Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Kādam ir dots uzdevums mūs salauzt"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pertija: "Kādam ir dots uzdevums mūs salauzt"
Tamazs Pertija
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Piedāvājam Tamaza Pertijas un Pola Ešvorta sacīto pēc vakar aizvadītās SMScredit.lv Virslīgas spēles starp "Skonto" un "Ventspili" (0:2).

Pols Ešvorts, "Ventspils" galvenais treneris [šoreiz uzstājās angliski - aut.piez.]: "Protams, ka esmu ļoti laimīgs par rezultātu. Ja būsim godīgi, tad pirmajās 15 minūtēs "Skonto" mums radīja zināmas grūtības un tad, iespējams, pretēji spēles gaitai mēs guvām vārtus. Savukārt pēc tam mēs pilnībā kontrolējām spēli. Mums bija daudz iespēju gūt vārtus 2.puslaikā, kamēr "Skonto" bija viena iespēja. Kopumā esmu ļoti apmierināts. Protams, mēs zinājām situāciju, vēlējāmies gūt trešos vārtus [3:0 uzvara ļautu "Ventspilij" iegūt priekšrocības pār "Skonto" vienāda punktu skaita gadījumā - aut.] - tas nenotika, taču, ja jūs man pirms spēles pateiktu, ka mēs uzvarēsim un uzvarēsim ar 2:0, tad es sacītu: "Paldies, es to paņemšu!"

Tamazs Pertija, "Skonto" galvenais treneris: "Puslaiki bija dažādi - 1.puslaiks mums bija labs, 2.puslaikā viņi bija stiprāki. Uzskatu, ka "Ventspils" uzvarēja pelnīti. Visu izšķīra divas standartsituācijas, bet standartsituācijas ir koncentrēšanās. Šie divi standarti visu labi parādīja. Mums paliek divas spēles - vajag uzvarēt, lai sezonu pabeigtu uz pozitīvas nots, jo nedrīkstam pabeigt sezonu ar tādu fonu, kāds bija šodien, kad zaudējām mājās ar 0:2."

"Skonto" 1.puslaikā bija spēcīgs pieprasījums pēc pendeles. Kā jūs to redzējāt?
Ešvorts: "Goda vārds, zvēru, es neredzēju epizodi. Jo sēdēju un man skatu aizsedza Tamazs [smaida, smiekli zālē]. Es neredzēju! Tā ka nevaru to nokomentēt, kamēr neesmu redzējis."

Tamaz, ko jūs redzējāt?
Pertija: "Jau vēlu par to runāt. Tas nenotiek pirmo reizi. Kādam ir uzdevums ar šādām darbībām mūs salauzt. Viņiem tas izdodas. Šaubu par pendeli nebija, paskatieties atkārtojumu. Tiesnesis nenosvilpa, kaut arī stāvēja blakus. Tātad ir noteikts uzdevums noteiktiem cilvēkiem un viņi ar šo uzdevumu brīnišķīgi tiek galā."

Kāpēc 2.puslaiks padevās tik slikts un nebija neviena momenta?
Pertija: "Ne tas, ka nebija neviena momenta, mēs pat līdz soda laukumam ne reizi netikām. Uzskatu, ka tas laikam bija "Ventspils" spēcīgais sniegums. Viņi 2.puslaikā mūsos stipri ieķērās, plus mēs sapratām, ka mums ir jāatspēlējas. Ja paskatīsieties, mums puiši tomēr ir jauni un šādās "play off" tipa spēlēs viņi dažreiz netiek galā. Bet no tiem, kuri patiešām ir pieredzējuši līderi, gaidīju, ka viņi parādīs kaujinieciskas īpašības, taču viņi tieši otrādi - noslēpās kā nezinu kas. Pat nevaru atrast piemērotu vārdu. Paslēpās no šīs cīņas! Un visu atbildību novirzīja uz jaunajiem puišiem - Bērenfeldu un pārējiem. Bet paši šajās asajās divcīņās nepiedalījās. "Ventspils" ir skarba [жесткая - krievu val.] komanda - paskatieties, cik stipri ir puiši! Šodien netikām galā ar Mujeci - viņš vienkārši uzlika korpusu un varēja turēt bumbu kaut vai 20 minūtes. Mēs netikām viņam klāt. Šādas spēles uzvar cīnītāji. Futbolu spēlēt protam, bet cīnītāju rakstura mums klibo jau no 1.kārtas. Arī šodien to redzējām. Sācies rudenīgais laiks un šādos laika apstākļos ir jābūt cīnītājiem."

