30, pirms 8 gadiem
jau rēķinam...

  +2 [+] [-]

, 2015-10-26 12:34, pirms 8 gadiem
Ja pareizi atceros, tad vienam no turnīriem jānotiek Eiropā. Turki "uz papīra" skaitās Eiropā (kartē pats valsts dibena galiņš suņanaglas lielumā). Un vēl jau ir žīdi, nezinu gan kāda mārrutka dēļ viņi spēlē Eiropas čempionātā.
Nē, laikam zinu - katra sacensība ar tā reģiona komandām (Tuvie austrumi) beigtos ar asins jezgu. Domāju, ka jau pēc pāris mačiem vairs nebūtu pie dzīvības neviena ebreju izlases basketbolista...

  -1 [+] [-]

, 2015-10-26 12:35, pirms 8 gadiem
mikelis_goppers rakstīja: Jācer uz to labāko!
Ticu, ka Rio ir iespējams, ja izlases sastāvā ir Bertāns, Siliņš (kā aizsardzības speciālists), J. Bērziņš, kurš izskatās, ka ir atguvies (labāks par Kārli) un Porziņģis. Iespējams, derētu arī nomainīt fiziskās sagatavotības treneri, kurš, manuprāt, nebija uzdevumu augstumos, jo neprecizitāti metienos var novelt uz nogurumu, nepareizu fizisko sagatavošanu ciklā.
Varbūt vispirms sagaidīt informāciju, vai Latvija vispār varēs piedalīties atlasē, un tikai tad sākt kaut ko spriedelēt par sastāvu un izredzēm? Protams, ja galīgi nav ko darīt, tad...

 +12 [+] [-]

, 2015-10-26 12:37, pirms 8 gadiem
Eiropā lielākās cerības, ka iedos Vācijai, vai Turcijai. Čehi, serbi, grieķi nabagi diez vai tiem iedos? Itālija?
Būtu jau labi , ja tiktu pie spēlēšanas, bet paši vainīgi, ka palika tikai 8.vietā, tagad var kost pirksos, ka palaida garām labu izdevību un cerēt uz laimi, ka iedos turnīru čehiem, serbiem, grieķiem, vai itāļiem.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-26 12:38, pirms 8 gadiem
Slapjie sapņi.

  +4 [+] [-]

, 2015-10-26 12:40, pirms 8 gadiem
Un ko mēs kvlifikacija darīsim?
A, nu pareizi - galvenais tak ir piedalīties.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-26 12:42, pirms 8 gadiem
Laba ziņa - tikai viena Amerikas komanda, tātad ļoti liela šanse, ka iedos Filipīnām un 2 Eiropas izlasēm, kas sanāk, ka mūsu izredzes tikt uz tādu kvalifikāciju varētu būt ap 38%.

  +6 [+] [-]

, 2015-10-26 12:43, pirms 8 gadiem
Kurš vairāk piķos ,tas arī dabūs.Pavisam vienkārši.

     [+] [-]

, 2015-10-26 12:44, pirms 8 gadiem
KillerLoop rakstīja: Varbūt vispirms sagaidīt informāciju, vai Latvija vispār varēs piedalīties atlasē, un tikai tad sākt kaut ko spriedelēt par sastāvu un izredzēm? Protams, ja galīgi nav ko darīt, tad...
Tāpēc arī sākumā rakstīju "Jācer uz to labāko!".

  -3 [+] [-]

, 2015-10-26 12:47, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Laba ziņa - tikai viena Amerikas komanda, tātad ļoti liela šanse, ka iedos Filipīnām un 2 Eiropas izlasēm, kas sanāk, ka mūsu izredzes tikt uz tādu kvalifikāciju varētu būt ap 38%.
Ir trīs Ameriku komandas, līdz ar to procenti citi. Bet, tik un tā liela iespējamība, ka Eiropai varētu būt divas.

