Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Monaco" aizsargi pieviļ savu vārtsargu, "Besiktas" uzvar Leipcigu

Rolands Eliņš

"Monaco" aizsargi pieviļ savu vārtsargu, "Besiktas" uzvar Leipcigu
Vensāns Abukakārs raida bumbu Djēgo Benaljo vārtos
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas G grupā „Porto” izbraukumā ar 3:0 apspēlēja Francijas čempioni „Monaco”, divus vārtus gūstot Vensānam Abukakāram, savukārt „Besiktas” savā laukumā sarūgtināja Vācijas vicečempioni „RB Leipzig”, pieveicot to ar 2:0.

„Monaco” ar lieliskā formā esošo Radamelu Falkao (11 vārti septiņās „Ligue 1” spēlēs) priekšgalā dominēja mača pret "Porto" pirmajās 20 minūtēs, taču līdz patiešām lieliskām vārtu gūšanas iespējām pret „Porto” netika. Falkao pēc sadursmes gaisa divcīņā arī pārsita pieri, taču pēc ātras medicīniskās aprūpes atgriezās laukumā.

Atklātajā futbolā rezultāts tika atklāts 31. minūtē, turklāt to pieveica līdz tam vairāk aizsardzībā spēlējošie viesi. Pereira izdarīja ašu sitienu no soda laukuma robežas, ko „Monaco” vārtsargs Benaljo atvairīja. Bumbu viņš atsita vārtu priekšā, kur pirmais bija Vensāns Abukakārs, bet Benaljo iespaidīgi atvairīja arī viņa atkārtoto sitienu. Taču „Monaco” aizsargi joprojām nepaspēja nosegt vārtu priekšu, un Abukakārs ar trešo sitienu beidzot iedabūja bumbu vārtos.

Puslaika izskaņā „Monaco” pārsvars bumbas kontroles ziņā vairs nebija tik izteikts, kamēr Falkai kompensācijas laikā izmēģināja akrobātisku sitienu pāri galvai, taču netrāpīja pa bumbu.

Otrajā puslaikā „Monaco” ar lieliem spēkiem metās uz priekšu, un futbols palika vēl straujāks, taču bīstamāki uzbrukumi bija viesiem. Ar Maregā izgājienu viens pret vienu „Monaco” tik galā, paspējot viņam patraucēt, taču 69. minūtē Maregā un Abukakārs aizskrēja pretuzbrukumā divi pret divi un teicami izspēlēja līdz brīvam Abukakāra sitienam, ko viņš prasmīgi realizēja (2:0).

Falkao uzreiz piedāvāju savu atbildi ar elegantu sitienu ar pēdas ārpusi un pirmo pieskārienu centrētai bumbai, taču trāpīja pa Ikera Kasiljasa sargāto vārtu pārliktni. „Monaco” centās vēl vairāk kāpināt spēles tempu, bet panākumus tas nenesa.

Gluži otrādi, ātrais spēles temps noveda pie vēl viena „Porto” pretuzbrukuma. Līdzīgi kā pirmo vārtu zaudējumā, arī šoreiz Monako vārtsargs Benaljo nospēlēja lieliski, atvairot pirmos divus pretinieku sitienus no tuvas distances un metās kājās Maregā, kad viņš centās izdarīt trešo sitienu, taču „Monaco” aizsargi tā arī nespēja tikt klāt bumbai un izsist to ārā. Bumba nonāca pie Migela Lajuna, kuram priekšā bija tukšs vārtu stūris, un viņš panāca 3:0, pieliekot punktu mājinieku sakāvei un liekot Šveices vārtsargam raidīt ļoti dusmīgus skatienus savu aizsargu virzienā.

Grupas otrajā spēlē Turcijā „Besiktas” neviesmīlīgi uzņēma Vācijas vicečempioni „RB Leipzig”, jau 11. minūtē izvirzoties vadībā. Nīderlandes pussargs Raiens Babels ātrajā uzbrukumā saņēma bumbu soda laukuma vidū un pa zemi trāpīja vārtu stūrī. Leipcigas problēmas vēl vairāk palielināja jau pirmajā puslaikā veiktā uzbrucēja Timo Vernera nomaiņa. „Besiktas” aizsargājās pārliecinoši, turklāt puslaika beigās dubultoja pārsvaru. Rikardu Kvarežma flangā apspēlēja aizsargu un piegādāja ideālu centrējumu brazīlietim Talisam, kurš ar galvu raidīja bumbu vārtos (2:0).

Otrā puslaika sākumā „Leipzig” uzbruka krietni bīstamāk, un „Besiktas” vārtsargam Fabrisiru pāris reizes nācās glābt savu komandu. 60. minūtē mača gaitu ietekmēja neparedzēti tehniski apstākļi, daļēji sabojājoties stadiona apgaismojumam. Lai gan tūkstošiem līdzjutēju piedāvāja savdabīgu problēmas risinājumu ar ieslēgtām mobilo telefonu gaismiņām, mačs tika pārtraukts uz apmēram desmit minūtēm.

Pēc atgriešanās laukumā „Leipzig” spēlētājiem vajadzēja labu laiciņu, lai atgūtu iepriekšējo spēles kvalitāti, un ilgāku laiku Vācijas kluba uzbrukums bija diezgan bezzobains. Taču mača izskaņā Leipciga nepadevās un radīja vairākas ļoti labas iespējas, arī trāpot pa pretinieku vārtu stabu, bet neguva arī goda vārtus un no zaudējuma neizvairījās.

G grupas spēles, 2. kārta

KomandasRez.Vārtu guvēji
Monaco-Porto0:3 (0:1)Abukakārs 31` 69` Lajuns 89`
Besiktas-Leipzig2:0 (2:0)Babels 11` Talisa 43`

G grupa

VKomandaUNZVP
1.Besiktas2005:16
2.Porto1014:33
3.RB Leipzig0111:31
4.Monaco0101:41

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -1 [+] [-]

, 2017-09-26 23:54, pirms 7 gadiem
Besiktas pēdējās 14 spēlēs Eirokausos ir piedzīvojusi tikai 2 zaudējumus.

  +1 [+] [-]

, 2017-09-27 10:11, pirms 7 gadiem
Nezinu, kādu spēli (vai komandas sastāvu) ir skatījies autors, bet FC Porto rindās nespēlē Abukakārs... cik zinu, tad spēlē Abubakārs.