Vai, jūsuprāt, "Ventspilij" pēc Ešvorta atnākšanas ir mainījies rokraksts?
Pertija: "Jā, ievērojami. "Ventspils" ir sākusi spēlēt futbolu. Viņi vairs nespēlē pragmatiski - viņi šodien patiešām spēlēja un uzbruka lieliem spēkiem. Man tas vienmēr ir simpatizējis. Ar tādu "Ventspili" būs grūti spēlēt. Iepriekšējā "Ventspils", vienmēr esmu teicis, bija pragmatiska komanda, kas principā cerēja uz kaut ko. Uz kaut ko. Un viņi sasniedza rezultātu, tikai cerot uz kaut ko. Sastāvs nav mainījies, tie paši spēlētāji - vienkārši pamainīja mazliet izvietojumu, rokrakstu, prasības un viss. Taču jāatzīst, ka šo komandu sagatavojis cits cilvēks un tajā, ka "Ventspils" tagad labi spēlē, viņa nopelni arī ir. Pols vienkārši pareizi futbolistus izvietojis un izvirza pareizas prasības."

Vai jums šodienas mačs bija pirmais patiešām nopietnais pārbaudījums?
Ešvorts: "Jā, tas bija grūtākais mačs, protams. Un mēs zinājām, ka šī spēle būs sarežģīta. Mēs nezinājām, kādu taktiku "Skonto" pielietos. Pētījām divus viņu variantus - 3-4-3 un 4-3-3. Mēs bijām gatavi abām šīm taktikām. Pirmajās 15 minūtēs strādājām pie tā [taktikas]. Spēlētāji bija gatavi šim tempam, ātrumiem. Taktiski spēlētāji nospēlēja labi. Guvām vārtus un tad mums kļuva vieglāk."

Kurš bija labākais spēlētājs katrā no komandām?
Ešvorts: "[Ilgi domā - aut.] Ir grūti teikt. Labi spēlēja visi 11 un vienmēr ir grūti izcelt kādu vienu, taču Nduje guva divus vārtus, tā ka ir jāapsveic viņš. Un, protams, Ņikita Koļesovs - viņam ir 19 gadi, taču viņš spēlē kā lielās izlases spēlētājs. Jau pēc vienas spēles, tā bija viņa otrā spēle. Svarīgā lieta viņam ir palikt pie zemes visu nākamo sezonu. Un tad... domāju, Latvijā jums ir viens ļoti, ļoti liels talants. Manuprāt, Latvijā un izlasē nav daudz tik labu centra aizsargu. Viņš, domāju, ir nākotnes aizsargs. "Skonto"? Lielākās problēmas mums bija vidējā līnijā - 1.puslaikā viņi spēlēja ar diviem centra pussargiem, Kozlovu un Apiju, bet 2.puslaikā viņi mazliet pamainīja un bija trīs. Iespējams, vidējā līnijā mums bija lielākās grūtības. Man patika "Skonto" viduslīnija."

Jau teicāt par Koļesovu, bet kas ir ar rezervē palikušo Krjaukli - viņš ir vesels?
Ešvorts: "Jā, ar viņu viss ir kārtībā. Viņam bija slikta spēle pret "Atlantas", kad spēlējām pārbaudes maču. Devu iespēju Koļesovam - ja tu spēlē labi, tu saglabā savu vietu sastāvā."

Vai jums ir īpaša attieksme pret "Skonto", kurā vēsturiski bijāt galvenais treneris?
Ešvorts: "Protams. Pavadīju šeit četrarpus gadus. Protams, ir patīkami šeit atgriezties. Taču nevaru pateikt, ka šī spēle nozīmēja vairāk nekā spēle ar "Mettu", kas man bija pirmā pēc atgriešanās. Šī spēle ar "Skonto" gan bija grūtāka - jo grūtāku spēli uzvari, jo laimīgāks esi."

Kur palicis Aleksejs Višņakovs?
Pertija: "Viņam bija angīna. Mēs viņu plānojām šai spēlei, taču viņš uz pirmsspēles treniņu ieradās ar sāpošu kaklu un angīnu. Tāpēc nelikām viņu sastāvā."

Vai zinājāt, ka 0:3 zaudējuma gadījumā "Ventspils" iegūs priekšrocības vienāda punktu skaita gadījumā?
Pertija: "Jā, protams."

Jūsu vadībā komanda spēlē plūstošu, relaksētu futbolu. Vai jūs ļaujat futbolistiem laukumā justies brīvi, mainīt pozīcijas pēc pašu ieskatiem un tamlīdzīgi?
Ešvorts: "Nē, neļauju, ir jābūt disciplīnai."