  +7 [+] [-]

, 2015-10-26 12:56, pirms 8 gadiem
Manuprāt latvieši paši vainīgi, ka jau nav Rio kvalifikācijā, bet turpina sapņot: "Sapnis RIO"
Daļu no vainas jāuzņemas arī medijiem, kas klutivēja šo "Sapnis par RIO". Tad nu mēs vēljoprojām sapņojam.
Ko nozīmē sapnis? Manuprāt, tas ka cilvēks sēž, un domā par skaistām lietām. Ja tas būtu "Mērķis RIO" mēs ne tikai par to sapņotu, bet darītu visu iespējamo lai tur tiktu.
Turpinam sapņot!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-10-26 12:58, pirms 8 gadiem
Būtu paši izdarījuši, nevajadzētu cerēt uz kaut kādām sakritībām.. Bet tik un tā 8.vieta Eiropā ir sasniegums, tiks vai netiks uz kvalifikāciju.

  +3 [+] [-]

, 2015-10-26 12:59, pirms 8 gadiem
Gaidu Aburta viedokli

     [+] [-]

, 2015-10-26 13:04, pirms 8 gadiem
un, ko tas dos?

     [+] [-]

, 2015-10-26 13:04, pirms 8 gadiem
Cerēsim uz to labāko, bet, zinot, ka tur augšā visu nosaka nauda, lai kā arī te kāds domātu par pretējo, tad lielas cerības nelieku. Vācijai nauda pilna pakaļa un basītī viņi pēdējos gados gulda iekšā milzīgas summas, tā pati Bundeslīga ir viena no spēcīgākajām jau eiropā. Turcijai piķis vienmēr bijis. Ko var dot Grieķija? Leģenda Spanulis prom, valstij naudas nav. Serbija? Drošības apsvērumu dēļ jau vien neiedos. Čehija? Nezinu par ko sapņoja viņi piesakoties. Dodu, apmēram, 7 %, ka mums lēmums būs labvēlīgs....

     [+] [-]

, 2015-10-26 13:13, pirms 8 gadiem
Nu būs, būs arī Latvija Olimpiskajā kvalifikācijā Dzirdi, Porziņģi, tu labāk esi klāt!

  -1 [+] [-]

, 2015-10-26 13:16, pirms 8 gadiem
Nevar itāļus, grieķus, čehus vai serbus tā sapiķot? Lai viņiem tiek?

  +2 [+] [-]

, 2015-10-26 13:17, pirms 8 gadiem
Trīs atlases turnīros kopā piedalīsies 18 izlases, kuras tiks vienmērīgi sadalītas trīs grupās, un no katras grupas uz Riodežaneiro olimpiādi aizbrauks tikai visspēcīgākā izlase, kura tiks noskaidrota viena apļa turnīrā.
__
Tātad sadale grupās būs, visticamāk, pēc ''grozu'' principa.
Tas reāli nozīmē to, ka pat veiksmes gadījumā (ja iedod rīkot kādai no šīm 4 valstīm un Latvija piedalās atlasē) - dalot grozus pēc FIBA ranga (5 grozos, katrā secīgi 3 izlases pēc vietas rangā) Francija, Serbija, Grieķija ir katra savā grupā, turklāt vēl nāk Itālija, Puertoriko, Kanāda, Meksika, Jaunzēlande utt. (labi, par ne-eiropas izlašu objektīvo spēku ar vēl var spriest).
1) Jāpaveicās ar rīkotājvalstīm
2) Jāpaveicās ar izlozi, lai nav pretī milži Serbija, Francija, bet, piemēram, nestabilā Grieķija un 2. grozā, piemēram, tāda Puertoriko...
3) Jāuzvar grupā (visticamāk, gandrīz visas spēles, ieskaitot pirmās divas favorītes..)
... Nu, you get the point. Varam aizmirst! Protams, jācer uz veiksmi un komanda noteikti būs jāatbalsta, ja mēs tiksim uz atlasi (kas nekas neiespējams gan nav), bet par olimpiādi - nu jā, diezkas nav! Tad tiešām, kā te rakstīja viens, mums jābūt labākajā iespējamajā sastāvā - ar Dāvi, Porziņģi, Dairim jābūt labā formā (+/- 14ppg scorerim, kāds viņš principā arī ir, bet EČ bija miskaste, lai gan ''esot baigi gatavojies''), slimot neviens nevar, visiem 8-9 stabilajiem ''labākajiem'' jābūt ierindā un pārējiem 3-4, kur domas par kandidātiem jau var svārstīties arī jābūt ir ''pareizajiem'' un īstajiem! Tur tik daudz faktoru, tā kā... sapņot nav slikti! Vieglāk gan dzīvot ir, esot nomodā!

     [+] [-]

, 2015-10-26 13:27, pirms 8 gadiem
Nedarbs rakstīja: Trīs atlases turnīros kopā piedalīsies 18 izlases, kuras tiks vienmērīgi sadalītas trīs grupās, un no katras grupas uz Riodežaneiro olimpiādi aizbrauks tikai visspēcīgākā izlase, kura tiks noskaidrota viena apļa turnīrā.
__
Tātad sadale grupās būs, visticamāk, pēc ''grozu'' principa.
Tas reāli nozīmē to, ka pat veiksmes gadījumā (ja iedod rīkot kādai no šīm 4 valstīm un Latvija piedalās atlasē) - dalot grozus pēc FIBA ranga (5 grozos, katrā secīgi 3 izlases pēc vietas rangā) Francija, Serbija, Grieķija ir katra savā grupā, turklāt vēl nāk Itālija, Puertoriko, Kanāda, Meksika, Jaunzēlande utt. (labi, par ne-eiropas izlašu objektīvo spēku ar vēl var spriest).
1) Jāpaveicās ar rīkotājvalstīm
2) Jāpaveicās ar izlozi, lai nav pretī milži Serbija, Francija, bet, piemēram, nestabilā Grieķija un 2. grozā, piemēram, tāda Puertoriko...
3) Jāuzvar grupā (visticamāk, gandrīz visas spēles, ieskaitot pirmās divas favorītes..)
... Nu, you get the point. Varam aizmirst! Protams, jācer uz veiksmi un komanda noteikti būs jāatbalsta, ja mēs tiksim uz atlasi (kas nekas neiespējams gan nav), bet par olimpiādi - nu jā, diezkas nav! Tad tiešām, kā te rakstīja viens, mums jābūt labākajā iespējamajā sastāvā - ar Dāvi, Porziņģi, Dairim jābūt labā formā (+/- 14ppg scorerim, kāds viņš principā arī ir, bet EČ bija miskaste, lai gan ''esot baigi gatavojies''), slimot neviens nevar, visiem 8-9 stabilajiem ''labākajiem'' jābūt ierindā un pārējiem 3-4, kur domas par kandidātiem jau var svārstīties arī jābūt ir ''pareizajiem'' un īstajiem! Tur tik daudz faktoru, tā kā... sapņot nav slikti! Vieglāk gan dzīvot ir, esot nomodā!
Kvalifikācijas formula būs sekojoša:
Grupā 6 komandas, sadalīts 2 apakšgrupās pa 3.
Pirmās divas no katras grupas izspēlē pusfinālus A1-B2, B1-A2, un uzvarētāji finālu.
Tātad, vissvarīgāk ir uzvarēt pēdējās 2 spēles.

     [+] [-]