Tomēr futbolisti salīdzinoši ar iepriekš redzēto laukumā izskatās brīvi, relaksēti...
Ešvorts: "Tad viņiem būs problēmas [smaida, smiekli zālē]."

Pertija: "Kāpēc mūsu līdzjutēji nebija tribīnēs [pēkšņs Pertijas jautājums par "Skonto" fanu kustību "H-Side" - aut.]?

Viņi esot teikuši, ka "Skonto" nav vajadzīgi līdzjutēji...
Pertija: "Iedomājieties, kādā situācijā atrodamies?! Pat mūsu pašu līdzjutēji atteicās atnākt uz spēli. Kaut ko demonstrē [iesmejas]. Iemeslus zinu. Redziet, mums ir milzīgas problēmas. Kāpēc iepriekš teicu, ka ir problēmas ar standartsituācijām? Šī iemesla dēļ divreiz zaudējām koncentrēšanos un "Ventspils" nepiedeva. Standartsituācijas tā ir koncentrēšanās māksla, kuras mūsu futbolistiem šobrīd trūkst. Te ir daudz nianšu. Taču ceru, ka pēdējās divās spēlēs mums pietiks koncentrēšanās, lai cienīgi pabeigtu čempionātu."

     [+] [-]

, 2015-10-26 21:05, pirms 9 gadiem
Pertija virslīgā ir tas pats kas Mourinho epl

  +1 [+] [-]

, 2015-10-26 21:16, pirms 9 gadiem
Ar Ešvorta atnākšanu FKV dabūja grūdienu, pozitīvu lādiņu, ja tā var teikt. Skonto? Atkal pussezonu nākas cīnīties ar finansiālām problēmām un ilgtermiņā redzams rezultāts. Domāju spēlētājs nevar koncentrēties par 100%, ja apkārt ilgtermiņā notiek tādas lietas, un tas izpaužas tieši šādās spēlēs, kuras uzvarēt nevar, ja neesi koncentrējies par visiem 100. Tagad jācenšas pēdējās divas spēles aizvadīt godam un noturēt sudrabu. Eirokausi klubam vajadzīgi kā ēst. Ļoti ceru, ka pa ziemu izdosies atrast [uzsveru sakarīgu un uzticamu ilgtermiņa] sponsoru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-10-26 21:35, pirms 9 gadiem
...Jurģi.Pučinsku.uz.''Skonto''...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-10-26 23:03, pirms 9 gadiem
Kāpēc būtu jālauž kaut kas, kas jau no iekšas lēnā garā lūzt? It kā jau pārdzīvoja grūtāko un tomēr tajā pašā purvā iekšā - naudu nemaksā, parādi aug...

  -1 [+] [-]

, 2015-10-26 23:15, pirms 9 gadiem
reikons rakstīja: Ar Ešvorta atnākšanu FKV dabūja grūdienu, pozitīvu lādiņu, ja tā var teikt. Skonto? Atkal pussezonu nākas cīnīties ar finansiālām problēmām un ilgtermiņā redzams rezultāts. Domāju spēlētājs nevar koncentrēties par 100%, ja apkārt ilgtermiņā notiek tādas lietas, un tas izpaužas tieši šādās spēlēs, kuras uzvarēt nevar, ja neesi koncentrējies par visiem 100. Tagad jācenšas pēdējās divas spēles aizvadīt godam un noturēt sudrabu. Eirokausi klubam vajadzīgi kā ēst. Ļoti ceru, ka pa ziemu izdosies atrast [uzsveru sakarīgu un uzticamu ilgtermiņa] sponsoru.
Ko viņiem dos tā otrā vieta ja nepielaidīs pie dalības Virslīgā ?

     [+] [-]

, 2015-10-27 09:30, pirms 9 gadiem
Kad viņš būs prom no LV futbola...

  +1 [+] [-]

, 2015-10-27 12:21, pirms 9 gadiem
Lafrage rakstīja: Kad viņš būs prom no LV futbola...
kad skonto bankrotēs tad vrb arī viņš pazudīs..bet šaubos..kāds cits viņu paņems
piemēram JELGAVA

  -1 [+] [-]

, 2015-10-28 12:43, pirms 9 gadiem
Rietumu_Fronte rakstīja: Ko viņiem dos tā otrā vieta ja nepielaidīs pie dalības Virslīgā ?
Tāpēc jau saku, ka cerams ziemā izdosies atrast sakarīgu sponsoru, lai tiktu pie dalības nākamgad.