, 2015-10-26 13:30, pirms 8 gadiem
Nedarbs rakstīja: Trīs atlases turnīros kopā piedalīsies 18 izlases, kuras tiks vienmērīgi sadalītas trīs grupās, un no katras grupas uz Riodežaneiro olimpiādi aizbrauks tikai visspēcīgākā izlase, kura tiks noskaidrota viena apļa turnīrā.
__
Tātad sadale grupās būs, visticamāk, pēc ''grozu'' principa.
Tas reāli nozīmē to, ka pat veiksmes gadījumā (ja iedod rīkot kādai no šīm 4 valstīm un Latvija piedalās atlasē) - dalot grozus pēc FIBA ranga (5 grozos, katrā secīgi 3 izlases pēc vietas rangā) Francija, Serbija, Grieķija ir katra savā grupā, turklāt vēl nāk Itālija, Puertoriko, Kanāda, Meksika, Jaunzēlande utt. (labi, par ne-eiropas izlašu objektīvo spēku ar vēl var spriest).
1) Jāpaveicās ar rīkotājvalstīm
2) Jāpaveicās ar izlozi, lai nav pretī milži Serbija, Francija, bet, piemēram, nestabilā Grieķija un 2. grozā, piemēram, tāda Puertoriko...
3) Jāuzvar grupā (visticamāk, gandrīz visas spēles, ieskaitot pirmās divas favorītes..)
... Nu, you get the point. Varam aizmirst! Protams, jācer uz veiksmi un komanda noteikti būs jāatbalsta, ja mēs tiksim uz atlasi (kas nekas neiespējams gan nav), bet par olimpiādi - nu jā, diezkas nav! Tad tiešām, kā te rakstīja viens, mums jābūt labākajā iespējamajā sastāvā - ar Dāvi, Porziņģi, Dairim jābūt labā formā (+/- 14ppg scorerim, kāds viņš principā arī ir, bet EČ bija miskaste, lai gan ''esot baigi gatavojies''), slimot neviens nevar, visiem 8-9 stabilajiem ''labākajiem'' jābūt ierindā un pārējiem 3-4, kur domas par kandidātiem jau var svārstīties arī jābūt ir ''pareizajiem'' un īstajiem! Tur tik daudz faktoru, tā kā... sapņot nav slikti! Vieglāk gan dzīvot ir, esot nomodā!
Puertoriko nav labs variants.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-26 13:36, pirms 8 gadiem
nightee rakstīja: Ir trīs Ameriku komandas, līdz ar to procenti citi. Bet, tik un tā liela iespējamība, ka Eiropai varētu būt divas.
Oi oi oi, 10+ gadus kombinatorika/v.t. nav likta lietā, iebraucu pamatīgās auzās Es pat nezinu, ko es tur sarēķināj

  -1 [+] [-]

, 2015-10-26 13:47, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Oi oi oi, 10+ gadus kombinatorika/v.t. nav likta lietā, iebraucu pamatīgās auzās Es pat nezinu, ko es tur sarēķināj
Pieņemot, ka ir divas vietas Eiropai un 4 no 7 opcijām mums der, tad tur sanāk nedaudz virs 85% iespēja Latvijai tikt uz kvalifikāciju.

Protams, ja katrai potenciālajai rīkotājvalstij piemēro vienādu varbūtību dabūt to turnīru.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-26 13:53, pirms 8 gadiem
MachimoI rakstīja: Pieņemot, ka ir divas vietas Eiropai un 4 no 7 opcijām mums der, tad tur sanāk nedaudz virs 85% iespēja Latvijai tikt uz kvalifikāciju.

Protams, ja katrai potenciālajai rīkotājvalstij piemēro vienādu varbūtību dabūt to turnīru.
Divas vietas Eiropai visvairāk jau spīd no ģeogrāfiskā viedokļa, ņemot vērā, ka Āfrikas zona ir tuvu. Tas tad arī būtu tas finansiālais aspekts kvalifikācijas turnīriem. No šī skatupunkta ir arī ļoti grūti redzēt veidu, kā Filipīnas netiek pie rīkotājas statusa.

  +2 [+] [-]

, 2015-10-26 14:14, pirms 8 gadiem
karlosm rakstīja: Puertoriko nav labs variants.
Itālija, Kanāda būtu labāks?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2015-10-26 14:16, pirms 8 gadiem
Negribās ticēt, ka Itāliju atstās bešā, jo ir OS finālisti un beidzot ir zirgā...

  +3 [+] [-]

, 2015-10-26 14:19, pirms 8 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Kvalifikācijas formula būs sekojoša:
Grupā 6 komandas, sadalīts 2 apakšgrupās pa 3.
Pirmās divas no katras grupas izspēlē pusfinālus A1-B2, B1-A2, un uzvarētāji finālu.
Tātad, vissvarīgāk ir uzvarēt pēdējās 2 spēles.
Vari source iemest? Jo pēc raksta spriežot, tā nevajadzētu būt, ja tur jau bija minēts, ka būs 3 grupas un katra grupa izspēlēs 1 apli jeb katra ar katru. Nē, nu var jau būt, ka ir, kā tu saki, tikai nevaru atrast, kur to izraki
1 2 52 komentāri